Съвет за покупка на БМВ 318i от германия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- bravo83
- Потребител
-
- Кара: 320td
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Compact 320td 150ps
Съвет за покупка на БМВ 318i от германия
Здрасти на всички,
това ми е 1я пост във форума. Нуждая се от съвет защото след каране на рено vw и т.н. съм решил да взема нещо наистина добро.
За това съм се спрял на 318и
В момента съм в германия и избирам оттук, макар че няма да имам много време да обикалям цялата страна ами гледам да се ориентира по офертите в мобиле.де и ако излезе нещо наистина добро да отивам да го гледам на място. Да си призная чесно не съм голям разбирач, но...
Засега съм си харесал 2 оферти:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=41026873&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&minPrice=7000&maxPrice=8001&country=DE&climatisation=MANUAL_OR_AUTOMATIC_CLIMATISATION&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&maxMileage=125000&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=1
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Какво мислите? Гледам такива дето tüv-а им не изтича скоро, поне е някакъв вид гаранция че колата е добра и няма да се налага преди да тръгна за бг да правя ремонти! По принцип търся 318 бензин 2000 или 2001 година, до 8000 евро (само за колата) с климатроник. Има доста запазени 316 за тия пари но 316 е 105 коня и си мисля че ще е доста слабичко за това купе!
Чудя се също какво означава когато на офертата пише че е само за експорт или handler. Съмнителен произход, проблеми или...?
Отделно, гледам че има някои оферти дето колата отзад е със оранжевите мигачи а отпред и отстрани са белите. Не ми се вярва да са сменени само за фасон... по вероятно е да е блъскана или нещо подобно, нали?
Ще чакам предложения ... мерси предварително.
това ми е 1я пост във форума. Нуждая се от съвет защото след каране на рено vw и т.н. съм решил да взема нещо наистина добро.

В момента съм в германия и избирам оттук, макар че няма да имам много време да обикалям цялата страна ами гледам да се ориентира по офертите в мобиле.де и ако излезе нещо наистина добро да отивам да го гледам на място. Да си призная чесно не съм голям разбирач, но...
Засега съм си харесал 2 оферти:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=41026873&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&minPrice=7000&maxPrice=8001&country=DE&climatisation=MANUAL_OR_AUTOMATIC_CLIMATISATION&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&maxMileage=125000&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=1
Какво мислите? Гледам такива дето tüv-а им не изтича скоро, поне е някакъв вид гаранция че колата е добра и няма да се налага преди да тръгна за бг да правя ремонти! По принцип търся 318 бензин 2000 или 2001 година, до 8000 евро (само за колата) с климатроник. Има доста запазени 316 за тия пари но 316 е 105 коня и си мисля че ще е доста слабичко за това купе!
Чудя се също какво означава когато на офертата пише че е само за експорт или handler. Съмнителен произход, проблеми или...?

Ще чакам предложения ... мерси предварително.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Здравей,
Добре дошъл!
На въпроса и двете коли изглеждат добре, но (зелената) ми изглежда по-сериозна като обява, но всичко си е въпрос на гледане на място.
при първата за цената пише че е за експорт трябва да провериш да не е без MwSt (ДДС).
за TUV-а можеш и да не бъдеш чак толкова взискателен, но задължително да го има
за мигачите е и така и не е така може и да е удряно ама може и да са му се досвидяли парици на някой щото стоповете са си инвестиция а пък едни мигачи...
а това, че я дават само за експорт е защото не поемат гранция и нея продават на частно лице така че не се притеснявай от това, така или иначе и да ти дадат гаранция ше ти е далечко за рекламации
Поздрави и успех с покупката
Добре дошъл!
На въпроса и двете коли изглеждат добре, но (зелената) ми изглежда по-сериозна като обява, но всичко си е въпрос на гледане на място.
при първата за цената пише че е за експорт трябва да провериш да не е без MwSt (ДДС).
за TUV-а можеш и да не бъдеш чак толкова взискателен, но задължително да го има
за мигачите е и така и не е така може и да е удряно ама може и да са му се досвидяли парици на някой щото стоповете са си инвестиция а пък едни мигачи...
а това, че я дават само за експорт е защото не поемат гранция и нея продават на частно лице така че не се притеснявай от това, така или иначе и да ти дадат гаранция ше ти е далечко за рекламации

Поздрави и успех с покупката

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- bravo83
- Потребител
-
Мерси за отговора!
Само за ддс-то малко не ми е ясно. Първата оферта е от частно лице и предполагам че няма как да ми даде фактура с ддс или...? От автокъщите предполагам го няма този момент, те са задължени май да начислят ддс.
Малко ми е мъгляво по тея въпроси.
а MwSt. ausweisbar има ли някакво значение за мен или е само за немските фирми? Може ли да се вземе ддс то после ако купя колата не като часно лице а като фирма? Сигурно е тъп въпроса, но наистина не са ми ясни много много тези неща.

Само за ддс-то малко не ми е ясно. Първата оферта е от частно лице и предполагам че няма как да ми даде фактура с ддс или...? От автокъщите предполагам го няма този момент, те са задължени май да начислят ддс.
Малко ми е мъгляво по тея въпроси.

- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Вземи от частника, стига да не се казва Ел Бубли или фамилията му да завършва на -оглу
малко по-нова, по-малко парички, по-малко километри, пазари се да свалиш от цената още ако може.....В крайна сметка гледам двете са далечко една от друга....
Ти къде в Германия си в момента?
Аз утре летя за франкфурт да си прибирам моята (виж ми профила), да не се засечем някъде на връщане към БГ

малко по-нова, по-малко парички, по-малко километри, пазари се да свалиш от цената още ако може.....В крайна сметка гледам двете са далечко една от друга....
Ти къде в Германия си в момента?
Аз утре летя за франкфурт да си прибирам моята (виж ми профила), да не се засечем някъде на връщане към БГ

F**k them all!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
bravo83 написа:Мерси за отговора!
Малко ми е мъгляво по тея въпроси.а MwSt. ausweisbar има ли някакво значение за мен или е само за немските фирми? Може ли да се вземе ддс то после ако купя колата не като часно лице а като фирма? Сигурно е тъп въпроса, но наистина не са ми ясни много много тези неща.
при всички положения трябва да има ДДС нали за това не плащаме тука щото вече е платено. Без MwSt може да се вземе само от фирма (може и БГ) тогава я взимаш там колата нето - има си някакви процедури как да стане с който не съм много на вътре

мисълта ми беше да видиш кво искат да кажат с това Exportpreis щото ако е частник незнам как ще я даде без MwSt
иначе колегата ITK е прав пробвай с частника на място имаш повече шанс и да се спазариш особенно ако е с тия фамилий

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- bravo83
- Потребител
-
ITK, много добра оферта си хванал. Само за скоросната кутия на мен не ми допада много да е автоматик. Това с +/- нали пак си е чист автоматик (4 предавки) само може да ги сменяш когати решиш?
Има една доста запазена ♦за 8800 с такава скоросна кутия но ми е малко скъпичка
еи за тази примерно се чудя дали е блъскана , защото е с други мигачи
Но както и да е , и 2те ми идват финансово малко на нагорно
Иначе аз съм тук до средата на май и още не бързам да купувам... ще се поогледам за добри оферти първо пък и ако я взема сега трябва да платя за транзитен номер за 1-2 месеца
ако можете да разясните за ддс-то? да не стане да купя нещо и после да се окаже че за да я регистрирам в бг трябва да платя още 20%
Има една доста запазена ♦за 8800 с такава скоросна кутия но ми е малко скъпичка
еи за тази примерно се чудя дали е блъскана , защото е с други мигачи
Но както и да е , и 2те ми идват финансово малко на нагорно

Иначе аз съм тук до средата на май и още не бързам да купувам... ще се поогледам за добри оферти първо пък и ако я взема сега трябва да платя за транзитен номер за 1-2 месеца
ако можете да разясните за ддс-то? да не стане да купя нещо и после да се окаже че за да я регистрирам в бг трябва да платя още 20%

както каза колегата,мигачите са доста по-евтини и може и те да са сменени само,както аз направих примерно.аз по принцип не сам за автоматик и то на 318.и другото което гледам е да има и хубав цвят,черен,сив или син в краен случай,по-лесно се продава после защото са и по-търсени.това зеленото...незнам всеки си решава.ама на място прецени.гледай тапицерии,педали,скоростен лост да не са износени..бях намерил в мобиле едно перфектно,и като отидох на място,се оказа че е така,само дето ключа с имобилайзера нещо не отключваше от първият път,а ако се окажеше че повредата е в самият имобилайзер.....доста е солена смяната.така че,на място,по снимка гледай да ти хареса и на място преценяш.иначе колкото повече екстри по-добре 

- bravo83
- Потребител
-
мерси за съветите. Ти това за ключа сам ли го откри или ти го казаха? Щото аз примерно ако намеря перфектна кола и ключа 1 път не отключи с дистанционното ще си помисля че е нещо дребно (батерия или ... незнам) , не бих се сетил че може да има нещо проблем с имобилайзера. Така че мерси че го спомена това
п.с. трябва ли да сравня VIN номера на двигателя и този които го пише на документите. И къде точно да го търся, щото ако не е на лесно ...? Изобщо прави ли се тва при покупка?
щото досега от бг съм купувал и не съм гледал номера, но от германия ...

п.с. трябва ли да сравня VIN номера на двигателя и този които го пише на документите. И къде точно да го търся, щото ако не е на лесно ...? Изобщо прави ли се тва при покупка?

не продавача ми каза че за да отключа,трябва да натисна няколко пъти копчето за откл. и копчето за закл.,което ме наведе на мисълта че не е проблема в батерията,нямаше как да я закарам на преглед защото беше от частник и нямаше номера,тоест трябваше да търся номера да ги сложа да отида на сервиз...и се отказах,защото за да се смени имобилайзера ако е там проблема ще е над 1000-1500 лв,което хич не е малко.както казах на място се разбира доста.
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
bravo83 написа:Мерси за отговора!
Малко ми е мъгляво по тея въпроси.а MwSt. ausweisbar има ли някакво значение за мен или е само за немските фирми? Може ли да се вземе ддс то после ако купя колата не като часно лице а като фирма? Сигурно е тъп въпроса, но наистина не са ми ясни много много тези неща.
Искам да кажа само няколко думи за ДДС-то, понеже гледам, че някои неща са мътни

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- bravo83
- Потребител
-
ок, ти какво предлагаш? доста гледах в мобиле.де толкова си вървят... гледам нещо по запазено. най ще се изкефя на 320д , но от това дето изчетох във форума за тия пари едва ли ще се намери нещо читаво!!
какво е46 мога да взема до 8000 евро?
другият ми вариант е да се насоча към компакт, гледам че за около 8000-8500 има 2002 година с по новите двигатели. но 2 врати... ще трябва да се види на място
какво е46 мога да взема до 8000 евро?

другият ми вариант е да се насоча към компакт, гледам че за около 8000-8500 има 2002 година с по новите двигатели. но 2 врати... ще трябва да се види на място
Ела с тия 8,500 евро да ти дам моята 318ка ('00г), с една камара екстри, уникално състояние и копие от грамотата от БМВ Клуб България за 2-ро място в категория Е46 от миналия събор
Първото място беше за кола, която струваше около 3х повече пари
Даже за тия пари без пазарлък ще ти дам и бонус, 18ки оригинални магнезиеви джанти с някакъв каучук на тях (снимката на аватара или в галерията).

Даже за тия пари без пазарлък ще ти дам и бонус, 18ки оригинални магнезиеви джанти с някакъв каучук на тях (снимката на аватара или в галерията).
- bravo83
- Потребител
-
ммм.... от германия съм решил да купувам кола
за е46 компакт търсих инфо във форума, но нещо не успях да намеря подобна тема. Някой запознат ако може да разясни малко за тая версия. Знам че излиза по късно и 316ти си е 116кончета което не е зле... има ли нещо специфично по което се различава от седана? (освен 2те врати)
за е46 компакт търсих инфо във форума, но нещо не успях да намеря подобна тема. Някой запознат ако може да разясни малко за тая версия. Знам че излиза по късно и 316ти си е 116кончета което не е зле... има ли нещо специфично по което се различава от седана? (освен 2те врати)

Дано попаднеш на хубава кола в Германия.Гледай да е от германец по възможност 1 собственик.ако тръгнеш по оказионите-забрави.навсякаде са араби и мошеници ,тоест по добре си купи от италия-същата работа.аз мойта е 46-та я взех преди 10 дена и мога да ти кажа,че търсих навсякаде и видях 100 оферти,ходих до Гремания -разочарован бях.
имай в предвид, че дори в България вече има '00 е 46 бензин за по 10-11 000 лв-нов внос,вярно внос от италия, но ти щом ще даваш 7-8 бона отгоре твойта баварка трябва да е уникална.моля те не давай 17 бона за оранжев мигач и стоп,и ръчки на задните стъкла.не е оправдано
имай в предвид, че дори в България вече има '00 е 46 бензин за по 10-11 000 лв-нов внос,вярно внос от италия, но ти щом ще даваш 7-8 бона отгоре твойта баварка трябва да е уникална.моля те не давай 17 бона за оранжев мигач и стоп,и ръчки на задните стъкла.не е оправдано
15 мнения
• Страница 1 от 1