съединител 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
съединител 320д
Дойде време да сменям съединителя щото вече не се трай.
Спрял съм се на Закс, но ме интересува дали има нещо по здраво, например от друг модел печка или друга марка съединител, че не ми се сменя пак след 2-3 месеца. И задължително ли се сменя маховика?
Всъщност аз не знам още дали е само от съединителя проблема.
Сутрин колата тресе яко на 1-ва, после е добре. При пълна газ на 5-а, започва да реве някъде отзад и отива на 4-5000об. пък не набира???
Някакви идеи?
Спрял съм се на Закс, но ме интересува дали има нещо по здраво, например от друг модел печка или друга марка съединител, че не ми се сменя пак след 2-3 месеца. И задължително ли се сменя маховика?
Сутрин колата тресе яко на 1-ва, после е добре. При пълна газ на 5-а, започва да реве някъде отзад и отива на 4-5000об. пък не набира???
Някакви идеи?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Незнам цената на съединителя,
ама ти сигурен ли си че невървенето и ревът отзад са причинени от износен съединител
ама ти сигурен ли си че невървенето и ревът отзад са причинени от износен съединител

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- kronos
- ентусиаст
-
© написа:маховика?
това пък защо?![]()
мен ме бяха изплашили за старата Е36 и си спомням, че струваше колкото половината кола
При тдс-а е така, дано при този да не е. Някакви пружини там вградени..нз не ги разбирам. Гледах из ОЕМ-а, диаметъра на 330д е същия като на 320д, но м47ту20, за стария е по малък и ще отпадне май тоя вариянт.
Тя мойта кола я е карала една п...а заспала и на това отдавам прецакания съединител, и на стария тдс така ми правеше ама беше на 250к км.
Като го сменя ще пиша, мисля че ще е полезно и за останалите от 320д-отбора

аз минах по целия път и мога да споделя всичко. Това което описваш звучи като превъртане на съединителя. По принцип маховика не е нужно да се сменя със съединителя както при ГОЛФ 4
Но като се свали всичко се вижда и маховика в какво състояние е.. Ако е разбит трябва да се смени - в противен случай може да счупиш колянов вал
При мен беше разбит и смених всичко.
Иначе сутрин ти тресе колата - това е докато ти загрее съединителя от търкането. После се пооправя. И при мен беше така. Това се дължи на крив притискателен диск по принцип. Най-добре провери по-скоро какво е положението и до тогава не зори колата.
Иначе маховикът струва около 1200 лева. Съветът ми е да потарсиш здрав втора употреба. Другото е да знаеш, че аз имам един съединител комплект от БМВ само на 4 хиляди километра и е оригинален. Имам обява.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%EC%EE%F0
И един съвет. Преди да тръгнат ти слагат новите части - всичко да се сравни. Частите трябва да са еднакви или няма да ти отлепя съединителя. Мойта 4 пъти я сглобяваха малоумниците докато накрая почнаха да се късат болтовете на скоростната кутия и маховика. И чак тогава се сетиха да сравнят частите.

Но като се свали всичко се вижда и маховика в какво състояние е.. Ако е разбит трябва да се смени - в противен случай може да счупиш колянов вал

Иначе сутрин ти тресе колата - това е докато ти загрее съединителя от търкането. После се пооправя. И при мен беше така. Това се дължи на крив притискателен диск по принцип. Най-добре провери по-скоро какво е положението и до тогава не зори колата.
Иначе маховикът струва около 1200 лева. Съветът ми е да потарсиш здрав втора употреба. Другото е да знаеш, че аз имам един съединител комплект от БМВ само на 4 хиляди километра и е оригинален. Имам обява.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%EC%EE%F0
И един съвет. Преди да тръгнат ти слагат новите части - всичко да се сравни. Частите трябва да са еднакви или няма да ти отлепя съединителя. Мойта 4 пъти я сглобяваха малоумниците докато накрая почнаха да се късат болтовете на скоростната кутия и маховика. И чак тогава се сетиха да сравнят частите.
Re: съединител 320д
А знае ли се на колко хиляди е колата, колега?kronos написа:Дойде време да сменям съединителя щото вече не се трай.
Някакви идеи?
- kronos
- ентусиаст
-
Значи днес смених съединителя (сложих Закс), и май че се пооправи не ми приплъзва вече като настъпя, но това тресене при потегляне по наклон пак си го има. Маховика беше добре и майстора каза че няма нужда да се сменя, интересно тогава от какво е това тресене, все едно някой удря по купето отдолу.
Комплект съединител със труда-360лв.
Комплект съединител със труда-360лв.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
- kronos
- ентусиаст
-
10 мнения
• Страница 1 от 1