Чуствате ли като преплъзване в скоростната кутия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
Чуствате ли като преплъзване в скоростната кутия
Колеги,
тук май никой не е засягал такава тема. Става въпрос за следното нещо:
Като дам рязко газ на 3, и особено на 4 и 5та сякъш мотора избързва и преплъзва все едно в предавката. Това се чуства повече когато колата е пълна. Леко като набере сякъш вече оборотите на мотора се балансират със скоростта на колата. А не съм с автоматична скоростна кутия и не вярвам да имам в 320д преобразувател на въртяшият момент.
Странно ми е това, моля споделете дали го имате.
тук май никой не е засягал такава тема. Става въпрос за следното нещо:
Като дам рязко газ на 3, и особено на 4 и 5та сякъш мотора избързва и преплъзва все едно в предавката. Това се чуства повече когато колата е пълна. Леко като набере сякъш вече оборотите на мотора се балансират със скоростта на колата. А не съм с автоматична скоростна кутия и не вярвам да имам в 320д преобразувател на въртяшият момент.
Странно ми е това, моля споделете дали го имате.
- Бояджиев1957
- Потребител
-
Колега, това не е приплъзване в скоростната кутия, а приплъзване/бусуване/ на феродовия диск на съединителя. Ако педала на съединителя ти се връща свободно без задържане или забавяне, трябва да сменяш феродовия диск. Ако педала не се връща свободно, причините са четири: неправилно монтирана вилка за изключване на съединителя, "заяждане" на педала в оста му, скъсана или откачена възвращателна пружина или наличие на въздух в хидравличната система.
2 мнения
• Страница 1 от 1