Колко фреон има...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- V_Kanchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
Колко фреон има...
Здравейте,
дали някои има представа колко фреон му трябва на E46 320td COMPACT?
дали някои има представа колко фреон му трябва на E46 320td COMPACT?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Би трябвало да пише на една табелка, захваната за предната част на коша. Обикновено е 800-900г.
Never mistake motion for action...
- Zlatex
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бясно
- Мечтае да кара: по добри пътища
- Детайли за колата: Е61, 525D
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Моят го пълних преди няколко дни и по каталог излиза 0.72 кг. Беше препълнен на 0.95 и почти спря да работи, но сложиха колкото си трябва и просто заспа веднага.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Zlatex написа:да,около 800 гр събра моята
пълната липса на фреон не говори добре за състоянието на климатика ,явно се губи някъде .. количеството му е упоменато на табелка в коша ,като се доливат и около 50-100 грама синтетично масло за компресори ( зелено е)
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Да предупредя всички - не се съгласявайте да ви пълнят фреон на места на които нямат машина с която първо да източат целия фреон и след това да го пълнят, т.е. места на които пълнят направо без първо да го източват от бутилка е много опасно, защото могат да ви го препълнят като при мен и при това положение може да изгърми нещо по климатичната система! Не спестявайте някой и друг лев, защото това после може да ви струва ужасно много пари предполагам.
- pretendeer
- кандидат ентусиаст
-
В тази връзка в Импас са супер. Любезни са и работят бързо и качествено и най-важното имат добри машини. Проверка на системата-24лв. с ДДС, фреон-0.08лв. на грам и един месец гаранция през който имаш право на безплатна проверка за течове.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
soreman написа:Да предупредя всички - не се съгласявайте да ви пълнят фреон на места на които нямат машина с която първо да източат целия фреон и след това да го пълнят, т.е. места на които пълнят направо без първо да го източват от бутилка е много опасно, защото могат да ви го препълнят като при мен и при това положение може да изгърми нещо по климатичната система! Не спестявайте някой и друг лев, защото това после може да ви струва ужасно много пари предполагам.
Това предупреждение съм го писал още 2003 г. във форума, но няма кой да търси и да чете темите

Never mistake motion for action...
аз го знам това нещо, пълних 2-3 други коли в разни сервизи и като видях как ги пълнят вече ме е страх да закарм БМВ-то. Предишната 4 години не я бях пълнил/след основна смяна на всичко в Дару/ и до последно климатика работеше без грешка, а за тази ако се наложи ще влизам в официален сервиз на който имам доверие

12 мнения
• Страница 1 от 1