Ксенон-Въпрос

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Ксенон-Въпрос

Мнение от BMDrago » 23 Мар 2007, 0:31

Моят фар е нормален(Без лупа)
Въпроси!!
1:Трябва ли да сменям фара за да сложа ксенон?
2:Трябва ли да сменям рефлектора за да сложа ксенон?
3:Трябва ли да слагам лупа?
4:Какъв ксенон трябва да сложа(като модел)?
5:Има ли нещо подобно за Халогените?
:help: :help: :help: :help: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d

Re: Ксенон-Въпрос

Мнение от hyena » 23 Мар 2007, 10:22

BMDrago написа:Моят фар е нормален(Без лупа)
Въпроси!!
1:Трябва ли да сменям фара за да сложа ксенон?
2:Трябва ли да сменям рефлектора за да сложа ксенон?
3:Трябва ли да слагам лупа?
4:Какъв ксенон трябва да сложа(като модел)?
5:Има ли нещо подобно за Халогените?
:help: :help: :help: :help: :help:

1:не
2:не
3:не
4:какъвто ти хареса... има от бяло до лилаво
5:да
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 23 Мар 2007, 12:21

hyena написа:1:не

абе не е баш така ... то можеш всичко да си го направиш и сам, ако искаш и рефлектор от фенерче можеш да си сложиш. Има един въпрос, който обаче за мене си е важен "Кое е законно?" и "Каква е спецификацията на производителя?" По тези два въпроса не си прав, и моя отговор е следния:

1:да - дори да не е нужно, но не ми е ясно как ще "напаснеш" ксенон крушката, след като е съвсем друг тип такава

2:да, но може и да не го сменяш, защото ксенона е студена светлина и не прецаква рефлектора с топлина.

3:да. Това е задължително, защото ксенон е силна светлина и е задължително да се разпръсква по специялен (концентриран) начин, за да не заслепява "противника". В Европа има стандарт, който задължава производителите на автомобилите, които слагат фабрично ксенон да имат автоматично регулиране на нивото на фаровете.

4:има различни видове крушки, които има различна топлина на светлината - Келвина. Белите са около 4500 К а сините нюанси почват от 6500 К до към 8000 К. В Европа са разрешени крушки до 6500 К (ако не и до 4500К). Освен гъзария, крушката с повече от 4500 К нищо не ти носи, защото предметите отразяват синкавата светлина много по-лошо! Тоест с крушки над 4500 К ще виждаш по-малко.

Всеки си прави избора какво да си сложи на колата и как. Личното ми мнение обаче е, че всичко си има граници. Едни "напаснати" ксенони могат да бъдат недай си боже причина за пътен инцидент (спомнете си катастрофата миналата седмица в Несебър със СЕДЕМ убити, където отсрещния е карал на дълги).
Съвета ми е: Имате не евтини коли - долу ръцете от цигански истории. Има си upgrade комплекти, които според мене не са толкова скъпи. Долу ръцете от разни китове от Илиянци - само крушки, кабели и запалителни устройства. :yes:

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Мнение от тони6600 » 23 Мар 2007, 12:45

CheGevara написа:
hyena написа:1:не

абе не е баш така ... то можеш всичко да си го направиш и сам, ако искаш и рефлектор от фенерче можеш да си сложиш. Има един въпрос, който обаче за мене си е важен "Кое е законно?" и "Каква е спецификацията на производителя?" По тези два въпроса не си прав, и моя отговор е следния:

1:да - дори да не е нужно, но не ми е ясно как ще "напаснеш" ксенон крушката, след като е съвсем друг тип такава

2:да, но може и да не го сменяш, защото ксенона е студена светлина и не прецаква рефлектора с топлина.

3:да. Това е задължително, защото ксенон е силна светлина и е задължително да се разпръсква по специялен (концентриран) начин, за да не заслепява "противника". В Европа има стандарт, който задължава производителите на автомобилите, които слагат фабрично ксенон да имат автоматично регулиране на нивото на фаровете.

4:има различни видове крушки, които има различна топлина на светлината - Келвина. Белите са около 4500 К а сините нюанси почват от 6500 К до към 8000 К. В Европа са разрешени крушки до 6500 К (ако не и до 4500К). Освен гъзария, крушката с повече от 4500 К нищо не ти носи, защото предметите отразяват синкавата светлина много по-лошо! Тоест с крушки над 4500 К ще виждаш по-малко.

Всеки си прави избора какво да си сложи на колата и как. Личното ми мнение обаче е, че всичко си има граници. Едни "напаснати" ксенони могат да бъдат недай си боже причина за пътен инцидент (спомнете си катастрофата миналата седмица в Несебър със СЕДЕМ убити, където отсрещния е карал на дълги).
Съвета ми е: Имате не евтини коли - долу ръцете от цигански истории. Има си upgrade комплекти, които според мене не са толкова скъпи. Долу ръцете от разни китове от Илиянци - само крушки, кабели и запалителни устройства. :yes:

Добре каква е цената на този ъпгрейд кит?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d

Мнение от hyena » 23 Мар 2007, 12:56

anton2106 написа:

Номенклатурен номер : 63120009780
Описание : Xenon light
Ед.цена (с ДДС) : 3187.22 BGL
Няма наличност
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 23 Мар 2007, 13:36

ориг. на HELLA може да се намери и на 800-900 лв ;)

Потребител
Аватар

Мнение от bbs » 23 Мар 2007, 15:54

Колега CheGevara нещо грешиш , то едни фарове с халогенни крушки които не са регулирани също могат да те заслепят . Всичко зависи от правилния пеглаж на фаровете .

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 23 Мар 2007, 19:08

Само не разбрах какъв модел да сложа Н?
И лупата като на фара на Е36 ли е т.е.само съклото?

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Мнение от тони6600 » 23 Мар 2007, 19:15

Май стандартната крушка Н7-отговаря на ксеноновата D2S май нещо такова беше трябва да провериш
http://www.lighting.philips.com/in_en/c ... ng&lang=bg
За сайта благодарности на naskoksan

Потребител
Аватар

Мнение от Becko » 23 Мар 2007, 20:50

На Е36 с лупата е Н1, без Лупата е Н7

Оригинални Хела за 800-900лв чисто нови няма, повярвайте ми, аз внасям директно от производителите от Шензен Китай, но преди да почна да ги внасям от там съм пуснал запитване до всички останали заводи, като накрая избрах най-добрата оферта относно цена качество. А именно - мога да ви кажа Хела и Осрам и Филипс няма евтини, но това не ги прави по добри !!!!
Тези които аз предлагам, не са от най-евтините които съм намерил, но са единствените с 24 месеца гаранция !!!! Няма да споменавам за качесвото на мойте конкуренти на пазаера в момента... и за тях знам всичко!

Отговорите на въпросите ти са:
1:не

Мисля че има много не компетенти хора които всеки път изказват меннието си за ксеноновите инсталации и плашат хората !!!!
Щом си толкова сигурен че 1 кола за да има ксенон трябва да има лупа, значи трябва да се обадиш на Мерцедес, на Волво(лидери в сигурността), на Ситруен, на Форд и на Фолксваген да си спират колите от движение защото карат в нарушение на закона.
Ако не се сещаш кои модели нямат Лупа а имат ксенон мога да ти ги спомена .... за да прекратим спора!!!

HID Converstation Kit's са така изчеслени че пасват идеално на фокусното разстояние на всички модели крушки. Примерно крушка Н1 халогенна и Н1 Ксенон са 1:1 на размери и на фокусно разстояние !!!! Не знам къде намираш разликата ? :shock:

Личното ми мнение относно лупите и обикновенните фарове ...
Без лупа свети в пъти по добро, а и можеш да си сложиш какъвто си поискаш цвят, с лупа концентрира светлината стои красиво от далече, но свети по слабо и максималния цвят който можеш да сложиш е 8000к!

Относно цветовата гама .... 4300 е отживелица и дразни окото! Разлика в виждането между 4300к и примерно 10 000к ще намериш единственно и само в отражението на Белите ивици на пътя, пътните знаци, и пушека от колите! Друга разлика няма, освен че малкото келвини т.е. 4300к измарят повече окото защото е по натрапчива светлината, докато 10000к узпокоява окото с по тъмния си цвят в отражението на белите части на асвалта.

Не знам къде четете законите но в цял свят са разрешени до 12 000к, иначе да ходим да спираме Поршетата от движение, защото масово забелязвам че Кайените са с по толкова!
Мойте имат всички сертификати за качество и патент на Филипс ОЕМ + Е-Марк !

И ако смятате че Хелла са в пъти по доби заради цената си - е, аз махнах от на баща ми БМВ-то Хелата БМВ-то е Е38, който ги иска да се обажда !!!
Да видим кви пари ви се дават за така наречените Оригинални ксенони.

Който иска да научи нещо повече за ксеноновите фарове да си купи последните списания на АутоБилд, Там има тестове на китайските ксенони (бройката беше доставена от едим мой колега) и на фабрични и на фабричен ксенон с подменена крушка ... вижте тестовете - и после пак да говорим че китайските са боклуци. А и като ви се дава гаранция - тя не е за красота - а за сигурност че стоката е качествена и за сокойствие на клиента.

айде че много се разписах, пък и сигурно ще реагирате отрицателно към мене, но ми писна да влизам по форумите и да чета глупости относно ксеноновите инсталации.
Който каквото иска да си мисли, а който се престраши и си купи - няма да збърка !

Успех!
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 23 Мар 2007, 22:08

Не знам къде четете законите но в цял свят са разрешени до 12 000к, иначе да ходим да спираме Поршетата от движение, защото масово забелязвам че Кайените са с по толкова!

колега, щом се занимаваш с този бизнес, значи си запознат, че крушка над 10 000 К в Европа не се произвежда и най-малкото не се продава ;)

Относно цветовата гама .... 4300 е отживелица и дразни окото! Разлика в виждането между 4300к и примерно 10 000к ще намериш единственно и само в отражението на Белите ивици на пътя, пътните знаци, и пушека от колите! Друга разлика няма, освен че малкото келвини т.е. 4300к измарят повече окото защото е по натрапчива светлината, докато 10000к узпокоява окото с по тъмния си цвят в отражението на белите части на асвалта.

виж сега, аз съм беден човек и си признавам, че не съм учил за Xenon в университета! :uups: Но мога да чета и то понякога и на чужди езици, особенно закони и мога да те уверя, че това, което горе си казал е точно обратното, което през последните години става. Ако разбираш немски ще ти пусна едно описание на проблемите с xenon от един немски форум, защото там е описана цялата ситуация и с цветовете и със законите ЦЪКНИ ТУК (PDF)
Накратко:
Първите ксенони се произвеждат в светлинния диапазон 5000-6000К. Тъй като тази светнинна температура се оказва че заслепява другите участници в движението, големите производители се договарят да продават лампи в диапазона на 4200 К. Разбира се че се произвеждат лампи и с други температура, но няма голям производител който да предлага крушка над 6000К. ;) Примерно Philips предлага само до 6000К казва се "Ultinon". General electric (GE) е единствената, която предлага 10 000К крушка (Superblue), защото в УСА няма правила за тях. Информация за Xenon (на немски)
Всичко друго над 6000К, което се предлага от името на OSRAM или Philips е фалшификат!

айде че много се разписах, пък и сигурно ще реагирате отрицателно към мене, но ми писна да влизам по форумите и да чета глупости относно ксеноновите инсталации.
Който каквото иска да си мисли, а който се престраши и си купи - няма да Збърка !

Не виждам къде някой тук е писал глупости :roll: нещо си Збъркал. Аз не казвам, че китайските са лоши, а казвам да се купуват китове, които са направени за модела на автомобила и не е нужно да се напасва нищо.
Да, HELLA трудно ще намериш за 800-900 ЛВ - сбъркал съм - имах впредвид EUR. Но явно и тук сбърках, защото се продават ориг. HELLA и за650 EUR комплекта. В София могат да се купят също на около 550 EUR, ако някой го интересува, нека пусне тема в КУПУВА и ще види. ;)

Успешен бизнес ти желая и ако ми се развали моя ксенон, не ми се сърди, но НЯМАда ти се обадя за да си купя китайско, защото аз държа моето БМВ да си остане БМВ. :yes:

... за феновете на китайското вече се предлага Brilliance на достъпна цена :mhihi:

... абе дет се вика, вкрайна сметка да прави всеки каквото си иска :winky:
Последна промяна CheGevara на 24 Мар 2007, 8:57, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от bbs » 24 Мар 2007, 0:44

BMDrago написа:Само не разбрах какъв модел да сложа Н?
И лупата като на фара на Е36 ли е т.е.само съклото?

H7

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 24 Мар 2007, 9:50

ако искаш оригинално трябва да купиш целия фар с лупа, след това трябва да ходиш на диагностика да ти оправят ключа.
можеш да купиш за 400 лв кит от илиянци само крушки и трасформатори.
крушки за оригинално вграждане нямат нищо общо със Н7, тези от илиянци мисля че стават в рефлектора за Н7, трябва да се пита на место
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bbs » 24 Мар 2007, 10:39

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 24 Мар 2007, 12:07

bbs, дай инфо за ксенона, марка, парици, колко К е?
Изображение

Следваща

Назад към E46