проблем c ASC и ABS

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
Мечтае да кара: BMW

проблем c ASC и ABS

Мнение от cfk » 09 Яну 2008, 8:51

Здравейте колеги и за много години! От вчера ми се появи следния проблем, докато си карам съвсем спокойно, изведнъж ми светнаха лампите на ASC, ABS, ръчната спирачка и стрелката на климетража спря да отчита . Като покарах 5 минути се оправиха сами, после пак тоя проблем и така няколко пъти. Интересното е че не само лампата ами и самото ASC се изкюлчва, като му натискам копчето нищо не става. Знае ли някой каква може да е причината за това и как да се реши проблема. Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 09 Яну 2008, 8:57

може да е някой от датчиците по колелата ... те са магнитни и им се случва да се зацапват ...
тва обеснява всичко без стрелката на километража ...

светва и асц-то, защото то сработва с абс-а комплект
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
Мечтае да кара: BMW

Мнение от cfk » 09 Яну 2008, 9:07

Мерси, колега, и без това тези дни ще сменям маслото, ще кажа на майстора да погледне и датчиците на ABS-а, а за стрелката на километража наистина е странно че устаства, но може да е от електрониката и се надявам да се оправи с другите неща.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 09 Яну 2008, 9:10

да гледа задните ако си с АСЦ и 4те ако си с ДСЦ

то като ти я върже на компа и венага ще му излезе кой датчик точно дава грешката ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: проблем c ASC и ABS

Мнение от Satanans4o » 09 Яну 2008, 13:35

cfk написа:Здравейте колеги и за много години! От вчера ми се появи следния проблем, докато си карам съвсем спокойно, изведнъж ми светнаха лампите на ASC, ABS, ръчната спирачка и стрелката на климетража спря да отчита . Като покарах 5 минути се оправиха сами, после пак тоя проблем и така няколко пъти. Интересното е че не само лампата ами и самото ASC се изкюлчва, като му натискам копчето нищо не става. Знае ли някой каква може да е причината за това и как да се реши проблема. Благодаря!

:mhihi: :lol:

Назад към E46