Не мога да се справя с тези обороти

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Не мога да се справя с тези обороти

Мнение от Mario316 » 03 Мар 2007, 16:24

Това вече е върха на проблематиката с моята Е46 316 двигател М43 Преди 3 седмици нещата седяха по следния начин: Оборотите на колата почнаха да се променят, стрелката трептеше,играеха.Когато колата е в движение но изключена от скорост оборотите почти падат под 500, и доста започва да трепери. Натисна ли спирачката и я спра, си се качват обратно на 800-900 но трептят пак малко в този диапазон. Установих още , че не изгаря целия бензин подаден в системата защото от ауспуха излиза жестока миризма на бензин.Свещите също са прекалено мокри ( толкова мокри,че отказа да пали веднъж) .Доста се ядосах вере и реших да я издарпам с един приятел до Дарукар да ми кажат какво може да е.Познайте некадърниците там ми взеха 51 лева за откриване на проблема - бензинова помпа, да ама не.Но аз като , на представителен сервиз им се вързах. Те нямаха и ми казаха да порачам при тях 470 лева е и ще дойде до една седмица.Не можех да чакам толкова обаче.Намерих нова помпа на SIEMENS за 300 лева. Реших да не я сменям в Дарукар и когато отидох да си взема колата, приемчика ме обеждаваше полвин час да не я вадя колата от сервиза те да ми я оправят, е да ама не.Изтеглих си я. Пред вкъщи свалих старата помпа и добре,че беше баща ми да ми каже дай да я пробваме на 12 волта.Работеше.На някой му е трябвало помпа. Сега ще отида в Дарукар и просто ще им е.... п ..... м ...... и за 51 лева ИЗМАМНИЦИ (СПЕЦИАЛИСТИ ДИАГНОСТИЦИ ) . Оказа се че като смених свещите старите бяха мокри мокри с бензин.Все още се чудя за какво толкова много бензин остава и не се изгаря???
Моля помогнете със съвети и предположения.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kluves » 03 Мар 2007, 16:55

без да имам претенция че съм прав,но дали само проба на 12 волта доказва че помпата работи коректно.имам превид че така се вижда дали просто работи но не и дали е равномерно без някакви спадове,все пак при пробата тя е без бензин ,а той оказва и допълнително съпртивление.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dango » 03 Мар 2007, 18:09

И аз като сменях подкачваща помпа и старата ми работеше,обаче проблемите изчезнаха затова колегата май е прав.

Потребител
Аватар

Мнение от Mario316 » 04 Мар 2007, 22:09

Върнах си старата помпа. Смених обаче свещите.Казах Ви на някой в Дарукар му е трябвало бензинова помпа.Това е истината.
Не са могли да остановят че проблема е от свещите. И все още остава въпроса за това защо не се изгаря напално сместа.Свещите са много мокри.Мерише на бензин от ауспуха.???

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 05 Мар 2007, 0:00

А на место мени ли ти оборотите?

Потребител
Аватар

Мнение от Mario316 » 06 Мар 2007, 23:20

Малко ги мени, но почти не се чуства повече ги мени когато е в движение и не е на скорост. Възможно ли е да е ламда сондата? Или температурен датчик на маслото или на водата????

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 07 Мар 2007, 13:26

Аз пък си мисля за дебитомер...
Какво казаха за него в Дару ?

Потребител
Аватар

Мнение от Mario316 » 07 Мар 2007, 19:56

Дару са трагични лъжци. На друго място ходих на диагностика с компютър, казаха че е ламбда сонда.
Дайте идея от как да проверя дали е тя повредена или не?
Колко струва една такава?

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 08 Мар 2007, 9:04

ламбдата се проверява само с
компютър, трябва да дава постоянна
стойност 1-ца примерно - значи
не работи.
Ако стойностите се променят значи
всичко е ОК. Може просто да е нагоряла,
но най-добре вземи нова ;)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kluves » 08 Мар 2007, 20:24

Mario316 написа:Дару са трагични лъжци. На друго място ходих на диагностика с компютър, казаха че е ламбда сонда.
Дайте идея от как да проверя дали е тя повредена или не?
Колко струва една такава?

Гледай колко странно.Аз ходя там за ремонти на рейнджа и нямам оплаквания.Уж е един сервиз,верно различни марки ама все пак...

Назад към E46