как се ключва печката на 320 дизел?????

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 D E46

как се ключва печката на 320 дизел?????

Мнение от карел » 20 Сеп 2007, 20:03

Някой може ли да ми обясни как работи печката на БМВ 320 дизел, не знам нищо за нея, нито как се включва, нито каква функция изпалнява.
Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 21 Сеп 2007, 11:10

Вкл. се автоматично когато температурите паднат , но не знам под колко градуса и доколкото аз сам запознат помага да се стопли двг по бързо и нагрява и нафтата, което води до по барзо духане на топло в колата, по бързо влизане в нормален работен режим следователно и по малко скапване на двигателя като не работи студен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 2004г
Мечтае да кара: чисто нова Скания

Мнение от kris_j » 26 Сеп 2007, 18:56

работи при едновременно изпълнение на няколко условия. Аз разпитвах в Камор и ми казаха че е много сложно но ето някой от условията които разбрах че трябва да са на лице:
резервоара да е поне 1/3 пълен
акумулатора да е добре зареден
температурата навън да е под 5 градуса няколко поредни дни - мисля че бяха 3
Всичко го казвам само по спомени от миналата година :uups:
надявам се да съм помогнал
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Daniele » 27 Сеп 2007, 9:58

Доколкото знам печката започва да работи когато температурата падне около 5 градуса някъде и под 5.Също така доколкото знам ако работи печката трябва да се вижда лек като пушек който мисла че излиза от страната на пасажера някъде изпод калника или нещо такова.Помага за по-бързото загряване на колата и по-леката работа на двигателя.

П.С. Това е което съм чувал,незнам дали е така,ако не нека някой който знае да каже.Аз ще мога да кажа със сигурност след месец може би тъй като това ще ми е първа зима с тази кола.Нека паднат температурите и ще видим.Доста бмв-та на пазара са с прецакани печки,гледайте дали са включени и двете клеми на печката видях една където уж я е включил джамбазина а всъщност е слижил отдолу хартийка за да не прави контакт клемата,а визуално изглежда че си е включена и всичко уж е ок.Големи помияри са тия джамбази ей!
Ако планината не отиде при Мохамед...Мохамед с BMW-то ще отиде при нея :)

Назад към E46