E46 330d спортно гърне? blow off звук/кихане

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 330d

E46 330d спортно гърне? blow off звук/кихане

Мнение от Y0rdann » 23 Фев 2025, 19:57

Здравейте колеги!
Интересувам се какво трябва да се направи за да се постигне "кихане" на на този мотор (184 к. с.)?
Много хора казват blow off valve, но доколкото знам на дизел няма такъв, и звука няма нищо общо с характерното кихане при дизела. Чувал съм много коли с този мотор да кихат, дори без генерация. Моята е с 2260 на около 240 коня, има downpipe на ф76, няма егр, дпф сток нямат доколкото знам. Имам 2 гърнета обаче, та въпроса ми е ако сложа спортно гърне на място на крайното дали ще постигна този ефект?
Ето и клип:
https://youtu.be/A0vgtfVVVEE?si=-Cq7SiSnG3CXeBL-

Цялостна генерация не мисля да правя щото бързо омръзва и полицията прави дерт. Та ако някой знае ще съм много благодарен!
Поздрави! :lalala:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Re: E46 330d спортно гърне? blow off звук/кихане

Мнение от Kurtov » 28 Фев 2025, 17:57

До колкото разбирам, колата от видеото е просто с права тръба.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330D E46 204HP
Мечтае да кара: САМАЛИОТ

Мнение от icko13 » 03 Мар 2025, 12:32

Колега щом имаш даунпайп от турбото просто, махаш средното гърне щото то обешумева шума до голяма степен и слагаш крайно спортно гърне, двукрайно 70мм с двата изхода и звука ще е като завариш газта рутутутутуу, така максимално излизат газовете а с това просто кихане ще си останеш само с кихавиците някоя с права тръба направена така ще ти обърне огледалата пък ги ще си кихаш отзад ако ме разбираш?

Потребител
Аватар

Мнение от Y0rdann » 05 Мар 2025, 20:54

icko13 написа:Колега щом имаш даунпайп от турбото просто, махаш средното гърне щото то обешумева шума до голяма степен и слагаш крайно спортно гърне, двукрайно 70мм с двата изхода и звука ще е като завариш газта рутутутутуу, така максимално излизат газовете а с това просто кихане ще си останеш само с кихавиците някоя с права тръба направена така ще ти обърне огледалата пък ги ще си кихаш отзад ако ме разбираш?

Не ми е толкова за вървежа на този етап, колега. Стига ми звук да има до някаква степен с кихавица. А реално ако оставя средното и сложа само крайно какво ще стане? Някак ептен без гърнета не ми се иска щото да не ми правят дерт. Доколкото знам само за спортно не правят

Потребител
Аватар

Мнение от Y0rdann » 05 Мар 2025, 20:57

Kurtov написа:До колкото разбирам, колата от видеото е просто с права тръба.

Да с права е, питам как се постига без права тръба, щото съм виждал такива само с махнат катализатор където бая си кихат. Аз нямам ама не се чува особено, а съвсем леко като сменям на 3 - 3 и нещо хиляди оборота

Назад към E46