4 въпроса ???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

4 въпроса ???

Мнение от mikfena » 21 Апр 2008, 9:46

Здравейте, Имам 4 въпроса:
1. Карам БМВ 320 ТД 2000г. 115000км. - какво масло да и сложа ?
2. Имам вграден усилвател и бас туба фабрично - как да разбера мощноста (от нета някаде ако се вкарва номера на двигателя) на двете?
3. От копчето за светлината в купето ми се палят само двете задни светлини без предната. Със същото копче не се гасят после !!! Мнения? (светлините угасват чак като заклуча колата с централното)
4. Казаха ми че на Шел нафтата е най-добра (шел V Power). Така ли е ?
Благодаря!
ПС: Мисля че за първия въпрос има страница в нета където си пишеш номера на двигателя и ти излиза точно какво масло ти трябжа но не я знам!

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 21 Апр 2008, 10:19

за нафтата може би е така, но не във всички ШЕЛове... аз сипвам само на този в Горно АЛександрово (преди Сливен от Бургас) и колата става друга , включително се вдига и макс скоростта с 15км/ч... в София обаче го няма тоя ефект от В-повера.....

за фабричните данни разгледай тук ---> http://www.realoem.com/bmw/select.do
вкарай си ВИНа и всичко ще разбереш каквото има по колата

за маслото - синтетика 5на30 Лонглайф пробвай, дано не го харчи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 23 Апр 2008, 10:13

Колега мога да ти дам препоръка само за въпрос 4!

В последно време всички хвалят много горивата на ROMPETROL! Аз съм им ползвал ГАЗ-та и А95 и за тях мога да кажа само суперлативи. Минавам повече км и се усеща разлика във вървежа на колата. За нафтата само съм чувал, че е много добра, но нямам преки наблюдения.

Хубавото в случая е че нефта е изцяло друг внасят си горивата директно от Румъния, а тука в БГ всички взимат горивата от лукойл така че няма абсолютно никакво значение дали ще зареждаш от OMV, Shell, ЕКО или Лукойл - най-вероятно разлика ще има единствено, ако сипваш от скъпите им нафти(alpine diesel и тн.), те май ги внасят от вън, но не съм 100% сигурен.

Знам за 2 бензиностанции: едната се намира на бул.Рожен - от надлез надежда хващаш надолу към СБ Илиянци, пада се от лявата страна. И другата е на бул. Ломско Шосе след BILLA от лявата страна.

п.п.Ако някой от Rompetrol го чете това да даде по някоя карта за отстъпка за рекламата дето направих :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Апр 2008, 12:48

ще те похваля на шефовете :mhihi: :mhihi:
все още нямат карти за отстъпки за лични автомобили, но ако пуснат мисля да ги питам дали ще дадът някакви отстъпки за БМВ клуб/форум

Назад към E46