Метан или Пропан-Бутан ( въпрос )
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Метан или Пропан-Бутан ( въпрос )
Колеги аз бях пускал една тема за газовият инжекцион и сега пускам тази ако може по опитните да ми разсянят някои работи ...
Значи , както казах ще взимам BMW 320 E 46 и искам да слагам газ. ( колкото и да ме и неприятно ) . Много се изписа за вредното влияние и така нататака , но въпроса ми е конкретно да ми обясните кое е по добре да сложа Бутилка на метан или Пропан Бутан . Разликата в на горивата е ясна , но имам питаня и те са .
1. Колко струва газовият инжекцион ( вие ми казахте нещо от сорта на 2000 лева ) , но 2000 лева за какво Пропан Бутан , или Метан ???
2. Каква е разликата при вървежа , на какво варви повече колата ( природната газ или пропана )????
3. Знам , че за метана са много тежки бутилките , но разбрах , че имало и някакви нови , които били доста по леки ?????? ( колко струват ???? )
4. Кое е по вредно за двигатела ???
Колеги ще ви помоля вие да ми препоръчате кое е по доброто решение от двете горива ( като изключиме , че още има малко метан станции ).
И най - важното дайте някакви преимерни цифри колко ще струва едното , и колко другото ??
Благодаря предварително
Значи , както казах ще взимам BMW 320 E 46 и искам да слагам газ. ( колкото и да ме и неприятно ) . Много се изписа за вредното влияние и така нататака , но въпроса ми е конкретно да ми обясните кое е по добре да сложа Бутилка на метан или Пропан Бутан . Разликата в на горивата е ясна , но имам питаня и те са .
1. Колко струва газовият инжекцион ( вие ми казахте нещо от сорта на 2000 лева ) , но 2000 лева за какво Пропан Бутан , или Метан ???
2. Каква е разликата при вървежа , на какво варви повече колата ( природната газ или пропана )????
3. Знам , че за метана са много тежки бутилките , но разбрах , че имало и някакви нови , които били доста по леки ?????? ( колко струват ???? )
4. Кое е по вредно за двигатела ???
Колеги ще ви помоля вие да ми препоръчате кое е по доброто решение от двете горива ( като изключиме , че още има малко метан станции ).
И най - важното дайте някакви преимерни цифри колко ще струва едното , и колко другото ??
Благодаря предварително
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M

1. Разликата между двете е малка. Зависи колко километра искаш да минаваш с едно зареждане, от там какви бутилки ще ти се сложат. Именно от това и зависи цената на метановия инжекцион.
2. Пак е много относително. Може да ти се регулира да върви като на бензин ПОЧТИ! както на газ, така и на метан. По принцип...метанът е мааалко по-тромав. изменя се малко ъгълът на запалване и честно казано, ако не си някъв маниак...разлика трудно ще намериш!
3. Ти тия бутилки ги забрави. Не знам дали изобщо някъде в БГ се продават. Може да питаш в БРЦ за евентуална поръчка от Италия, но сигурно няма да стане.
4. Пропанът. (пак е много относително)
Като имаш толкова интерес, отиваш при газаджиите, те ти дават цени, ти си правиш сметката и се оборудваш. Какво има да го коментираме 100 пъти едно и също нещо.

Последна промяна Пепинко на 20 Апр 2007, 17:32, променена общо 1 път

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
такъв клас коли не са за пропан бутан и метан - гавра с колата си е това и неуважение...
земи си некой голф двойка (или по-скоро не го продавай:) шегичка) и карай без грижа...
земи си некой голф двойка (или по-скоро не го продавай:) шегичка) и карай без грижа...
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Мерси много за разяснението колега .... Всичко ми е ясно вече за процедурата , цените и недостатъците !!!
. Колеги както казах не ми е много зор да слагам шибана газ на BMW-то , но кажете как да го храня с бензин 2 лева ??? Баща ми е казал " Аз само ти купувам колата , а от тука натам ти се оправяш " !!! Аз скоро взимам книжка и ще ми се кара много ( с приятели ще ми се иска да ходиме по хижи и натам насам ) , а като нямам пати за бензин ...... Та колкото и да ми е неприятно затова попитах ....
. Не съм решил още за газов инжекцион дали ще слагам и затова разпитвам .. Но пък колеги замислете се ( да го еба в срама да карам на газ ) , един познат на братовчет ми кара на метан и от София до Кюстендил отива с 5 лева ... Така че каквото и да говориме си е далавера. А по въпроса за газ на BMW няма закон в който пише , че на BMW не се слага газ
.

гориво
Бате верно за 5 лева ходиш до кюстендил ок съгласен сам ама ти за тия 5 лева 6те сасипеш части за 500 лева та и пове4е, що не си вземеш едно дизелче или нещо с по малък двигател, пък и за първа кола.......
Няма начин да няма начин
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колега намразил съм слабите двигатели и затова искам нещо по яко . До преди 5 месеца имахме едно Рено Лагуна 1.8 ( 90 коня ) ,моно инжекция къде за црън кур не вървеше . На старта я дърпаше Полския ми Фиат къде е 1.5 , 80 коня ( 80 година ). Правете си сметка за какво говора !!!
Така , че вече искам да се кача на нещо по- мощтно и резачка . Виждал съм как вървят тия 320 -ки и разбирам , че това е колата за мене !!!! Пък за газ ще помисля ( на първо време може да не слагам ). За кеф и адреналин ( и за мацки
) ще излизам с BMW-то , а като искам да ми евтино , че си юркам Фиата
.
Лека и Безаварийна

Лека и Безаварийна
8 мнения
• Страница 1 от 1