Постоянно изключен Тракшън контрол...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- icko13
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 330D E46 204HP
- Мечтае да кара: САМАЛИОТ
Постоянно изключен Тракшън контрол...
Здравейте колеги, бих искал съвет поради постоянно изключен Тракшън контрол на таблото постоянно свети жълтия триъгълник, безброй опити като искам да цъкна ДСЦ-то не иска да се включва, тоест да угасне, дадоха ми съвет за датчик за ъгъла на завиване, че трябва да се смени и имах такъв датчик втора ръка оригинална част на БМВ, отидат при един майстор смени ми го калибрира го, после всичко се оправи като запалих колата можех да го изкл и вкл. и след това пак взе да ми свети на таблото и да форсира яко гуми става въпрос за 330д 204кс щ, в дъждовно време не може да се кара колата нормално а трябва много бавно, какъв може да е проблема с този тракшън контрол, някакви датчици по гумите ли трябва да се сменят или просто иска софтуерна намеса???
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Re: Постоянно изключен Тракшън контрол...
Иди при човек с БМВ диагностика, който ще прочете какво е записал DSC модула и ще узнаеш причината. С едно Делфи също става, трябва да се влезе в меню Brakes.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- icko13
- кандидат ентусиаст
-
The Heartlistener написа:Иди при човек с БМВ диагностика, който ще прочете какво е записал DSC модула и ще узнаеш причината. С едно Делфи също става, трябва да се влезе в меню Brakes.
Братленце исках да отбележа че, след като ми беше сложил датчика за ъгъла на завиване и калибриране, беше направил майстора диагностика и каквото е излезнало като грешка го е изтрило, какъв може да е друг проблема ако не може да се хвани с диагностика какво правиме?
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Не може да не се "хване", братленце, щом е светнала лампата.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 E46 330d
- Мечтае да кара: G20 330d
Най - лесното, което можеш да пробваш, е да си видиш акумулатора дали ти е изряден.
9 години карам същия струг, малко падне ли му волтажа и DSC-то светва и не мога да го включа.
Няколко месеца карах без DSC, щях да сменям датчика за ъгъл на завиване, но като се зачетох тук във форума, разбрах, че може да е и от слаб ток проблема.
Имах утечка, оправих я, купих си нов акумулатор и DSC-то си заработи и така вече 5 години.
Ако нямаш проблеми с тока, има голяма вероятност датчика, който си купил втора ръка, също да си е заминал.
Другия вариант е, да иска отново калибрация.
9 години карам същия струг, малко падне ли му волтажа и DSC-то светва и не мога да го включа.
Няколко месеца карах без DSC, щях да сменям датчика за ъгъл на завиване, но като се зачетох тук във форума, разбрах, че може да е и от слаб ток проблема.
Имах утечка, оправих я, купих си нов акумулатор и DSC-то си заработи и така вече 5 години.
Ако нямаш проблеми с тока, има голяма вероятност датчика, който си купил втора ръка, също да си е заминал.
- icko13
- кандидат ентусиаст
-
Stanimir330 написа:Най - лесното, което можеш да пробваш, е да си видиш акумулатора дали ти е изряден.
Акумулатора е закупен от предишния собственик, мисля че е на една година и е 80 ампера силен е, ще пробвам да разкажа клемите на акумулатора и да ги поставя отново и да видя дали ще се оправи проблема казаха ми, че има има вероятност от това да е проблема и ще пиша отново, а за майстора където ми слага датчика вчера ще го помоля за диагностика в меню спирачна система да видим какво ще запише като грешка и дали ще иска нужда от нова калибрация, ще пиша отново!
- mitio ochite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 тдс
- Мечтае да кара: настрани
- Детайли за колата: Само шпер.
icko13 написа:Stanimir330 написа:Най - лесното, което можеш да пробваш, е да си видиш акумулатора дали ти е изряден.
Акумулатора е закупен от предишния собственик, мисля че е на една година и е 80 ампера силен е, ще пробвам да разкажа клемите на акумулатора и да ги поставя отново и да видя дали ще се оправи проблема казаха ми, че има има вероятност от това да е проблема и ще пиша отново, а за майстора където ми слага датчика вчера ще го помоля за диагностика в меню спирачна система да видим какво ще запише като грешка и дали ще иска нужда от нова калибрация, ще пиша отново!
Ще запише пак датчика за ъгъла на волана, защото се слага нов, втора ръка и работещ да го свалиш, после не работи.
0878241719
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Пробвай да ресетнеш модула на abs.
Колкото до датчика се слага само нов, четките явно и на тоя явно са заминали.
Преди да тръгнеш да купуваш и сменяш с диагностика се гледа дали въобще реагира датчика.
Колкото до датчика се слага само нов, четките явно и на тоя явно са заминали.
Преди да тръгнеш да купуваш и сменяш с диагностика се гледа дали въобще реагира датчика.

- icko13
- кандидат ентусиаст
-
Така драги колеги, реших да отида при друг майстор понеже този където ми слага датчика и "Уш" ми го калибрира беше зает, отидах в друг сервиз да ми направят диагностика и наново ми калибрираха колата понеже бях до майстора и го гледах, завъртя на два пъти волана и във двете посоки докато гледаше на живи данни на колко градуса е позволено, след това ми каза, че ако светне пак лампата докато се прибера значи датчика който е сложен втора ръка е заминал понеже някакви лопатки имало вътре, не можело с контактен спрей да се изчисти, а трябва нов датчик, тръгнах от Хасково и докато се прибера нямах никакви дертове отбелязвам, че Тракшън контрола не светеше тоест си беше включен и при задаване на суджук малко на баварката почна да помигва триъгълника, можеше от копчето на ДСЦ-то да се изкл. И включи и това ме довежда на мисълта, че може да е направена правилна калибрация и всичко да е ток и жици вмомента, ще ви споделя до 1 седмица ако пак реши да свети за постоянно тракшъна и да е изключен значи датчика е заминал който е втора ръка а ако евентуално работи всичко значи калибрацията е направена правилно от сервиза!!
- icko13
- кандидат ентусиаст
-
Колеги здравейте, от както ми калибрираха колата вече 10 дена се минаха горе долу нямам никакви проблеми с Тракшън контрола мога да го включвам и изключвам явно предишния майстор като ми е слагал датчика за ъгъла на завиване която беше втора ръка не ми е калибрирал правилно колата си продължи да свети на таблото, отидах в друг сервиз както описах горе направиха ми правилната калибрация и колата работи перфектно при мокър, леден път се включват блокажите на гумите... Може да се затваря темата ако има някой подобен проблем първо да пробва с датчик втора ръка!!
- icko13
- кандидат ентусиаст
-
Колеги пиша ви пак, искам да питам едно бързо въпроси при натискане на ДСЦ-то ми светва Тракшън контрола и при натискане примерно на втора скорост колата уш тръгва да буксува гуми ама не бих казал на 100% процента, а преди да ми беше изключен перманентно мяткаше задницата яко а сега качили е на 50% процента при натискане на копчето, как да го изключа напълно?
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Задържаш бутона за 10тина секунди, да светне и оранжева лампа с удивителен и тогава е напълно изключен.
И умната!

И умната!
12 мнения
• Страница 1 от 1