OIL SERVICE
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
OIL SERVICE
Колеги,искам да разбера дали да вярвам на Оил сървиза на таблото при контакт(за остатъка на километри с това масло).И по-специално за 320д. Тенкс
Expect The Unexpected & Everything Is Possible
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: OIL SERVICE
SPARC0 написа:Колеги,искам да разбера дали да вярвам на Оил сървиза на таблото при контакт(за остатъка на километри с това масло).И по-специално за 320д. Тенкс
Предполагам, че не си сменял ти маслото предния път?
Остане ли да свети само един елемент - планирай смяна на мсалото най-късно до 1000 км, а по-добре - веднага.
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
Не съм го сменял аз.Сменяно е преди 8000 км.А на Оил Сървиза пише 10300.Е те за тва питам 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Най-добре си го смени. Не мога да разбера как разчитате на това, което ви казва продавача
Тия неща се сменят веднага след покупката.
Пък и квото и да е маслото го сменяй на 10 000 км. за да не стане лошо после. Тия дизели са толкова претенциозни, а вие си експериментирате....
Още повече, че ОйлСървиса може да се занули и без да е сменено маслото

Пък и квото и да е маслото го сменяй на 10 000 км. за да не стане лошо после. Тия дизели са толкова претенциозни, а вие си експериментирате....
Още повече, че ОйлСървиса може да се занули и без да е сменено маслото

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
колегата е с по-новата система за отчитане , която дава директно в километри след колко трябва да се смени
Аз лично като видя на мойта 27 300км и ми става много весело
по принцип след зануляването изписва 30 000км, та явно твоята колега е на 20к вече и е редно да го смениш ВЕДНАГА

- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
това не са реални км (22000). Ако се кара само градско, реалните км. по километраж са около 10000 км. Ако се кара градско и извън градско около 15-16 000 км. Ако се слага масло, което препоръчват от BMW, тогава зануляваш и караш докато не покаже 0. Колата ми е 318 D карам с масло от Камор, сменям го по по този начин и нямам проблем. За пример:колата е на 197 000 км. след 15 000 реални км. изгаря масло между максимума и средата на пръчката за проверка.Имам и чип, ако това има значение
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
mitko_d, и предния собственик точно това ми каза.А и се чуваме през ден и със сигурност не се е мъчел да ме набутва!
А и другото нещо е,че според стила на каране тези километри намаляват,като ми прави впечатление,че намаляват повече отколкото изминавам
А иначе колата е поддържана само във Варна Карс и маслото е от там
А и другото нещо е,че според стила на каране тези километри намаляват,като ми прави впечатление,че намаляват повече отколкото изминавам

А иначе колата е поддържана само във Варна Карс и маслото е от там
mitko_d написа:това не са реални км (22000). Ако се кара само градско, реалните км. по километраж са около 10000 км. Ако се кара градско и извън градско около 15-16 000 км. Ако се слага масло, което препоръчват от BMW, тогава зануляваш и караш докато не покаже 0. Колата ми е 318 D карам с масло от Камор, сменям го по по този начин и нямам проблем. За пример:колата е на 197 000 км. след 15 000 реални км. изгаря масло между максимума и средата на пръчката за проверка.Имам и чип, ако това има значение
вярно е, че не са реални км. Но не можеш да бъдеш сигурен дали ще са 22 000, 10 000 или 30 000. При мен вървят горе долу заедно и сменям горе долу като покаже 12 000км или 10 000 реални. Не мога да приема аз лично за себе си, че ако сложа масло каквото препоръчват мога да карам до 0км. Представи си 30 000км с едно масло?!

Иначе от смяна до смяна мърда няколко милиметра от максимума

В момента карам JEEP GRAND CHEROKEE 3.0 D в гаранция. В книжката има две схеми, които показват на колко км какво да сменяш. Естествено и каква марка и модел да е консуматива. На едната схема маслото е през 10 000 км, а на другата през 20 000 км. втората е в случай, когато темературите не падат под 0 С, нямаш студено каране( под 16 км) и т.н.
Но това преценяваш ти, докато при BMW компа следи това( според мен)
Но това преценяваш ти, докато при BMW компа следи това( според мен)
15 мнения
• Страница 1 от 1