замръзнала нафта ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
замръзнала нафта ?
здравеите колеги тази вечер в софия е било около -20 градуса сутринта беше -15 градуса , колата ми е 320д -150коня -не запали въри има ток не пали пробвах 4 пъти без резултат ---сипвам само алпин дизел ......възможно ли е да е замръзнала нафтата или помпата какво да направя да изчакам ли да стане по топло около- 0градуса- или да въртя докатао не запали- снощи я карах всичко си беше нормално ---темперетурата беше -7 градуса
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: замръзнала нафта ?
jazz написа:здравеите колеги тази вечер в софия е било около -20 градуса сутринта беше -15 градуса , колата ми е 320д -150коня -не запали въри има ток не пали пробвах 4 пъти без резултат ---сипвам само алпин дизел ......възможно ли е да е замръзнала нафтата или помпата какво да направя да изчакам ли да стане по топло около- 0градуса- или да въртя докатао не запали- снощи я карах всичко си беше нормално ---темперетурата беше -7 градуса
Миналата седмица 2 коли тръгваме за Боровец.
Зараждаме до горе и 2те коли с алпин дизел, но докато аверчето реши, че това е достатъчно - аз си взех една добавка против замръзване и я сложих и нея.
На следващата сутрин - аз паля - той не. Това, че пише Алпин дизел не значи , че в тъпата бензиностанция не са смесили някой техен си коктейл.
каква добавка слагаш нали добавките не са полезни такова е общото мнение ---- в дару кар продават ли специални добавки за дизела
поне да си сигурен кво слагаш ---------добре де тези шибаняци омв защо правят хората на диваци ----алпин до -15 градуса това е трябва да е шибаната им реклама --------така и не разбрах какво се прави в този случеи -----чакаш да се размрази или сипваш нещо 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
jazz написа:каква добавка слагаш нали добавките не са полезни такова е общото мнение ---- в дару кар продават ли специални добавки за дизелапоне да си сигурен кво слагаш ---------добре де тези шибаняци омв защо правят хората на диваци ----алпин до -15 градуса това е трябва да е шибаната им реклама --------така и не разбрах какво се прави в този случеи -----чакаш да се размрази или сипваш нещо
Ще те излъжа за името на добавката (90% от тях разграждат водните примеси в нафтата-причината да замръзва е, че има %-но съдържание на вода)
Предишни години ми е замръзвала и на мен-съветвам те да повъртиш и да се помъчиш да запалиш.
Убеден ли си, че не ти е калпав акумулатора, че тия наще дизели си искат по-висок стартов ток!?
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
и аз го ядох с гадния Алпин Дизел по същия начин преди 2 години . Сега за да не скапеш акумулатора изчакай да се позатопли времето (аз чаках 11 дни....) и пак пробвай. Подсигури си и допълнителен източник на ток
А относно добавките - общото мнение е такова защото всеки е чул нещо си и тръби наред колко са гадни. Добавки има милиони видове , аз си сипвам редовно няколко от тях и нямам никви проблеми. Тая дето я дава Алекси сме и правили тест преди време - сипахме я в една кофа с нафта и се видя , че нафтата започна да се върти и размесва и така и не спря този процес
така и няма как да замръзне като е в движение ... 
А относно добавките - общото мнение е такова защото всеки е чул нещо си и тръби наред колко са гадни. Добавки има милиони видове , аз си сипвам редовно няколко от тях и нямам никви проблеми. Тая дето я дава Алекси сме и правили тест преди време - сипахме я в една кофа с нафта и се видя , че нафтата започна да се върти и размесва и така и не спря този процес

Скапана нафта
В това е проблема на 100%
От два дни в сервиза размразяваме горивопроводи с пистолет за топъл въздух.Повечето са клиенти на Лукойл и ОМВ, както на Шел и Ромпетрол
В глобален мащаб нещата не са на добре с тая нафта, всеки вари от на баба отварата и чудото става под -5градуса още
Препоръчвам ви Еко-Елда, всичко зареждам там и до сега не съм имал проблеми със замръзване и тн....

Препоръчвам ви Еко-Елда, всичко зареждам там и до сега не съм имал проблеми със замръзване и тн....
- V-max
-
-
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
© написа:не е ли малък този акумолатор?
аз съм останал с убеждението че акумолатора ми е 80 амперчаса
или 100-120 ...
- V-max
-
-
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
По миналата зимата,когато температурите паднаха пак така рязко единият от бусовете беше заредил на ОМВ-Алпин Дизел, само той не запали докато другите два си палеха от раз без никакъв проблем от тогава го избягвам,макар,че всичко си зависи къде колко я разреждат.А да не пускам нова тема предполагам колегата няма нищо против ама и аз да се оплача - при мен пък давам на контакт светват всички лампи,изгасва подгрева въртя ключа,обаче стартера не се стартира изобщо връщам ключа и пак повтарям процедурата ама не ще само ми пищи че навън е -6 и се чува едно бучене,на третия или четвъртият път като повторих процедурата завъртя стартера и запали веднага незнам от какво е,в сервиз не мога да се вредя скоро всички ми викат другата седмица края. А ме чака пътуване да Чепеларе знам ли какво може да стане.
- V-max
-
-
залепва ти стартера , трябва да го освежиш с една профилактика . Ако го свалиш в сервиз познавам много добър и евтин майстор на стартери/алтернатори . Прави го нов отвън и отвътре , тества го и тогава е готов 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
колага аз кога ти виках че най добре си сипвам сам нафтата щот на бензиностанците са пумии ... ти май се хилеше
и аз преди 1 месец сипах от колонка и чистих резервара .. не мерси ..

и аз преди 1 месец сипах от колонка и чистих резервара .. не мерси ..

- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
V-max написа:залепва ти стартера , трябва да го освежиш с една профилактика . Ако го свалиш в сервиз познавам много добър и евтин майстор на стартери/алтернатори . Прави го нов отвън и отвътре , тества го и тогава е готов
Дано го прави само като е под нулата иначе не го прави,дали наистина е от това,той не се стартира изобщо,въобще не тръгва да завърта въртя ключа но никой,аз вече се съмнявам да не би да е от алармата която е слагана допълнително вече незнам утре ще я откача да видя дали не е от нея.Защото сега като се замисля прави така все едно имобилайзера е активен в момента на завъртането,блокира да завърти стартера,не съм много в час по алармите ама утре ще я разкача да видя какво ще стане.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2