Пръскалки за фаровете?!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Пръскалки за фаровете?!
Здравейте, наскоро си взех е46. Забелязах, че под предните фарове имам едни "капачета", очертани четериъгълници (не знам как да ги нарека)
, които по моето скромно мнение са скрити пръскалки за фаровете. Работата е там, че не знам как се ползват. Вътре няма никакво копче, с което да ги управлявам. Ако някои не е разбрал за какво говоря, може да види ТУК Бихте ли ми казали дали това са само сложени просто така без да имат тази функционалност или просто аз не знам как да ги пусна 

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Ами ксенона ми е фабричен, да. Но как функционират пръскалките?
Наистина ли е след 5-тото натискане на лоста за чистачките? Трябва да го пробвам 

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
... при мен е като съм пуснал дори и габаритите само- като дръпна лоста да пръсна на стъклото пръска и на фаровете- помоли някой да пръсне отвътре в колата а ти виж отвън какво се случва
- Jamaika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318
- Мечтае да кара: Porsche Carrera.
- Детайли за колата: най-хубавата :)
аз мога да потвърдя, че е така. Пробвай, като запалиш колата да пуснеш фаровете и да пръсняш на стъклото. Капачетата се отварят и от тях излизат по 2 адски силни струи.
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
как се пускат
някъде някой беше писал 4е се натиска лоста навътре, за да пръскате и на стъклото и на пръскалките, а по стандартния начин с дърпане пръска само на стъклото, но не помня за кой модел се отнасяше.. при мен не е така но аз съм със стария компакт и при мен си работи нон стоп май.. още не съм го хванал, пък сега съм ги изключил че едната пръскалка пак протече
но лостчето ми не може да се натиска навътре към волана, виж твойто може ли

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Мале като си видя темата, която съм я писал през април миналата година и ся осъзнавам колко съм бил прост
Та, по принцип фаровете трябва да са пуснати, а лостчето си го дърпаш към себе си, както нормално правиш, за да изчистиш предното стъкло. Не мога да бъда по-конкретен, тай като на мен пръскалките не ми работят, нямам идея защо. Нещо по системата се е прецакало

Та, по принцип фаровете трябва да са пуснати, а лостчето си го дърпаш към себе си, както нормално правиш, за да изчистиш предното стъкло. Не мога да бъда по-конкретен, тай като на мен пръскалките не ми работят, нямам идея защо. Нещо по системата се е прецакало

Wolfen написа:тай като на мен пръскалките не ми работят, нямам идея защо. Нещо по системата се е прецакало
А колега ти провери ли си релетата и бушоните ... ако не са те остава да е помпата която изпръсква под налягане (защото водата за пръскалките за фаровете излиза под налягане ... самите пръскалки нямат механизъм за излизане - фодата ги изтрелва

И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!
среден разход
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Бушона е наред, а за помпата ... не съм проверявал, в интерес на истината даже не знам къде се намира... още по-малко, как да проверя дали работи. Някой ден ще го оправя, но за сега не е болка за умиране 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Ееее колега, хората луди пари дават да си инсталират въпросната екстра , ти я имаш и не си я оправяш....
Много е полезна в това кално, дъждовно и снежно време

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
kriso85 написа:Ееее колега, хората луди пари дават да си инсталират въпросната екстра , ти я имаш и не си я оправяш....
Колега, лошото е, че нямам нито къде, нито кога да ръчкам сам по колата и да видя аджеба какво работи и какво не .... а ако ида в Камор и им кажа да хвърлят един поглед и ще трябва да се хвана на още една работа, за да си платя фактурата

предполагам, че за сега въпроса е приключен
а иначе по-официално: нарушена т.3/ за старите теми/ от Правилата
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=112535
а иначе по-официално: нарушена т.3/ за старите теми/ от Правилата

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=112535
15 мнения
• Страница 1 от 1