Мени обороти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Мени обороти
прави ми впечатление като пусна по инерция колата и в първия момент се получава едно леко менене на оборотите на празен ход- все едно си ги намества. Днес дори се получи и леко притрисане на мотора- но като подадох леко газ и заспаха оборотите малко под 1000. (колата е 320Д 150 к.с.) някой има ли представа на какво се дължи това? да не е замърсено стъпково моторче за презен ходи или нещо от сората?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Не мисля че е дебитомер, а по-скоро клапата за празния ход 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- BmwE46
- младши ентусиаст
-
- Кара: C вратите
Не е дебитомер от дебитомера губи мощност и прекъсва .. при мене беше така и смених дебитомер и сега се оправи но и аз имам тоя проблем примерно паля си колата и почва да губи оборото след което веднага ги вдига и се оправя и го прави от време на време ... такаче и мен ми е интересно от какво може да бъде това. моито е 99 E46 318Ci

- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Аз карам 320d/136к.с./ и понякога имам подобен проблем. Когато колата е по инерция и натискам спирачката за да спра,двигателя започва да приклаща/излиза от равномерен ход/,променя и звука.Това е докато спра. После всичко се оправя.Ако не натискам спирачка,няма проблем. На място с натисната спирачка,пак всичко е нормално. Не мога да хвана никаква логика. Някой зблъсквал ли се е с такъв проблем 

- alexsch
- ентусиаст
-
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
При мен взе да го прави като паля и като е студена и то точно след като смених три от дюзите,сега ми викат,че и четвъртата трябвало да се смени ама нещо не ми се вярва да е от това
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Каква функция изпълнява уестгейта на турбината,че да е свързано с работата на спирачките? Колата почва да прекъсва само при натискане на спирачка в движение по инерция. Днеска бях в Бовакар,но и там не ми дадоха някакъв отговор.
- alexsch
- ентусиаст
-
...абе имам чувството, че в БГ няма свестни майстори- отиваш при някой с конкретен проблем- примерно- защо от време на време ми мени обороти? може да е НАПЪЛНО НОРМАЛНО, но той все пак трябва да ти вземе парите! гледа те- караш скъпа кола- вика- какво знам как да сменя по тая Е46-ца?!? ми знам примерно дюзите как се сменят- сменя ги! не се оправя колата- вика и последната ти е за смяна...отиваш другаде- там пък ти сменят уейстгейта на турбото- това е един клапън, който служи за регулиране на налягането в изпускателния колектор преди топлата част на перките- като се дигне прекалено налягането и пуска газовете покрай турбото- той бил за смяна....айде и той навън- пак скок на място! и така до края на света 

когато имах предвид, че уестгейта - това се отнасяше за проблема на Batzlati. Batzlati, и аз съм питал къде ли не, но още не съм попаднал на специалист явно. А само на майстори
Майсторите се учат като ни базикат колите, но те обикновено нямат нужните знания да ти разрешат специфичен проблем.
Иначе, колегата Аlexsch - от колко време я имаш тази кола? Чак сега ли забеляза, че като натискш спирачката се покачват оборотите. И се менят от силата. Според мен при теб проблем просто няма. Но това само съдейки по описанието ти.

Иначе, колегата Аlexsch - от колко време я имаш тази кола? Чак сега ли забеляза, че като натискш спирачката се покачват оборотите. И се менят от силата. Според мен при теб проблем просто няма. Но това само съдейки по описанието ти.
14 мнения
• Страница 1 от 1