Странно тракане 318i M43B19
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Странно тракане 318i M43B19
Здравейте, Имам следния проблем при подаване на газ се чува тракане от двигателя.На клипа се чува какъв е звука, при плавно подаване на газта се чува най-много.Другото което забелязах е, че ако карам с 3 хиляди оборота постоянно звука не се чува като отпусна леко газта и подам леко газ тогава се чува леко тракане, при пълна газ от тези обороти в движение не се чува тракане.
https://youtube.com/shorts/0-XCpcSeOcE? ... DzhGs5XqqM
https://youtube.com/shorts/0-XCpcSeOcE? ... DzhGs5XqqM
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Странно тракане 318i M43B19
Ангренажен комплект (верига, хидравличен обтегач, водачи, зъбни колела) за смяна. Вероятно разтегната верига. Хидравличният обтегач е разчетен да обира хлабини в определени граници. Разтегнатата верига изкарва буталото на обтегача в крайно положение и той не може напълно да компенсира тези луфтове в оборотния диапазон. При подаване на газ и развъртане на коляновия вал веригата от срещуположната страна на обтегача се изпъва, съответно от другата страна "провисва" и се чува характерно тракане. До момента, в който обтегача се напълни с масло и донякъде обере луфта. При поддържане на 3000 оборота примерно има някакво равновесно положение. Но е хубаво да се провери състоянието на ангренажа преди да се престъпи към ремонт, може да се окаже и нещо друго.
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
На мен ми бие на биелни лагер тоя мотор си страда от това 

Веригата е сменена с 2-то плъзгача и обтегача така, че не би трябвало да е от нея.След поста я закарах в един сервиз и механика ми каза, че като са я тествали са решили да изключват цилиндрите един по един и когато са изключили 2-ри цилиндър звука изчезва.
Весели празници.
Весели празници.
6 мнения
• Страница 1 от 1