ASC проблем или ...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ASC проблем или ...
Странна случка ... както си карам из града всичко е нормално ASCто си се включва от време на време колата се държи перфектно но спрях на един баир нагоре и при опит за потегляне (доста сняг и лед по пътя) ASCто мига гумите приплъзват по малко но не мога да потегля и така 10сек и колата угасна ... паля 1ва и пак не трагва и гасне ... 3ти опит паля ASC - OFF и полека с умерено подаване на газ и трагнах ... Не трябва ли тези системи да се справят по добре точно в такива моменти ... Нормално ли е ASC да ми гаси колата в такива ситуации или нещо не е както трябва ... 320i 99g
Born on the racetrack
to live on the street.
to live on the street.
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
на мен ми звучи като нормална реакция- все пак тази система се грижи да не боксуваш, а когато попаднеш в ситуация когато това е невъзможно, просто на колата колелата спират да се въртят (заради А Ес Цето) и тъй като все пак си на скорост, колата гасне... все пак това е компютър, а не човек- няма как да прецени че точно в това специфично обстоятелство трябва да остави колелата да си превъртат 

let the BMW be with you
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
val, Не съм много съгласен!
На мен ми се е случвало поради невъзможност за тръгване (примерно на 1-ва)и двете колела почват да се въртят едновременно и колата не потегля.
Проблема,за който споменава колегата ми се вижда доста странен!!
На мен ми се е случвало поради невъзможност за тръгване (примерно на 1-ва)и двете колела почват да се въртят едновременно и колата не потегля.
Expect The Unexpected & Everything Is Possible
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
нема грижи колега и аз така на баир сняг + лед нееема тръгване с АСЦ ! за това всеки божи ден от как има СНЕГ винаги при запалването на колата махам АСЦ-то ! пък и тва много не го обичам ДАВАШ газ то АСЦ-то ти връща газта и така в някоя ситуация може да се стигне до ПТП! карал съм Е36 (92') без АСЦ така че съм си свикнал и нема никви грижи без АСЦ
но когато наистина бързам и праим рискови изпреварвания съм си с него..

SPARC0 написа:val, Не съм много съгласен!
това което описваш няма как да се случи, защото АСЦ не е блокаж, то просто отнема газта на другото колело
- RAZVRATNIKA
- кандидат ентусиаст
-
ASC-то не е блокаж да не боксува а да не танцува на снега или на леда
ASC е Automatic Stability Control!

- Facheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 740xd lci M-Packet
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
@, мда,само че като закъсаш някуде колелата ти се въртят едновременно с еднаква скорост! 

Expect The Unexpected & Everything Is Possible
- skp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535D 2012
Ами не знам какво толкова се чудите. То в книжката си го пише - ако имате проблеми с потеглянето в дълбок сняг изключете DSC-to. Поне при мен така пише за DSC предполагам, че при ASC положението е аналогично.
Колега, стига тарси под вола теле. И си прочети книжката към колата. Там си пише, че когато има такива проблеми трябва да се изключи ASC-то. Виж, че си тръгнал след това. Все пак една от функциите му е когато караш и искаш да ускориш да не ти забуксува някое колело и да се завърти колата. Аз съм го правил с ладата и е най-коварното нещо - колата се завърта изведнъж дори да ускоряваш много внимателно. А най-лесно това се постига при стрничен наклкон на пътя, какъвто в БГ-то колкото искаш. 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
при потегляне сега като поумекна снега го усещам , че се мъчи иска да гасне заради АСЦ-то ,но съм много доволен през неутъпкан сняг си минава върви без проблем в сега не съм закъсвал досега , тестовете бяха тежки
е36цата ми беше без АСЦ и с отворен диф и с поустарели зимни гуми ,но с грайфер и си буксуваше и я разкопавах
с Е46 няма грижа
,но гумите са от значение 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2