Кои джанти са по-добри - 17", 18" или 19"
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Кои джанти са по-добри - 17", 18" или 19"
Привет на всички,
Тъй като скоро и аз ще се присъединя към широката гилдия на БМВ-собственици, искам да ви попитам нещо, което не успях да открия във форума, а смятам, че ще е интересно за много хора!
Колата ми е 320i, 2000г. 150 кончета...тъй като джантите й са оригиналните, искам да ги сменя с нещо по-така
Но не мога да се спра на размер. Избирам между 17", 18" и 19" като естесвено ми се ще да са 19", но надали
Искам да попитам хората, които имат опит с тези цолажи или пък разбират, кой според тях е най-добрият размер (уви, размерът има значение
). Интересува ме най-вече как се представят тези джанти по нашите родни лунни пейзажи!!!
Другото, което искам да питам е дали е по-добре или по-зле, че ще ги поръчам по интернет от чужбина...най-верочтно от Америка или Германия. Ако можете и да ми дадете някои български сайтове за джанти и гуми, ще съм крайно благодарен!!!
Благодаря на всички и всичко най-хубаво
Тъй като скоро и аз ще се присъединя към широката гилдия на БМВ-собственици, искам да ви попитам нещо, което не успях да открия във форума, а смятам, че ще е интересно за много хора!
Колата ми е 320i, 2000г. 150 кончета...тъй като джантите й са оригиналните, искам да ги сменя с нещо по-така

Искам да попитам хората, които имат опит с тези цолажи или пък разбират, кой според тях е най-добрият размер (уви, размерът има значение

Другото, което искам да питам е дали е по-добре или по-зле, че ще ги поръчам по интернет от чужбина...най-верочтно от Америка или Германия. Ако можете и да ми дадете някои български сайтове за джанти и гуми, ще съм крайно благодарен!!!
Благодаря на всички и всичко най-хубаво

--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Колега според мен ако можеш да вкараш 19' (235х35) ще е най-добре. Ама се кара малко трудно
Иначе ефекта е такъв --> http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=67356 

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
vlado666 написа:Колега според мен ако можеш да вкараш 19' (235х35) ще е най-добре. Ама се кара малко трудноИначе ефекта е такъв --> http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=67356
Ех, колега, дай Боже всекиму такъв ефект, ама не ми се виси през ден по гумаджийници!!! Все си мисля, че ще имам много проблеми с 19-ки...иначе бих си сложил - въпросът не е финансов, но просто нервите, които ще хвърля...
аз мисля най-много 17, защото имат няколко предимства пред по-големите - дупките имат по-малко значение за живота на джантите, гумите са много по-евтини и се намират лесно, "комфорта" почти се запазва, колата се спъва по-малко - даже никак.
Иначе визията е по-зле, но за нея има значение не само огромната джанта, а и доброто окачване т.е. малко по-ниско от стандартното. За окачването също съм готов да инвестирам
Иначе визията е по-зле, но за нея има значение не само огромната джанта, а и доброто окачване т.е. малко по-ниско от стандартното. За окачването също съм готов да инвестирам

Аз днес сложиш зимните гуми и махнах 19'ките (235х35 & 265х50). Смених ги с 17' (225х45) и чесно да ви кажа сега като погледна ми изглежда че съм с 13
Промени доста визията на колата но и с тези джанти става. А за вървене да не говорим. Все едно се качих сега от трабантче на бмв
А Pitbull_Germany ти в Германия ли ще караш колата или тук в БГ ?

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
265-50/19
къде ги побра

къде ги побра

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Pitbull_Germany написа:vlado666 написа:Колега според мен ако можеш да вкараш 19' (235х35) ще е най-добре. Ама се кара малко трудноИначе ефекта е такъв --> http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=67356
Ех, колега, дай Боже всекиму такъв ефект, ама не ми се виси през ден по гумаджийници!!! Все си мисля, че ще имам много проблеми с 19-ки...иначе бих си сложил - въпросът не е финансов, но просто нервите, които ще хвърля...
Това с висенете по гумаджийниците не е съвсем така. Аз съм със същата гума (235/35/19) и до сега не съм успял да изкривя джанта или да си направя балон на някоя гума за 8 месеца. А вече няколко пъти се случва да не мога да избягам от дупка

Един познат успя да среже протектора на гумата, предполагам в някоя дупка, но като цяло гумата и джантата си останаха здрави. Предполагам че всичко зависи от избора на добра джанта и гума.
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
vlado666 написа:GECATA BMW написа:265-50/19![]()
къде ги побра
![]()
![]()
Отзад
много високи

на Х5-та 19-те са на 50 височина

ти на тройка си 55

не опира ли

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
Първо да благодаря на всички за помощта!!!
Колега, аз колата ще я карам в България!!! Затова ме интересува кой размер е най-удачен. Иначе от вътре ми трепери да си купя едни 19ки
Ами аз честно казано карам много внимателно като се има предвид за дупките. Сегашната ми кола е с 16ки (на нея като цяло гумата и е по-малка и седи като 17ка на е46
) и в общи линии винаги съм ги пазил много...а за такова нещо да порежа гумата или направо да я среща в дупка...дума да не става!!!
Поздрави на всички!!!

vlado666 написа:Аз днес сложиш зимните гуми и махнах 19'ките (235х35 & 265х50). Смених ги с 17' (225х45) и чесно да ви кажа сега като погледна ми изглежда че съм с 13![]()
![]()
Промени доста визията на колата но и с тези джанти става. А за вървене да не говорим. Все едно се качих сега от трабантче на бмв
А Pitbull_Germany ти в Германия ли ще караш колата или тук в БГ ?
Колега, аз колата ще я карам в България!!! Затова ме интересува кой размер е най-удачен. Иначе от вътре ми трепери да си купя едни 19ки

Cinder написа:Това с висенете по гумаджийниците не е съвсем така. Аз съм със същата гума (235/35/19) и до сега не съм успял да изкривя джанта или да си направя балон на някоя гума за 8 месеца. А вече няколко пъти се случва да не мога да избягам от дупка muhihihihi
Един познат успя да среже протектора на гумата, предполагам в някоя дупка, но като цяло гумата и джантата си останаха здрави. Предполагам че всичко зависи от избора на добра джанта и гума.
Ами аз честно казано карам много внимателно като се има предвид за дупките. Сегашната ми кола е с 16ки (на нея като цяло гумата и е по-малка и седи като 17ка на е46

Поздрави на всички!!!

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3