BMW 318i - въпрос за свещите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
BMW 318i - въпрос за свещите
На път съм да стана горд притежател на BMW318i от 2001г. (днес го капарирах). Предишният собственик го кара от 5 години в BG за което време е изминал около 120 000км, а иначе километрите са му 144х., и твърди, че досега не е сменял свещите на колата! В тази връзка искам да попитам какви свещи се препоръчват за този двигател и откъде е добре да ги взема за да съм сигурен, че няма да попадна на ментета? И още нещо..бензиновите версии на Е46 създават ли проблем с инжекционните системи и компютрите, които ги управляват?
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Оригиналните свещи са NGK и са за 100 000км. Има вариант Бош. Той е малко по-евтин, но трябва да ги сменяш на 40 000км. Съветът ми е да ги смениш (особено щом досега не са сменяни!) с NGK и забравяш за дълъг период. Иначе рискуваш да ти изпляскат бубините. Никакви проблеми не прави с компютри и инжециони. Провери темата, която е закачена за поддръжката и частите. Там съм писал цени, не знам до колко вече са актуални, виж датата, на която съм писал. Предполагам разликата няма да е много голяма.
П.П. Свещи Bocsh FGR7DQP - 4х12.80=51.20 (40 000км)
Свещи BMW 4x39.50=158лв

Свещи BMW 4x39.50=158лв

Realize..
Real eyes..
Real lies..
Пепинко написа:Оригиналните свещи са NGK и са за 100 000км. Има вариант Бош. Той е малко по-евтин, но трябва да ги сменяш на 40 000км. Съветът ми е да ги смениш (особено щом досега не са сменяни!) с NGK и забравяш за дълъг период. Иначе рискуваш да ти изпляскат бубините. Никакви проблеми не прави с компютри и инжециони. Провери темата, която е закачена за поддръжката и частите. Там съм писал цени, не знам до колко вече са актуални, виж датата, на която съм писал. Предполагам разликата няма да е много голяма.
Свещи BMW 4x39.50=158лв
Днес свалих свещите от 'бебо'..NGK-BKR6EQUP..оригиналните, на повече от 6 години и над 140хил.кил. Останах изумен от състоянието в което са..освен лек нагар по електродите, никакви други поражения! Според моето скромно мнение, ако се зачистят, биха могли да изкарат поне още 50-60хил. От друга страна същите нови за сега намирам само във "Вари 2000", за скромната сума от 160лв. Нищо лошо би казал някой, нали са "истински' и си струват парите..е да, ама съшите ги гледам примерно в http://www.ts-server24.de на цена от доставчик под 40 евро комплекта..т.е. търговецът си е сложил лека надценка от 100% - СРАМОТА

1) знае ли някой къде почистват нагар на свещи, с песакоструене примерно, и на каква цена се връзва тази услуга;
2) можете ли да ми посочите фирмен доставчик на свещите NGK за BG..не става въпрос за "икономия", а принципно съм против да ме вземат за 'гламар' разни измислени VIP търговци!
На всички френове, които вземат отношение по темата и могат да ми помогнат с информация, благодаря в аванс

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Денсо Иридиум Пауър са твойте свещи
130 лв. са 4-те и забравяш за свещи следващите 100к

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

4 мнения
• Страница 1 от 1