Пръскалки за фаровете?!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Пръскалки за фаровете?!

Мнение от Wolfen » 04 Апр 2008, 15:57

Здравейте, наскоро си взех е46. Забелязах, че под предните фарове имам едни "капачета", очертани четериъгълници (не знам как да ги нарека) :confused: , които по моето скромно мнение са скрити пръскалки за фаровете. Работата е там, че не знам как се ползват. Вътре няма никакво копче, с което да ги управлявам. Ако някои не е разбрал за какво говоря, може да види ТУК Бихте ли ми казали дали това са само сложени просто така без да имат тази функционалност или просто аз не знам как да ги пусна :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vAiO » 04 Апр 2008, 16:07

трябва да са ти пуснати фаровете,
и като дръпнеш лоста на чистачките назад към тебе трябва да се задействат и тези пръскалки на фаровете, на всяко 5-то пръскане с вода на стъклото се задействат и те

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от versaceto » 04 Апр 2008, 18:35

Ако имаш ксенонови фарове,които са фабрично монтирани.Тогава пръскалките влизат в цената на пакета с ксенона и съответно със сигурност имаш ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 04 Апр 2008, 20:42

Ами ксенона ми е фабричен, да. Но как функционират пръскалките? :) Наистина ли е след 5-тото натискане на лоста за чистачките? Трябва да го пробвам :)

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 04 Апр 2008, 23:17

... при мен е като съм пуснал дори и габаритите само- като дръпна лоста да пръсна на стъклото пръска и на фаровете- помоли някой да пръсне отвътре в колата а ти виж отвън какво се случва

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от versaceto » 05 Апр 2008, 16:51

Както вече ти казаха,пръсклаките работят на първо натискане на лоста за пръскане на стъклото и след това на всяко пето.
Ако не работи виж някой бушон да не е изгорял,ако има отделен за малките пръскалки :roll:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318
Мечтае да кара: Porsche Carrera.
Детайли за колата: най-хубавата :)

Мнение от Jamaika » 05 Апр 2008, 20:39

аз мога да потвърдя, че е така. Пробвай, като запалиш колата да пуснеш фаровете и да пръсняш на стъклото. Капачетата се отварят и от тях излизат по 2 адски силни струи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 20 Май 2008, 9:47

кандидат ентусиаст
Аватар

как се пускат

Мнение от asentchernaev » 23 Яну 2009, 16:49

някъде някой беше писал 4е се натиска лоста навътре, за да пръскате и на стъклото и на пръскалките, а по стандартния начин с дърпане пръска само на стъклото, но не помня за кой модел се отнасяше.. при мен не е така но аз съм със стария компакт и при мен си работи нон стоп май.. още не съм го хванал, пък сега съм ги изключил че едната пръскалка пак протече :( но лостчето ми не може да се натиска навътре към волана, виж твойто може ли

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 23 Яну 2009, 19:05

Мале като си видя темата, която съм я писал през април миналата година и ся осъзнавам колко съм бил прост :lol:

Та, по принцип фаровете трябва да са пуснати, а лостчето си го дърпаш към себе си, както нормално правиш, за да изчистиш предното стъкло. Не мога да бъда по-конкретен, тай като на мен пръскалките не ми работят, нямам идея защо. Нещо по системата се е прецакало :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 23 Яну 2009, 19:20

Wolfen написа:тай като на мен пръскалките не ми работят, нямам идея защо. Нещо по системата се е прецакало :)

А колега ти провери ли си релетата и бушоните ... ако не са те остава да е помпата която изпръсква под налягане (защото водата за пръскалките за фаровете излиза под налягане ... самите пръскалки нямат механизъм за излизане - фодата ги изтрелва :) )
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 23 Яну 2009, 19:51

Бушона е наред, а за помпата ... не съм проверявал, в интерес на истината даже не знам къде се намира... още по-малко, как да проверя дали работи. Някой ден ще го оправя, но за сега не е болка за умиране :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 23 Яну 2009, 20:00

Ееее колега, хората луди пари дават да си инсталират въпросната екстра , ти я имаш и не си я оправяш....
Много е полезна в това кално, дъждовно и снежно време 8)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 23 Яну 2009, 22:08

kriso85 написа:Ееее колега, хората луди пари дават да си инсталират въпросната екстра , ти я имаш и не си я оправяш....
Много е полезна в това кално, дъждовно и снежно време 8)

Колега, лошото е, че нямам нито къде, нито кога да ръчкам сам по колата и да видя аджеба какво работи и какво не .... а ако ида в Камор и им кажа да хвърлят един поглед и ще трябва да се хвана на още една работа, за да си платя фактурата :lol: Сега гледах, че помпичката за пръскалките е 104лв :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Яну 2009, 22:21

предполагам, че за сега въпроса е приключен

а иначе по-официално: нарушена т.3/ за старите теми/ от Правилата :D :D
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=112535

Назад към E46