хидравлично масло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

хидравлично масло

Мнение от spower » 10 Яну 2008, 10:08

гледам ,че ми е понамаляло маслото от червения АТФ ли да долея ,предишното БМВ му доливах Валволин АТФ от червения ,че има един зелен?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 07 Фев 2009, 23:44

Гледам, че никой не е отговорил та нека изровя и изтупам малко темата от прахта ;) Имам следния въпрос:

Няма специално хидравлично масло (течност), а се налива масло за автоматична скоростна кутия (АТФ) ... червено... правилно ли съм разбрал? :uups: :help: Какво хидравлично масло препоръчвате - Кастрол, Мотул, Мобил? Ориентировачни цени?

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 07 Фев 2009, 23:47

Няма да е скъпо защото не събира повече от литър ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 07 Фев 2009, 23:49

plamen_hh написа:Няма да е скъпо защото не събира повече от литър ;)

Абе Пацо (мога ли да ти викам така?), ти видя само последното ми изречение, какво би казал по другите преди него? :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 08 Фев 2009, 0:21

Каквото и да сложиш от тях ще ти върши работа ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 11 Фев 2009, 19:33

как АТФ бе колега,тва е за скорости ,за хидравликата е МХЛ се води и си е отделно а нее за скорости или дефиринциал

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 11 Фев 2009, 20:33

Абе и аз това се учудих, ама колегата вика, че става ;) Намира ми се под ръка АТФ на Кастрол, червен, ама все още се двуумя дали да сложа от него :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 12 Фев 2009, 21:14

ам колега аз няма да си сипя но ти си ре6и сам,АТФ озна4ава автомати4на скоростна кутия ,така 4е ............. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 12 Фев 2009, 21:28

Начи на капачката на казанчето трябва да пише ,какво масло трябва да сложиш а за твоята е ATF Dexron 2.Не е важна толкова марката на маслото,колкото вида дали ATF или МТФ.Във скоростите задължително слагаш от същото,каквото Ти е за хидравликата.Иначе ,като марка аз специално препоръчвам на Motul ,но пак казвам вида е по важен ;)
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 12 Фев 2009, 21:32

biberon4o написа:Начи на капачката на казанчето трябва да пише ,какво масло трябва да сложиш а за твоята е ATF Dexron 2.Не е важна толкова марката на маслото,колкото вида дали ATF или МТФ.Във скоростите задължително слагаш от същото,каквото Ти е за хидравликата.Иначе ,като марка аз специално препоръчвам на Motul ,но пак казвам вида е по важен ;)

Ето това се вика отговор! :) Благодаря колега. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 12 Фев 2009, 22:17

Ами моля ;)
Ползвай и търсачката ще намериш още много неща относно видовете масла ,техните качества и предназначения ;)
Има истина една,
BMW се казва тя,

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 15 Фев 2009, 18:29

biberon4o написа:Начи на капачката на казанчето трябва да пише ,какво масло трябва да сложиш а за твоята е ATF Dexron 2.Не е важна толкова марката на маслото,колкото вида дали ATF или МТФ. Във скоростите задължително слагаш от същото,каквото Ти е за хидравликата.Иначе ,като марка аз специално препоръчвам на Motul ,но пак казвам вида е по важен ;)

Колега, в много голяма заблуда си :confused:
Маслото в скоростите няма нищо общо с това в хидравликата.
В скоростите се слага точно такова масло каквото пише на табелката на самата скоростна кутия. При повечето с механички скорости това е МТФ ЛТ , което е наливно масло ( продава се в 5 литрови туби) - има го при дилърите.
В хидравликата не знам какво се слага на Е46цата щото не съм го пипал - има си. Но на Е36 (както и на някои други) се слага точно АТФ червен ;)
Ще потърся някоя тема по назад, но такива сигурни отговори като цитирания .................
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 17 Фев 2009, 3:27

Мистерията е разгадана! Преди малко погледнах какво пише на капачката на казанчето - "ATF OIL ONLY", което недвусмислено казва, че трябва да се сложи от червения АТФ. А за протокола да отбележа, че съм с ръчна скоростна кутия и съм й сложил МТФ ЛТ3.

ПС: освен, че видях какво масло трябва за хидравликата, видях, че някой пед*рас :evil: :evil: :evil: ми е издълбал боята до ламарината на задния ляв калник на площ от около 2 кв. см .... направо ми се реве!!!! :( :( :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 17 Фев 2009, 4:08

kriso85 написа:
biberon4o написа:Начи на капачката на казанчето трябва да пише ,какво масло трябва да сложиш а за твоята е ATF Dexron 2.Не е важна толкова марката на маслото,колкото вида дали ATF или МТФ. Във скоростите задължително слагаш от същото,каквото Ти е за хидравликата.Иначе ,като марка аз специално препоръчвам на Motul ,но пак казвам вида е по важен ;)

В скоростите се слага точно такова масло каквото пише на табелката на самата скоростна кутия. При повечето с механички скорости това е МТФ ЛТ , което е наливно масло ( продава се в 5 литрови туби) - има го при дилърите.
В хидравликата не знам какво се слага на Е46цата щото не съм го пипал - има си. Но на Е36 (както и на някои други) се слага точно АТФ червен ;)
Ще потърся някоя тема по назад, но такива сигурни отговори като цитирания .................

Ами,какво да Ти кажа аз пък за първи път чувам,че маслото в ск. кутия нямало нищо общо със хидравличното масло,но карай... щом си казал.... няма да споря.... намери цитати от други теми ,но сигурни цитати и ще се убедиш сам пък и явно във специализираните сервизи нещо не са си научили урока ако се окажеш прав ;)
Има истина една,
BMW се казва тя,

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 17 Фев 2009, 4:26

biberon4o написа:
kriso85 написа:

Ами,какво да Ти кажа аз пък за първи път чувам,че маслото в ск. кутия нямало нищо общо със хидравличното масло,но карай... щом си казал.... няма да споря.... намери цитати от други теми ,но сигурни цитати и ще се убедиш сам пък и явно във специализираните сервизи нещо не са си научили урока ако се окажеш прав ;)

Ти май не си прочел това, което аз съм написал ...

Следваща

Назад към E46