горивна помпа проблем?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- nikolaymitov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D автоматик,седан
- Мечтае да кара: M3
горивна помпа проблем?
Колеги,вчера колата ми опустя в с.Баня,Разлог-не пожела да запали и съответно платформа и в сервиз в Разлог.Там се оказа проблем с помпата в резервоара след проверки на бушони и релета-не достигало ток до нея.....по някакъв начин и подадоха ток и колата запали и така 320 км. до Б.Слатина без гасене на мотора.Спрях в нас и загасих,малко след това опит и запали отново,но тази сутрин отново същия филм....таа в помпата ли е проблема или нещо по токовете? мотора е М57 30Д в Е46 330Д,автомат
Последна промяна nikolaymitov на 28 Ное 2024, 21:16, променена общо 2 пъти
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: горина повпа проблем?
Прави ли опит да и дадеш ток ,за да тестваш ? Можеш да прозвъниш веригата от релето до сондата,да се види дали някой кабел не прави мизерии ,или контактите в леглото на релето или бушона .Налягането на сондата се мери на изхода преди филтъра.
- nikolaymitov
- кандидат ентусиаст
-
Re: горивна помпа проблем?
Смених помпата в резервоара и така около 3 месеца и онзи ден същата работа само че с тази под рледната лява седалка-спря да се чува да работи...вчера сменихме и нея като след проба се установи,че старата си е работила.Колата първо пак не искаше да запалии и след проверка един по един на всички бушони под жабката и размърдване на някое от релетата запали.Кой е бушона и релето за тази помпа и къде се намират...
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
До колкото съм запознат помпата в резервоара просто прехвърля гориво от едната половина на резервоара в другата.
Тоест, колата няма да пали, ако горивото падне да кажем под 1/4, или 1/2, не съм сигурен.
Тази помпа под седалката може да я видите с ИНПА какво налягане прави.
Мисля, че трябва да прави около 4 бара по спомен.
Тоест, колата няма да пали, ако горивото падне да кажем под 1/4, или 1/2, не съм сигурен.
Тази помпа под седалката може да я видите с ИНПА какво налягане прави.
Мисля, че трябва да прави около 4 бара по спомен.
- nikolaymitov
- кандидат ентусиаст
-
... и двете са чисто нови... възможно ли е да е проблем в контактния ключ? Снощи да я запаля опитах два пъти и не се чуваше да работи тая под седалката,а чак на третия път забръмча и запали...
7 мнения
• Страница 1 от 1