320d
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- plamen0242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d
320d
Здравейте колеги,
Имам следния проблем-когато тръгна да спирам на сфетофар,и изключа от скорост,моментния разход на колата започва да се качва до около 10 на 100,мотора започва леко да трепери и чак когато колата е в пълен покой разхода пада до 0.Някой друг който кара дизел имал ли е подобен проблем?
Друго нещо-много ме дразни накрайника на гърнето на дизелите,преди около месец ходих при един майстор да го сменям но той ми каза че ако не е надолу накрайника,ще ми опушва бронята и тя щяла да почернее,некой сменял ли е накраиник?
Помагайте плс.
Имам следния проблем-когато тръгна да спирам на сфетофар,и изключа от скорост,моментния разход на колата започва да се качва до около 10 на 100,мотора започва леко да трепери и чак когато колата е в пълен покой разхода пада до 0.Някой друг който кара дизел имал ли е подобен проблем?
Друго нещо-много ме дразни накрайника на гърнето на дизелите,преди около месец ходих при един майстор да го сменям но той ми каза че ако не е надолу накрайника,ще ми опушва бронята и тя щяла да почернее,некой сменял ли е накраиник?
Помагайте плс.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Чувал съм, че това е от АГР-клапана, при шунтирането му се оправяло, ама още не съм го пробвал (мераклия съм)... ако някой го е правил да си каже.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
При мен е изолиран, не тресе или тропа но се случва като спра на място и да се качва към 6-8л. на икономайзера. Но в повечето случаи си е на 0л
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Добре дошли в клуба! Знам много е дразнещо, но за сега не се вижда решение за проблема. Това с изолирането на АГР, малко намаля притрисането, но пак си го има. Най ме дразни това, че за толкова масов проблем, не се намира решение. Бях пуснал тема по въпроса, където се обсъдиха много мнения, но дотам.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
при мен го има същото като изключим притрисането
иначе икономайзера до 7-8 за около 5 сек и се враща на - 0

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
защо според вас това е проблем?според мен не е никакъв проблем....когато скороста е 0 мотора работи на празен ход при покой и се нормализира,когато има отчетена някаква скорост и освободите от скорост празния ход нее сащия като празен ход при покой,а това за икономайзера сащо си е нормално...
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
insignia написа:хехе и аз го имам същия проблем , това с клатенето е от тампон на двигателя а с разхода от нещо съвсем различно , което си нямам идея какво е
Това не е проблем с разходомера а нещо съвсем естествено дори на по-старите Е36 ци разходомера отива в 30+++
А притрисането ваче знаете от какво е.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
И как разбрахме от какво е притрисането?Нищо конкретно ,само предположения.Ако е тампон на двигател ще се проявява постоянно.Аз съм с запушен ЕГР и пак притрисаше понякога.Онзи ден смених горивоподкачващата помпа в резервоара и като че ли засега ефектът от клатенето изчезна.Старата помпа не засмукваше достатъчно гориво.Дори изчезна и зависването след 2500об.
IvaN66 написа:И как разбрахме от какво е притрисането?Нищо конкретно ,само предположения.Ако е тампон на двигател ще се проявява постоянно.Аз съм с запушен ЕГР и пак притрисаше понякога.Онзи ден смених горивоподкачващата помпа в резервоара и като че ли засега ефектът от клатенето изчезна.Старата помпа не засмукваше достатъчно гориво.Дори изчезна и зависването след 2500об.
Започна повече да върви ли колега и колко парички излиза една нова помпа да знам че при мене малко самнейшан тая помпа сякаш нафта не му стига на мотора ми

- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
VRPerformance написа:защо според вас това е проблем?според мен не е никакъв проблем....когато скороста е 0 мотора работи на празен ход при покой и се нормализира,когато има отчетена някаква скорост и освободите от скорост празния ход нее сащия като празен ход при покой,а това за икономайзера сащо си е нормално...
Мислим че е проблем, защото притриса. Това с икономайзъра, никой не го брои. За тези които винят тампоните на двг ще кажа, че тресеше преди, тресе и сега, но много по малко. Новите тампони обират вибрациите, но проблема си остава.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2