Внос от Италия ( Какво мислите? )

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Внос от Италия ( Какво мислите? )

Мнение от rdelight » 29 Окт 2007, 22:13

Здравейте, бях чел в една тема, че в вносните коли от Италия били по-евтини с по 4-5000 лв... та се чудих, каква е причината за това?
Това го бях прочел в някоя от темите за е46 в този форум но немога да я намеря. Какво мислите?

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 29 Окт 2007, 22:24

Според мен няма значение. Или случваш на кола или не. Навсякъде има мърлячи има и хора които си пазят колите. То е като при жените - или имаш късмет с нея или не :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 29 Окт 2007, 22:36

euroto написа:Според мен няма значение. Или случваш на кола или не. Навсякъде има мърлячи има и хора които си пазят колите. То е като при жените - или имаш късмет с нея или не :mhihi:
:yes:
Точно така е - някои го приемат за екстра това че колата е ВНОС ОТ ГЕРМАНИЯ.
Навсякъде има мърлячи, също така навсякъде има и добри стопани. Като гледам някои хора от БГ как си поддържат колите , не мисля че дори некой бледолик шваба ще обръща толкова внимани 7-8-9 годишна тенекия :roll:
Пък и още повече в Германия в бизнеса с коли втора ръка са предимно турци, араби и секва друга резана сган.... Абе хубавите коли навсякъде са скъпи....
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Снегорин

Мнение от vlado666 » 30 Окт 2007, 1:03

Аз съм на друго мнение :lol: За да е една и съща кола от едната държава по-евтина с 4-5к, при положение че е сходен стандарта ... Другата страна: Италианците са си известни че са си мърлячи и че не обръщат внимание на колата докато не се развали ... Е така е ! В това поне се убедих.
Германците няма как да не подържат колата. Минават брутални технически прегледи на всеки 2 години, а и колите им се карат предимно в орторизирани сервизи, защото така са си научени. Германеца си е германец незнам как да го кажа, просто го усетих !
Идва обаче и другата страна. Предишната ми кола беше внос от Италия. Супер запазена с 3 забележки: Дясното ел. стъкло не бачкаше машинката, огледалото за обратно виждане беше сменяно и лепено с силикон и кожата на вратата е леко издута. Е тая кола освен масло и бензин последните 2 години не беше барана, като всеки месец я карах на профилактика. След това аз заминах за чужбина да уча и т.н. Не се караше, почна да се разваля и т.н. Обичайното. Но това ме учуди че 2 години нищо не барнах, като за 2 години и навъртях 50к километра близо ;)
И късмет има за колата ама и държавата си оказва влияние. Лично мнение от там на татък ти си знаеш ;) Успех дано случиш на кола :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shefa » 30 Окт 2007, 9:36

айде ще ти продам мойта .. от италия е .. ще ти я дам с 4-5000 по-ефтино :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кола от италия повече да ми я подаряват няма да взема :twisted:
палим, гасим и газим ...

Потребител
Аватар

Мнение от rdelight » 30 Окт 2007, 14:02

shefa написа:айде ще ти продам мойта .. от италия е .. ще ти я дам с 4-5000 по-ефтино :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кола от италия повече да ми я подаряват няма да взема :twisted:

Обясни поне каква е причината да разсъждаваш по този начин.

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 02 Фев 2008, 3:03

А какво мислите за колите внос от Швейцария? Един приятел мисли да ходи да си взима кола от там. Викат, че гниели там...все си мисля, че БМВ е БМВ, а не Опел Кадет! А пък и като им знам на Швейцарците какви са им законите...не би ли следвало да ги поддържат повечко?
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 02 Фев 2008, 10:32

euroto написа:Според мен няма значение. Или случваш на кола или не. Навсякъде има мърлячи има и хора които си пазят колите. То е като при жените - или имаш късмет с нея или не :mhihi:

Аз мисля ей това :ahah: независимо от къде е колата .... купувал съм от всякъде и е имало отлични коли имало е и лъскави кенефи .... или случваш или не. Това е :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 02 Фев 2008, 10:36

euroto написа:

Аз мисля ей това :ahah: независимо от къде е колата .... купувал съм от всякъде и е имало отлични коли имало е и лъскави кенефи .... или случваш или не. Това е :)

Напълно подкрепям мнението ти. Но нали знаеш как е - просто в някои държави възможността да случиш на лъскав боклук е по-голяма :mhihi: Четох мнениея (по-скоро само едно беше :mhihi: ), че в Швейцария гниели, защото било студено...добре, де ми то Германия е по на север от Швейцария!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jazz » 02 Фев 2008, 10:40

наи готините ми коли са ми били от италия
всичко е възможно?

младши ентусиаст
Аватар

и аз да кажа :)

Мнение от kopchev » 02 Фев 2008, 10:51

Имал съм две коли от Германия ( едно Е36 купе и една хонда) да ви кажа бяха големи торове, а като ги взимах ги взимах като за мн хубави. Следващите ми коли са все от Италия и досега да чукам на дърво както се казва все случвам на коли в мн добро състояние и техническо и на външен вид. Това е моето мнение, но както казват колегите по е вално на какво ще случиш, а не от къде е колата!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Âíîñ îò Èòàëèÿ ( Êàêâî ìèñëèòå? )

Мнение от VIRUSS » 02 Фев 2008, 10:56

rdelight написа:Çäðàâåéòå, áÿõ ÷åë â åäíà òåìà, ÷å â âíîñíèòå êîëè îò Èòàëèÿ áèëè ïî-åâòèíè ñ ïî 4-5000 ëâ... òà ñå ÷óäèõ, êàêâà å ïðè÷èíàòà çà òîâà?
Òîâà ãî áÿõ ïðî÷åë â íÿêîÿ îò òåìèòå çà å46 â òîçè ôîðóì íî íåìîãà äà ÿ íàìåðÿ. Êàêâî ìèñëèòå?

Íàé-âàæíîòî ñïîðåä ìåí ïðåäè ïîêóïêà å äà ñå ïðåãëåäà äîáðå êîëàòà îò ñïåöèàëèñòè,èìà âå÷å äîñòà òàêèâà êîëåãè îò ôîðóìà,ñåðâèçè îòîðèçèðàíè è ìí.äðóãè.Äàâàø 50-100ëâ. è ñïåñòÿâàø ïðîáëåìè çà íÿêîëêî õèëÿäè ëåâà! :arrow:

ентусиаст
Аватар

Re: Внос от Италия ( Какво мислите? )

Мнение от Pitbull_Germany » 02 Фев 2008, 11:34

VIRUSS написа:
rdelight написа:Здравейте, бях чел в една тема, че в вносните коли от Италия били по-евтини с по 4-5000 лв... та се чудих, каква е причината за това?
Това го бях прочел в някоя от темите за е46 в този форум но немога да я намеря. Какво мислите?

Най-важното според мен преди покупка е да се прегледа добре колата от специалисти,има вече доста такива колеги от форума,сервизи оторизирани и мн.други.Даваш 50-100лв. и спестяваш проблеми за няколко хиляди лева! :arrow:

Да, бе колега, ама айде да видиме кой ще се навие да дойде с нас с тоя моя приятел, та да му купиме кола! Аз мислех като ходиме там да му гледаме каляска да я вземеме и да я затъркаляме до някой оторизиран за марката сервиз, където да си я огледат отвсякъде и да си кажат мнението...пък дето се вика като я докараме тук може пак да се види в сервиз и ако нещо не му хареса...на пазара :)

Иначе то е ясно, че трябва да случиш на кола. Питам за Швейцария, тъй като пича беше видял, че там колите са по-евтини, макар и да трябва да се обмитяват...което знаете си има цаката! Проблемът му е акциза. Чува съм, че има някакви финтове, дето се правели, ама аз не съм навътре в тия неща!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 02 Фев 2008, 19:07

Pitbull_Germany написа:А какво мислите за колите внос от Швейцария?

Там е истината! Колите наистина са на малко км, в Германия е цяло чудо да видиш кола на по-малко от 100 000км. Иначе наистина хора всякакви, навсякъде има мърльовци, но все пак по на север са по-култивирани :mhihi: В Италия също може да си намериш добра кола, но аз лично повече никога няма да си взема италиански кенеф!
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 02 Фев 2008, 20:15

Както дружно обобщихме - тъпи к_пелета навсякъде. Аз нямам нищо против Италия. Но съм живял в Германия и там съм го виждал, а знам, че е така и в Италия, как на магистралата има участаци без ограничение на скоростта! Е, няма такова шоу като падне ограничението - всички се опитват да литнат :mhihi: Но като цяло немците са културни. Бяхме с един приятел с неговата кошарка (Волво С60-хубава машинка) до Рим за една Нова година...е, извинявам се, ама по магистралата там като се движехме с 140 имах чувството, че сме спрели...тея италианци карат като на състезание :) Затова и малко не им харесвам колите! Иначе сегашната ми Хонда си я вкарах от Верона - абсолютно съм доволен! За 4 г. веднъж не ми е направила проблем...само аз на нея й правя :mhihi:

Следваща

Назад към E46