Внос от Италия ( Какво мислите? )
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Внос от Италия ( Какво мислите? )
Здравейте, бях чел в една тема, че в вносните коли от Италия били по-евтини с по 4-5000 лв... та се чудих, каква е причината за това?
Това го бях прочел в някоя от темите за е46 в този форум но немога да я намеря. Какво мислите?
Това го бях прочел в някоя от темите за е46 в този форум но немога да я намеря. Какво мислите?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
euroto написа:Според мен няма значение. Или случваш на кола или не. Навсякъде има мърлячи има и хора които си пазят колите. То е като при жените - или имаш късмет с нея или не

Точно така е - някои го приемат за екстра това че колата е ВНОС ОТ ГЕРМАНИЯ.
Навсякъде има мърлячи, също така навсякъде има и добри стопани. Като гледам някои хора от БГ как си поддържат колите , не мисля че дори некой бледолик шваба ще обръща толкова внимани 7-8-9 годишна тенекия

Пък и още повече в Германия в бизнеса с коли втора ръка са предимно турци, араби и секва друга резана сган.... Абе хубавите коли навсякъде са скъпи....
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Аз съм на друго мнение
За да е една и съща кола от едната държава по-евтина с 4-5к, при положение че е сходен стандарта ... Другата страна: Италианците са си известни че са си мърлячи и че не обръщат внимание на колата докато не се развали ... Е така е ! В това поне се убедих.
Германците няма как да не подържат колата. Минават брутални технически прегледи на всеки 2 години, а и колите им се карат предимно в орторизирани сервизи, защото така са си научени. Германеца си е германец незнам как да го кажа, просто го усетих !
Идва обаче и другата страна. Предишната ми кола беше внос от Италия. Супер запазена с 3 забележки: Дясното ел. стъкло не бачкаше машинката, огледалото за обратно виждане беше сменяно и лепено с силикон и кожата на вратата е леко издута. Е тая кола освен масло и бензин последните 2 години не беше барана, като всеки месец я карах на профилактика. След това аз заминах за чужбина да уча и т.н. Не се караше, почна да се разваля и т.н. Обичайното. Но това ме учуди че 2 години нищо не барнах, като за 2 години и навъртях 50к километра близо
И късмет има за колата ама и държавата си оказва влияние. Лично мнение от там на татък ти си знаеш
Успех дано случиш на кола 

Германците няма как да не подържат колата. Минават брутални технически прегледи на всеки 2 години, а и колите им се карат предимно в орторизирани сервизи, защото така са си научени. Германеца си е германец незнам как да го кажа, просто го усетих !
Идва обаче и другата страна. Предишната ми кола беше внос от Италия. Супер запазена с 3 забележки: Дясното ел. стъкло не бачкаше машинката, огледалото за обратно виждане беше сменяно и лепено с силикон и кожата на вратата е леко издута. Е тая кола освен масло и бензин последните 2 години не беше барана, като всеки месец я карах на профилактика. След това аз заминах за чужбина да уча и т.н. Не се караше, почна да се разваля и т.н. Обичайното. Но това ме учуди че 2 години нищо не барнах, като за 2 години и навъртях 50к километра близо

И късмет има за колата ама и държавата си оказва влияние. Лично мнение от там на татък ти си знаеш

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
А какво мислите за колите внос от Швейцария? Един приятел мисли да ходи да си взима кола от там. Викат, че гниели там...все си мисля, че БМВ е БМВ, а не Опел Кадет! А пък и като им знам на Швейцарците какви са им законите...не би ли следвало да ги поддържат повечко?
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
euroto написа:Според мен няма значение. Или случваш на кола или не. Навсякъде има мърлячи има и хора които си пазят колите. То е като при жените - или имаш късмет с нея или не
Аз мисля ей това

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
euroto написа:euroto написа:Според мен няма значение. Или случваш на кола или не. Навсякъде има мърлячи има и хора които си пазят колите. То е като при жените - или имаш късмет с нея или не
Аз мисля ей тованезависимо от къде е колата .... купувал съм от всякъде и е имало отлични коли имало е и лъскави кенефи .... или случваш или не. Това е
Напълно подкрепям мнението ти. Но нали знаеш как е - просто в някои държави възможността да случиш на лъскав боклук е по-голяма

и аз да кажа :)
Имал съм две коли от Германия ( едно Е36 купе и една хонда) да ви кажа бяха големи торове, а като ги взимах ги взимах като за мн хубави. Следващите ми коли са все от Италия и досега да чукам на дърво както се казва все случвам на коли в мн добро състояние и техническо и на външен вид. Това е моето мнение, но както казват колегите по е вално на какво ще случиш, а не от къде е колата!!!
Re: Âíîñ îò Èòàëèÿ ( Êàêâî ìèñëèòå? )
rdelight написа:Çäðàâåéòå, áÿõ ÷åë â åäíà òåìà, ÷å â âíîñíèòå êîëè îò Èòàëèÿ áèëè ïî-åâòèíè ñ ïî 4-5000 ëâ... òà ñå ÷óäèõ, êàêâà å ïðè÷èíàòà çà òîâà?
Òîâà ãî áÿõ ïðî÷åë â íÿêîÿ îò òåìèòå çà å46 â òîçè ôîðóì íî íåìîãà äà ÿ íàìåðÿ. Êàêâî ìèñëèòå?
Íàé-âàæíîòî ñïîðåä ìåí ïðåäè ïîêóïêà å äà ñå ïðåãëåäà äîáðå êîëàòà îò ñïåöèàëèñòè,èìà âå÷å äîñòà òàêèâà êîëåãè îò ôîðóìà,ñåðâèçè îòîðèçèðàíè è ìí.äðóãè.Äàâàø 50-100ëâ. è ñïåñòÿâàø ïðîáëåìè çà íÿêîëêî õèëÿäè ëåâà!

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
Re: Внос от Италия ( Какво мислите? )
VIRUSS написа:rdelight написа:Здравейте, бях чел в една тема, че в вносните коли от Италия били по-евтини с по 4-5000 лв... та се чудих, каква е причината за това?
Най-важното според мен преди покупка е да се прегледа добре колата от специалисти,има вече доста такива колеги от форума,сервизи оторизирани и мн.други.Даваш 50-100лв. и спестяваш проблеми за няколко хиляди лева!
Да, бе колега, ама айде да видиме кой ще се навие да дойде с нас с тоя моя приятел, та да му купиме кола! Аз мислех като ходиме там да му гледаме каляска да я вземеме и да я затъркаляме до някой оторизиран за марката сервиз, където да си я огледат отвсякъде и да си кажат мнението...пък дето се вика като я докараме тук може пак да се види в сервиз и ако нещо не му хареса...на пазара

Иначе то е ясно, че трябва да случиш на кола. Питам за Швейцария, тъй като пича беше видял, че там колите са по-евтини, макар и да трябва да се обмитяват...което знаете си има цаката! Проблемът му е акциза. Чува съм, че има някакви финтове, дето се правели, ама аз не съм навътре в тия неща!
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Pitbull_Germany написа:А какво мислите за колите внос от Швейцария?
Там е истината! Колите наистина са на малко км, в Германия е цяло чудо да видиш кола на по-малко от 100 000км. Иначе наистина хора всякакви, навсякъде има мърльовци, но все пак по на север са по-култивирани

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
Както дружно обобщихме - тъпи к_пелета навсякъде. Аз нямам нищо против Италия. Но съм живял в Германия и там съм го виждал, а знам, че е така и в Италия, как на магистралата има участаци без ограничение на скоростта! Е, няма такова шоу като падне ограничението - всички се опитват да литнат
Но като цяло немците са културни. Бяхме с един приятел с неговата кошарка (Волво С60-хубава машинка) до Рим за една Нова година...е, извинявам се, ама по магистралата там като се движехме с 140 имах чувството, че сме спрели...тея италианци карат като на състезание
Затова и малко не им харесвам колите! Иначе сегашната ми Хонда си я вкарах от Верона - абсолютно съм доволен! За 4 г. веднъж не ми е направила проблем...само аз на нея й правя 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2