Автом. щора!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Автом. щора!
Колеги да питам знае ли някой как стои въпроса със ел. щора има ли го като опция,има ли вариант да се сложи,някой занимавал ли си е със това!защото искам да си затъмня колата,а нали е проблем да затъмниш задният прозорец,та идеята ми дойде от една 5-ца,не е лош варианта с ел.щора 

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
за щората ще ти напишат акт за фолиото не
иначе се предлага като екстра но ти трябва цялата кора плюс щората копчето инсталацията и модула
п.с. преди доста време бях намерил на добри пари но загубих ноера на продавача

иначе се предлага като екстра но ти трябва цялата кора плюс щората копчето инсталацията и модула

п.с. преди доста време бях намерил на добри пари но загубих ноера на продавача

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
за фоли няма как да ти напишат акт при положение че на повечето нови автомобили слагат по дифолт на задния джам
и в закона пише че нямаш право на щора а не на фолио

и в закона пише че нямаш право на щора а не на фолио

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
виждал съм няколко талона на коли които са излезнали от завода с фолио на задния джам и на никоя не пише нищо по въпроса в талона
мен също са ме спирали от движение но имах фолио и на предните врати
на който са му писали акт заради фолио на задния джам спокойно може да го обжалва и да спечели
в нета пише много неща и повечето си противоречат така че........

мен също са ме спирали от движение но имах фолио и на предните врати

на който са му писали акт заради фолио на задния джам спокойно може да го обжалва и да спечели

в нета пише много неща и повечето си противоречат така че........

- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
Сладур 1,със сигурност не пишат актове за фолио на задните стъкла.Карам така от 2 години
Иска ми се и отпред да си сложа пак,ама няколко пъти ме карат да го махам (куките де).Един път даже ме спряха от движение ше ги е*а
Според мен бухай фолио и нищо кат таквоз

Expect The Unexpected & Everything Is Possible
късметлия си,щото 2006 зимата,2-ма приятели бяха спредни от движение точно заради задно стъкло,ама сега не сам запознат дали се е променил законаSPARC0 написа:Сладур 1,със сигурност не пишат актове за фолио на задните стъкла.Карам така от 2 годиниИска ми се и отпред да си сложа пак,ама няколко пъти ме карат да го махам (куките де).Един път даже ме спряха от движение ше ги е*а

- xtreme_bg
- кандидат ентусиаст
-
Аз също имам мнение по въпроса а имено 4е аз и редица мои други познати години наред сме карали със щори отзаде и не е имало и дори намек за проблем>Доколкото сам запознат закона позволя в слу4еите 4е има огледала за задно виждане да се затъмнят задните странични и заден прозорец.
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Сладур1 написа:късметлия си,щото 2006 зимата,2-ма приятели бяха спредни от движение точно заради задно стъкло,ама сега не сам запознат дали се е променил законаSPARC0 написа:Сладур 1,със сигурност не пишат актове за фолио на задните стъкла.Карам така от 2 годиниИска ми се и отпред да си сложа пак,ама няколко пъти ме карат да го махам (куките де).Един път даже ме спряха от движение ше ги е*а
Ако имаш странични огледала нямаш грижи,ако искаш на задния джам и ламарина си сложи и щора,при наличие на странични огледала ограничаването на видимоста на задния прозорец и задните странични стъкла е разрешено,който иска да ти пиши акт може да го... в закона е описано точно и ясно.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=18014
чл.105 раздел ХХ
- Код: Избери целия код
чл.105 (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните ВРАТИ на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила
Написано по този начин излиза, че може да ограничаваш видимостта единствено на стъклата на задните врати. Задното стъкло не е на врата - поне при седаните

Сега забелязах, че в предходната алинея която забранява затъмняването също не се споменава задното стъкло, така че въпроса явно остава открит

- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
Колеги,отговорът е много прост.....Замислете се колко камиони,пикапи,бусове и други МПС-та нямат видимост назад.....За тях ко правим
И на тях ли трябва да им се пишат актове.
При всички положения не могат да ви правят проблеми за задно(цяло или не),с врата(хечбек или не) стъкло(стъкла).
Мен са ме спирали през нощта 3.30 и са ми поставяли условие,че ако не си махна фолиото на прените врати ще ме спрат от движение.
Понеже не потеглиха на банкноти трябваше през нощта да си махам фолиото САМО ОТПРЕД!

При всички положения не могат да ви правят проблеми за задно(цяло или не),с врата(хечбек или не) стъкло(стъкла).
Мен са ме спирали през нощта 3.30 и са ми поставяли условие,че ако не си махна фолиото на прените врати ще ме спрат от движение.
Понеже не потеглиха на банкноти трябваше през нощта да си махам фолиото САМО ОТПРЕД!
Expect The Unexpected & Everything Is Possible
14 мнения
• Страница 1 от 1