По какво трябва да съдим за качеството на колата?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

По какво трябва да съдим за качеството на колата?

Мнение от rdelight » 25 Окт 2007, 18:05

Здравейте, скоро можеби ще имам честа да бъда един от щастливците с е46. Но въпросат ми е, тъй като ще бъде взимано от Германия или Холандия, и можеби няма да имам възможност да го погледна в сервиз. По какво да съдя дали колата е в отлично състояние, как да разбера реални ли са километрите, къде най-често може да има натрупване на ръжда или каквато и да е корозия, по какво мога да съдея измъчван ли е бил автомобила? Автомобилат ще е 320д със сигурност.
Благодаря!

/оff какво означава темпомат, и klima automatik климатроник ли означава?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jazz » 25 Окт 2007, 18:29

разрови се в темите за 320д и ще получиш отговор на всичко --но ако дадеш някои лев за сервиз -диагностика -ще наи добре

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 25 Окт 2007, 18:52

ако не отидеш на диагностика, едва ли ще разбереш реалното състояние на колата... все пак гледаш състоянието на седалки, дръжки, волан, външен вид (кит-вана ли е и т.н.) ако по тези параметри няма никакви забележки, най- вероятно колата е пазена и е в добро състояние, все пак без да я пуснеш на диагностика, няма как да си сигурен на 100%. Погледни също дали са отлепвани (откъсвани) бележките за смяна на маслото, ако не са си на мястото вероятността да е превъртана е много голяма, ако не са вероятността е по- малка ;)
let the BMW be with you

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 25 Окт 2007, 19:29

ръждясало Е46 досега не съм виждал, поне за това не се коси. мисля че всички излизат заводско с пакет против ръжда.
немците си пазят колите и обикновено са перфектни, затова разликата в цените между немско и италианско Е46 е 5000 лв :shock:
темпомат означава автопилот (cruise control)
klima automatik означава автоматичен климатроник (пуска се автоматично със всяко завъртане на ключа)

Потребител
Аватар

Мнение от rdelight » 25 Окт 2007, 20:16

При положение че климатика се пуска всеки път когато завъртиш ключа, това не означава ли по-голям разход на гориво? А относно ръждясалите бмв-та, питам поради пречината ,че Германците наскоро бяха наводнени, и съм чувал че доста коли внесени от там след време заминават...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 25 Окт 2007, 20:43

еми най-добре се съди по собственика ;)
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 25 Окт 2007, 22:13

g-powerr написа:klima automatik означава автоматичен климатроник (пуска се автоматично със всяко завъртане на ключа)

Клима аутоматик означава :arrow: дигитален климатик или по наше му КЛИМАТРОНИК
Това дето климата(тоест не самия компресор на климата, а устройството с дисплея) се пуска с всяко завъртане на ключа е лека недомислица, която БМВ оправиха при фейс-лифта и по-новите модели ;)
Защо ли доста хора се опитват да го изкарат като екстра :mhihi: :mhihi:
Иначе , за да разбереш състоянието на колата , тъй като ще я взимаш от чужбина е по-добре да водиш с тебе некой , който поне малко им отбира на тез колици. За километрите гаранция няма..... все пак огледай волан, скоростен лост, шофиорска седалка и ПЕДАЛИ. Педалите най-рядко ги сменят и ако на колата пише 50-60 к км. би трябвало да са като нови :roll:
Ако я зимаш от Германия и Холандия има вероятност да има ръжда около задните амортесьори - не е болка за умиране ;)
Абе успех с покупката и КЪСМЕТ ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Снегорин

Мнение от vlado666 » 28 Окт 2007, 4:47

Аз се върнах преди няколко дена от Германия и бях точно за това. Значи като харесаш нещо го закарай първо на TUV ( пише се с немското u което е с 2 точки от горе и се чете тюв. Там ще ти кажат абсолутно всичко. Струва около 80 евро ама поне знаеш закакво ;) В кой град ще ходиш ? Според мен иди в Мюнхен няма да сгрешиш. Има БМВ Нийдерласунг където има 1800 бмв'та, а там с 320д е пълно и поне знаеш че го взимаш от БМВ ;) И е с международна гаранция ;) Успех !!!

Назад към E46