хидравлично масло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
хидравлично масло
гледам ,че ми е понамаляло маслото от червения АТФ ли да долея ,предишното БМВ му доливах Валволин АТФ от червения ,че има един зелен?
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Гледам, че никой не е отговорил та нека изровя и изтупам малко темата от прахта
Имам следния въпрос:
Няма специално хидравлично масло (течност), а се налива масло за автоматична скоростна кутия (АТФ) ... червено... правилно ли съм разбрал?
Какво хидравлично масло препоръчвате - Кастрол, Мотул, Мобил? Ориентировачни цени?

Няма специално хидравлично масло (течност), а се налива масло за автоматична скоростна кутия (АТФ) ... червено... правилно ли съм разбрал?

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
plamen_hh написа:Няма да е скъпо защото не събира повече от литър
Абе Пацо (мога ли да ти викам така?), ти видя само последното ми изречение, какво би казал по другите преди него?

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
как АТФ бе колега,тва е за скорости ,за хидравликата е МХЛ се води и си е отделно а нее за скорости или дефиринциал
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Абе и аз това се учудих, ама колегата вика, че става
Намира ми се под ръка АТФ на Кастрол, червен, ама все още се двуумя дали да сложа от него 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ам колега аз няма да си сипя но ти си ре6и сам,АТФ озна4ава автомати4на скоростна кутия ,така 4е ............. 

Начи на капачката на казанчето трябва да пише ,какво масло трябва да сложиш а за твоята е ATF Dexron 2.Не е важна толкова марката на маслото,колкото вида дали ATF или МТФ.Във скоростите задължително слагаш от същото,каквото Ти е за хидравликата.Иначе ,като марка аз специално препоръчвам на Motul ,но пак казвам вида е по важен 

Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!
BMW се казва тя,

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
biberon4o написа:Начи на капачката на казанчето трябва да пише ,какво масло трябва да сложиш а за твоята е ATF Dexron 2.Не е важна толкова марката на маслото,колкото вида дали ATF или МТФ.Във скоростите задължително слагаш от същото,каквото Ти е за хидравликата.Иначе ,като марка аз специално препоръчвам на Motul ,но пак казвам вида е по важен
Ето това се вика отговор!

Ами моля
Ползвай и търсачката ще намериш още много неща относно видовете масла ,техните качества и предназначения

Ползвай и търсачката ще намериш още много неща относно видовете масла ,техните качества и предназначения

Има истина една,
BMW се казва тя,
BMW се казва тя,

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
biberon4o написа:Начи на капачката на казанчето трябва да пише ,какво масло трябва да сложиш а за твоята е ATF Dexron 2.Не е важна толкова марката на маслото,колкото вида дали ATF или МТФ. Във скоростите задължително слагаш от същото,каквото Ти е за хидравликата.Иначе ,като марка аз специално препоръчвам на Motul ,но пак казвам вида е по важен ;)
Колега, в много голяма заблуда си

Маслото в скоростите няма нищо общо с това в хидравликата.
В скоростите се слага точно такова масло каквото пише на табелката на самата скоростна кутия. При повечето с механички скорости това е МТФ ЛТ , което е наливно масло ( продава се в 5 литрови туби) - има го при дилърите.
В хидравликата не знам какво се слага на Е46цата щото не съм го пипал - има си. Но на Е36 (както и на някои други) се слага точно АТФ червен

Ще потърся някоя тема по назад, но такива сигурни отговори като цитирания .................
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Мистерията е разгадана! Преди малко погледнах какво пише на капачката на казанчето - "ATF OIL ONLY", което недвусмислено казва, че трябва да се сложи от червения АТФ. А за протокола да отбележа, че съм с ръчна скоростна кутия и съм й сложил МТФ ЛТ3.
ПС: освен, че видях какво масло трябва за хидравликата, видях, че някой пед*рас
ми е издълбал боята до ламарината на задния ляв калник на площ от около 2 кв. см .... направо ми се реве!!!!

ПС: освен, че видях какво масло трябва за хидравликата, видях, че някой пед*рас

kriso85 написа:biberon4o написа:Начи на капачката на казанчето трябва да пише ,какво масло трябва да сложиш а за твоята е ATF Dexron 2.Не е важна толкова марката на маслото,колкото вида дали ATF или МТФ. Във скоростите задължително слагаш от същото,каквото Ти е за хидравликата.Иначе ,като марка аз специално препоръчвам на Motul ,но пак казвам вида е по важен ;)
Колега, в много голяма заблуда си![]()
В скоростите се слага точно такова масло каквото пише на табелката на самата скоростна кутия. При повечето с механички скорости това е МТФ ЛТ , което е наливно масло ( продава се в 5 литрови туби) - има го при дилърите.
В хидравликата не знам какво се слага на Е46цата щото не съм го пипал - има си. Но на Е36 (както и на някои други) се слага точно АТФ червен![]()
Ще потърся някоя тема по назад, но такива сигурни отговори като цитирания .................
Ами,какво да Ти кажа аз пък за първи път чувам,че маслото в ск. кутия нямало нищо общо със хидравличното масло,но карай... щом си казал.... няма да споря.... намери цитати от други теми ,но сигурни цитати и ще се убедиш сам пък и явно във специализираните сервизи нещо не са си научили урока ако се окажеш прав

Има истина една,
BMW се казва тя,
BMW се казва тя,

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
biberon4o написа:kriso85 написа:biberon4o написа:Начи на капачката на казанчето трябва да пише ,какво масло трябва да сложиш а за твоята е ATF Dexron 2.Не е важна толкова марката на маслото,колкото вида дали ATF или МТФ. Във скоростите задължително слагаш от същото,каквото Ти е за хидравликата.Иначе ,като марка аз специално препоръчвам на Motul ,но пак казвам вида е по важен ;)
Колега, в много голяма заблуда си![]()
В хидравликата не знам какво се слага на Е46цата щото не съм го пипал - има си. Но на Е36 (както и на някои други) се слага точно АТФ червен![]()
Ами,какво да Ти кажа аз пък за първи път чувам,че маслото в ск. кутия нямало нищо общо със хидравличното масло,но карай... щом си казал.... няма да споря.... намери цитати от други теми ,но сигурни цитати и ще се убедиш сам пък и явно във специализираните сервизи нещо не са си научили урока ако се окажеш прав
Ти май не си прочел това, което аз съм написал ...
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2