(Променено заглавие) Пълна некомпетентност в Дару и Камор!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 520d
- Мечтае да кара: 535xd
(Променено заглавие) Пълна некомпетентност в Дару и Камор!!
След дълга разправия вчера в Дару Кар (цял ден), така и не успяха да ми активират волана с мулти-функция и лостчето за мигачи с управление на борд-компютър, които си бях купил предварително. Дори и не знаеха защо няма да станат и двете неща. За управлението на борд-компютъра първо ми казаха, че бутонът на лостчето не работи (самото лостче си беше и малко поочукано - бях го купил на старо), та взех още едно - в много добро външно състояние (от същото място пак - моргата в кв. Гевгелийски бл.1 в София) и го занесох да пробват с него. Казаха, че и с него не ставало и се разбрахме да го оставят него и да върнат стария ми волан. След като се бях изнервил от некомпетентността им, за мое най-голямо учудване докато карах към къщи забелязах, че лостчето, което е на колата ми, е първото, което им занесох. И веднага се замислих дали кретените въобще са слагали второто...
Та питам вас - лесно ли мога да сменя лостчето за мигачи с другото, за да пробвам дали с него ще работи? Трябва ли да се маха воланът, за да се смени?
Та питам вас - лесно ли мога да сменя лостчето за мигачи с другото, за да пробвам дали с него ще работи? Трябва ли да се маха воланът, за да се смени?
Последна промяна ingenious на 09 Яну 2008, 13:26, променена общо 1 път
нямам представа, но в Дару тази операция наистина не я правят - поне на мен ми отказаха тогава.
Ако ти се разхожда до Пловдив - М Кар, специално за борд-компютъра имат опит и ще го направят. До колкото ми обясниха тогава изисквало се някакво програмиране
Наистина в България официалните сервизи са страшно компетентни!!!
а за такива допълнителни работи - забрави, чиста случайност е да стане. На мен лично няма кой да ми програмира лайт модула за ксенон, за инсталацията за халогени да не говорим! В е46fanatics чета, че всеки с допълнителен ксенон отива и си препрограмира LCM модула, а тук за такова нещо не са чували!
Ако ти се разхожда до Пловдив - М Кар, специално за борд-компютъра имат опит и ще го направят. До колкото ми обясниха тогава изисквало се някакво програмиране
Наистина в България официалните сервизи са страшно компетентни!!!

- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за отговора. Майната им на Дару тогава. След седмица отивам в Германия и там ще го оправя (въпреки че се надявах тук да стане, тъй като е по-евтин трудът).
Относно мулти функцията ми казаха първо, че трябва инсталация да се сложи (окабеляване някакво), след това като ходих пак казаха, че не можело да стане, защото колата не била предвидена (каквото и да значи това), след това пък като им казах, че предния път са ми казали, че ще стане с допълнителната инсталация, казаха "ами това защо не ми го казахте по-рано", а пък накрая казаха "ами просто няма да стане". Абе ужас...
Относно мулти функцията ми казаха първо, че трябва инсталация да се сложи (окабеляване някакво), след това като ходих пак казаха, че не можело да стане, защото колата не била предвидена (каквото и да значи това), след това пък като им казах, че предния път са ми казали, че ще стане с допълнителната инсталация, казаха "ами това защо не ми го казахте по-рано", а пък накрая казаха "ами просто няма да стане". Абе ужас...
- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
Та пак да попитам - лесно ли мога да сменя лостчето за мигачи, за да проверя дали ще работи с друго? Трябва ли да целта да се маха целият волан или може само капаците да се откачат и да се смени лесно лостчето?
- pretendeer
- кандидат ентусиаст
-
Приятелю, аз съм я правил тази процедура именно в Камор. Купих си лостчето от Германия и понеже мойта кола беше без борд компютър изрично проверих при германците дали може да стане операцията. В Камор обаче, след около три часа чакане приемчика ми заяви, че с мойта кола нищо не ставало(през това време бяха сложили само лостчето)
След като ги убедих , че от Германия са ми гарантирали, че може да стане (бях дал VIN-a) и ги накарах да се разровят в компютрите си се оказа ,че виждаш ли, мойта кола си имала подготовка, трябвало само да се ретрофитне т.е. да се закачи на главния компютър. И всичко това за 10 минути, иначе в компютрите проверяваха около 40 минути.
За да се смени лостчето задължително се сваля волана. Гледах докато го правеха.
Успех !
След като ги убедих , че от Германия са ми гарантирали, че може да стане (бях дал VIN-a) и ги накарах да се разровят в компютрите си се оказа ,че виждаш ли, мойта кола си имала подготовка, трябвало само да се ретрофитне т.е. да се закачи на главния компютър. И всичко това за 10 минути, иначе в компютрите проверяваха около 40 минути.
Успех !
- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
pretendeer написа:Приятелю, аз съм я правил тази процедура именно в Камор. Купих си лостчето от Германия и понеже мойта кола беше без борд компютър изрично проверих при германците дали може да стане операцията. В Камор обаче, след около три часа чакане приемчика ми заяви, че с мойта кола нищо не ставало(през това време бяха сложили само лостчето)
Успех !
Мерси, колега! ОК, в Камор на околовръстното ли да отида? Имат ли сервиз там? Колко пари ще ми искат? И трябва ли час да си запиша?
За инсталиране на мулти-волан знаеш ли нещо? Мерси предварително!
- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
Промених заглавиео на темата, защото тотално се изнервих
как може в нашата европейска държава най-добрите уж сервизи да ти казват "ами не знам, не съм сигурен"
Звъня преди малко в Камор на някакъв приемчик да му кажа, че искам мулти-волан да се постави и да се активира управлението на борд-компютъра.
Онзи казва, че нямало оригинален ретрофит кит за Е46 за мулти-функция. Интересно какво е това тогава:
http://www.salesafter.de/product_details.php?id=73
Аз му го казвам, че има и че съм виждал, с тази разлика, че моят волан е 4-лъчев и съм си купил 4-лъчев с мулти-функция вградена и искам да се прокарат инсталации или кактото там трябва. Онзи отговаря "ами не знам, то имаше модели, на които ставаше и на които не ставаше. Ние тук с по-нови коли се занимаваме, не знам..."
Относно управлението на борд-компютъра: "Ами щом в Дару не са могли да ви го направят, и ние сигурно няма да можем"
Кажете ми - как може да са толкова некомпетентни
Как може аз да знам за тези неща повече от тях, при това с 10-минутно интересуване по интернет. Зезумие
Има ли някой в тази държава, който да може да ми направи тези неща

Звъня преди малко в Камор на някакъв приемчик да му кажа, че искам мулти-волан да се постави и да се активира управлението на борд-компютъра.
Онзи казва, че нямало оригинален ретрофит кит за Е46 за мулти-функция. Интересно какво е това тогава:
http://www.salesafter.de/product_details.php?id=73
Аз му го казвам, че има и че съм виждал, с тази разлика, че моят волан е 4-лъчев и съм си купил 4-лъчев с мулти-функция вградена и искам да се прокарат инсталации или кактото там трябва. Онзи отговаря "ами не знам, то имаше модели, на които ставаше и на които не ставаше. Ние тук с по-нови коли се занимаваме, не знам..."
Относно управлението на борд-компютъра: "Ами щом в Дару не са могли да ви го направят, и ние сигурно няма да можем"
Кажете ми - как може да са толкова некомпетентни

Има ли някой в тази държава, който да може да ми направи тези неща

- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
Ми да пробвам, ама намирам техни контакти в Пловдив на www.bmw.bg ...
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Намират се на карловско шосе, посока с. Труд. В общи линии извън града
Има само един път, няма как да ги пропуснеш
тел: 032/906 966 Kaрта от bgmaps искаш ли?

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
Пепинко написа:Намират се на карловско шосе, посока с. Труд. В общи линии извън градаИма само един път, няма как да ги пропуснеш
тел: 032/906 966 Kaрта от bgmaps искаш ли?
Ясно, ама не съм сигурен дали ми се бие път до Пловдив за нещо, за което има голяма вероятност да не стане... Изгубих вяра в нашите серзиви тия дни...

колеги, значи ето какви са ми наблюденията. Отдавна мислех да го напиша това, но сега като разказахте за Камор днес, не издържах. Защото стила на това изречение ми е познат. Така се отнася един от приемчиците в Камор. Супер мазен, тъп и гаден гей. С извинение, но това изказване ... върти , сучи и все с такива приказки се отърва. Но един ден ще намеря на кого да разкажа и да го пръждосат тоя цървул. Сори пак за езика. Като ви се падне му кажете, че искате с др. приемчик да говорите или с шефа на сервиза ... не знам. Защото това е предпоследен модел на БМВ. Той какво кара? Последен ли? Съмнейшън 

в дару не съм ходил .. много ми е далече ама в камор са пълни профани .. колкото пъти да съм им карал колата само ми почистват грешките от компа и казват готово .. ма чакай бе .. аз им карам колата за тресене отзад да ми прегледат кардан, диф, съединител, там квото трябва .. те ми прават диагностика и ми чистат некви кодове за грешка и ми викат готов си .. нищо не разбират .. не си карайте колите там .. само луди пари взимат
палим, гасим и газим ...
Има някои дето разбират, но се правят на тежки тежки ... а в същото време са абсолютни паляци
Все едно аз съм им виновен, че станали "майстори"
Ако отиде една кола с дебили и му хвърлят ключовете и му кажат пръй ве мишок и ще прави не а ми и ще се усмихва даже .... българина си е мазохист обича да се гаврят с него .... държиш ли се човешки гледат да те минат по всякакъв параграф .... абе българска работа

Ако отиде една кола с дебили и му хвърлят ключовете и му кажат пръй ве мишок и ще прави не а ми и ще се усмихва даже .... българина си е мазохист обича да се гаврят с него .... държиш ли се човешки гледат да те минат по всякакъв параграф .... абе българска работа

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2