Проблем с климатроника

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М-ки
Детайли за колата: от ония старите, дето гледат намръщено и само душат за бензиностанций, Е30 май им викаха

Проблем с климатроника

Мнение от YOKOHAMA » 25 Авг 2007, 12:59

Здравейте колеги!
Преди 1 седмица си взех Е46 318CI Coupe 2000г.
Освен че мотора ми е адски слаб и скоро ще се слага нещо от 2.5 нагоре имам лек проблем с климатроника.
Когато запаля колата той автоматично се включва на градусите и силата на обдухване с които е работил последно. От там нататък каквото и да правя с бутоните на вентилатора, климатроника обдухва винаги с една и съща сила - някъде почти на MAX. Освен това копчето AUTO винаги свети зелено. Иначе с градусите няма проблем мога да си ги регулирам.
Според вас проблема в управлението на климатроника ли е и дали би могло да се отстрани или да сменям цялото управление.
Благодаря предварително!

Потребител
Аватар
Кара: :Ибрахим
Детайли за колата: E34

Мнение от Black Mamba » 25 Авг 2007, 14:07

Натисни копчето AUTO да не свети зелено, тоест да не работи. Защото като е пуснато, автоматично си наглася с какава сила да духа доката постигне температурата която си му задал и сле това само намалявя или се овеличва за да подържа температурата.
Ако не се изклшчва като го натиснеш значи копчето не работи.

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Авг 2007, 10:38

първо честито! Много да те радва!
нормално е двигателя да не ти харесва, като се има предвид каква е Е36-цата :mhihi:
явно климатроника ти е "заседнал" постоянно на AUTO и при това положене може би е нормално силата на вентилатора да стои към към максимум.При Е36 се сменяше някакъв резистор когато оборотите на вентилатора правеха каквото си поискат, но тук не знам дали е същото. А иначе мисля, че във "Продава" имаше едно управление за 180лв
А може и да е по-сложно. Тук всичко е адски усложнено в сравнение с Е36 :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от suren » 28 Авг 2007, 20:09

Сменя се крайното стъпало т.е. това което управлява вентилатора.Струва 157лв в представителството.Цената му е доста добра в сравнение с други марки автомобили (мерцедес-600лв, форд-300лв)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М-ки
Детайли за колата: от ония старите, дето гледат намръщено и само душат за бензиностанций, Е30 май им викаха

!

Мнение от YOKOHAMA » 30 Авг 2007, 10:12

Благодаря колеги, като отстраня проблема ще пиша каква е била причината, но ако е това "крайно стъпало" по добре да си взема цялото управление за 180лв.

Назад към E46