Теоритичен вапроз за АГУ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Теоритичен вапроз за АГУ
Цените на бензина станаха страшни. На седмица давам по 30-40 кинта за 95. Така съм се паникиосал че почнах да мисля регресивно. Вместо да правя повече пари, мисля как да намаля разходите.
Напоследак много симпатични ми станаха тези опелчета с АГУ дето 3-4 пъти по малко ще ми харчат. Знам че няма шанс да зарежа бавареца толкова лесно ама ми стана интересно:
Някои чувал ли е за M54'ka (модела двигатели на Е46 320 и 325) дето пие или, по скоро, диша газ - пропан/бутан?
Създава ли проблеми това на двигателя? Има ли фаида?
Не че съм почнал да правя място в багажника за бутилката, просто любопитно ми е!

Напоследак много симпатични ми станаха тези опелчета с АГУ дето 3-4 пъти по малко ще ми харчат. Знам че няма шанс да зарежа бавареца толкова лесно ама ми стана интересно:
Някои чувал ли е за M54'ka (модела двигатели на Е46 320 и 325) дето пие или, по скоро, диша газ - пропан/бутан?
Създава ли проблеми това на двигателя? Има ли фаида?
Не че съм почнал да правя място в багажника за бутилката, просто любопитно ми е!
Последна промяна Selqnin на 30 Мар 2008, 18:24, променена общо 1 път
Извинявам се за правописните грешки! 

- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Старата песен на нов глас
Колега виж са какво ще ти кажа... Виж са има файда да сложищ Пропан Бутан за момента, но не и Метан !! Сега ще ти обясня . Онзи ден си говорихме с едно приятелче газаджия и той ми каза, че цената на метана и на пропана вече почти се е уеднаквила ( с около 2 лева разлика на 100 км в полза на метана ). Но той ми каза така " При Пропан Бутана е правен тест с два автомобила, на единия заводски е сложена газова ( пропан бутан )и почват да тестват двата автомобила, този който е без газ минава 250 000 км и става двигатела за основен ремонт, а този с газ минава 280 000км " !! Но за метана ми каза, че сериозно уврежда двигатела, са колко е това истина не знам , но човека е газаджия от около 20 години и аз му вярвам !! Аз много съжалявам, че не си купихме бензинова 320 ка Е 46 и да си сложиме един газов инжекцион, а взехме 320D !!! С тая нафта 2.30 нищо не излиза, пък и аз като го юркам ми харчи яко и с две думи, ми сфлича кожата !!! Звукът на дизел ме кара да се чувствам все едно съм пенсионер, няма никой в високите обороти и т.нат !!! Са остави ме мене и пак по твоя въпрос !!! Ти каза, че газта смърдяла !!! Значи имам един Полски Фиат 125p, вече стана на 28 години, с газ е вече 6 години и има навъртяни около 50 000 км на газ и до тука нямам никаки ядове, с пробиване на кърборатора и аз съм си я слагал с баща ми !!! Върви като на бензин и тва къде каза за миризмата - ела че те турим до ауспуха да видиш дали че познаеш на какво е ( а говориме за фиат на 30 години ) , представи си при един бензинов инжекцион направен както трябва на БМВ то как ще е
нито мирише нито нищо !!! Тва е истината брат , кой какво ще да ти казва !!! Тва са глупости " ПРеееез месец че одиш по сервизи , та така , та онака " - Мой съвет - Яяяяяя им е.и майкята , аз от как съм сложил газ на Фиата вече 6 години една мембрана не съм сменил на изпаритела и една сотинка не съм дал !!! Само цицам газ и си свиркам !!! Друго си е газ за около 1 на литър, друго е бензин на два пъти пвече ( че и повече ) !!! Одеве заредих за 20 лева - 19 литра и с тия 19 литра минавам около 180 км смесено градско и извън ( за София става въпрос ) с юркане !!! Така , че си търси майстори и слагай смело и хич да не ти пука за коментарите !!! Ако се направи както трябва дори ти самия самия ще забравяш, че караш на газ !! Освен ако не те е срам да зареждаш газ с BMW то
Тва е приятел, газта все още си му е майката !!!

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
тва интересно,как за 250 000км и двг-то сдава багажа,тряя само студен да са го карали 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Радвам се че та кефи. Маи не ме разбрахте:
1. Българският ми е като на второкласник, но не съм баш недъг колкото си мислите
Обаче се радвам че поне не съм избрал прекалено претенциозен ник...
2. Когато взех Бавареца, бензина беше 1.36 на литър а градското каране не беше както сега.
3. Доста съм информиран по вапроса. Мисля че ще ви изненада, ако изобщо ми повярвате, да ви кажа че съм инжинер - не е нищо свързано с коли но възприемам технически неща бързо.
4. Ще ти кажа още нещо за метана, за сега е евтин защото няма акциз. Със сигурност, даржавните рекитиори няма да ни пускат тази аванта за винаги. Очаквам метана да поскъпне много и то скоро.
5. Вапроса беше дали ще работи такава система на 5то поколение първокласни двигатели.
Тези машинки обичат да гармят по ранно а високото октаново число на пропана граничи с лимита на двигателя. Плюс това че 2.2 и 2.5 литра, дори и да се делят на 6, са доста големи цилиндери и разширяването на експлозията от пропана почва да се забавя по рано от този на бензина.
Интересно ми беше да чуя някои дето имал опит със точно такъв мотор на пропан или е чул за такъв.
А иначе съм голям фен на газна поради много пречини. Предимно защото е евтина и чиста. А и по малко част от тази гас произхожда от арабския свят което е голям плюс!
1. Българският ми е като на второкласник, но не съм баш недъг колкото си мислите

Обаче се радвам че поне не съм избрал прекалено претенциозен ник...
2. Когато взех Бавареца, бензина беше 1.36 на литър а градското каране не беше както сега.
3. Доста съм информиран по вапроса. Мисля че ще ви изненада, ако изобщо ми повярвате, да ви кажа че съм инжинер - не е нищо свързано с коли но възприемам технически неща бързо.
4. Ще ти кажа още нещо за метана, за сега е евтин защото няма акциз. Със сигурност, даржавните рекитиори няма да ни пускат тази аванта за винаги. Очаквам метана да поскъпне много и то скоро.
5. Вапроса беше дали ще работи такава система на 5то поколение първокласни двигатели.
Тези машинки обичат да гармят по ранно а високото октаново число на пропана граничи с лимита на двигателя. Плюс това че 2.2 и 2.5 литра, дори и да се делят на 6, са доста големи цилиндери и разширяването на експлозията от пропана почва да се забавя по рано от този на бензина.
Интересно ми беше да чуя някои дето имал опит със точно такъв мотор на пропан или е чул за такъв.
А иначе съм голям фен на газна поради много пречини. Предимно защото е евтина и чиста. А и по малко част от тази гас произхожда от арабския свят което е голям плюс!

Много добре знаете че има машинки които, дори и инжинерите да не са го имали предвид, варвят на газ колкото варвят на бензин. Това са гадните Опелчета моноинжекцион преди Екотека. Екотеците вече не варвят много добре на газ.
Също така и за много нови двигатели. Мисля че само Рено разбраха че хората искат Бензин ама да я има опцията за газ.
Всъшност, зависи какво имаш предвид в "ремонт". Газта изгаря по чисто и стените на целидъра не се покриват с този ужасен черен боклук. Свещите също се сменят по рядко но, като цяло, караш ли двигателя да работи извън спецификациите си, живота му се съкращава.
За сега няма да търся дилър на Ловато. Но ако някои се появи със добър фидбек за подобна инсталация, ще почна да се интересувам.
Пафка, не всички двигатели са БМВ. Едно Ауди на прятел 14г. вече е след основен ремонт и маи пак губи комреся. А човека си кара съвсем нормално и поддържа машината много стриктно. Взел го това Ауди ново. Верно че това е частен случаи, де!
Също така и за много нови двигатели. Мисля че само Рено разбраха че хората искат Бензин ама да я има опцията за газ.
Всъшност, зависи какво имаш предвид в "ремонт". Газта изгаря по чисто и стените на целидъра не се покриват с този ужасен черен боклук. Свещите също се сменят по рядко но, като цяло, караш ли двигателя да работи извън спецификациите си, живота му се съкращава.
За сега няма да търся дилър на Ловато. Но ако някои се появи със добър фидбек за подобна инсталация, ще почна да се интересувам.
Пафка, не всички двигатели са БМВ. Едно Ауди на прятел 14г. вече е след основен ремонт и маи пак губи комреся. А човека си кара съвсем нормално и поддържа машината много стриктно. Взел го това Ауди ново. Верно че това е частен случаи, де!
Последна промяна Selqnin на 30 Мар 2008, 23:04, променена общо 2 пъти

ivodivo написа:Tова 250 000 колегата си го измислиИмам едно Ауди дето ги направи и си е пушка. Нека някой оттука да каже че си е направил основен на БМВ-то на 250 хил Е*е* ти и БМВ-то
![]()
Вярно ли е че като на газ караш спортно и разхода започва да се вдига ама адски?
Еми така е, като легне бутилката на задната ост, и имаш повече Тракшън и ти се кара много по спортно.
Шегувам се естествено, аз много рядко карам около оптималните обороти за максимална мощност, но ми е готино да знам че карам на 20% от възможностите на автомобила.

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ivodivo написа:Tова 250 000 колегата си го измислиИмам едно Ауди дето ги направи и си е пушка. Нека някой оттука да каже че си е направил основен на БМВ-то на 250 хил Е*е* ти и БМВ-то
![]()
Вярно ли е че като на газ караш спортно и разхода започва да се вдига ама адски?
е то и на бенз скача така,ама яко ще ръчкаш е по-добре да не е на газ
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Смея се щото караш '03 320ка, което значи, че е акцизна и цената на твоята кола най-вероятно е над 25 хиляди лева (ако е читава и не е постна та постна), а се скръндзиш за 10-11 разход щото ако не ръчкаш няма да ти даде повече, а ги мислиш тука некви схеми дето след половин година ще ти излязат доста по-скъпи от това да си караш на бензин. Нали знаеш - евтиното винаги накрая излиза скъпо 

Абе прав си, така е. Но аз съм такъв тип че обичам да обмислям всички вариянти. Предпочитам да ги дъвча тези теми и да говоря с други хора. Често научавам нови неща покреи такъв тип питане и обсъждане. Например вчера питах един прятел какво масло ползва и разбрах доста неща за маслената помпа на моя таралясник.
М.д. купих го почти нов, бая над 25 бона беше. Ама сега са други времена, парите в моита нишка не са толкова много вече а и аз съм стар и глупав. По добре да спестя некои лев да зема на детето играчки да му е готино от колкото да ги наказвам тези голфчета и ладички по улиците :Р
М.д. купих го почти нов, бая над 25 бона беше. Ама сега са други времена, парите в моита нишка не са толкова много вече а и аз съм стар и глупав. По добре да спестя некои лев да зема на детето играчки да му е готино от колкото да ги наказвам тези голфчета и ладички по улиците :Р

- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
Малко и аз ще изкажа мнение.Преди да взема БМВ-то карах Ситроен Ксара 1.8 16V 110к.с. "99г. колата я взех на 5г. и си беше със газов инжекцион.Искам да ви кажа,че за тези 4г. през които я карах не съм имал проблем нито с колата нито с газовата,за разход и динамика не се усещаше кога съм на газ, кога съм на бензин. Бях си доволен просто. Преди 1месец бях за малко в Англия и искам да ви споделя, че там видях газова уредба сложена на 2 различни Ауди А8, колкото и да не ми се вярваше. Преди година гледах по Дискавъри едно филмче точно за Англия и се споменаваше,че тези които карали на газ се ползвали с много големи данъчни и други облекчения. Сега дали трябва да сложиш или не ти си решаваш, но според мен няма нищо лошо човек да си прави сметка на джоба, та нищо че кара БМВ. За газова BRC мога да кажа само хубави работи.Поздрави .
Re: Теоритичен вапроз за АГУ
Selqnin написа:Цените на бензина станаха страшни. На седмица давам по 30-40 кинта за 95.
аз давам по 50-60 на седмица за 95 (а ако бях на газ щях да давам по 30 на седмица или да изминавам двойно повече километри), и си направих сметката че за по малко от 1 година газовата уредба ще се избие и ще съм напред, все още нямам такава но се замислям да слагам
add1cted написа:![]()
- айде ша те замола !!
всяка втора 7-ца и 5-ца от този форум която е на бензин има газова !
имам и един познат със 7-ца на метан.
klita написа:Преди 1месец бях за малко в Англия и искам да ви споделя, че там видях газова уредба сложена на 2 различни Ауди А8, колкото и да не ми се вярваше.
аз съм виждал газова сложена на Q7

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2