E46 318 - не върви
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- PaLMaL
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 320d 04'
E46 318 - не върви
Здравейте , става въпрос за М43Б19.
Колата я взех с блокирал мотор , следваше ревизия (Сегменти , гумички , припасване клапани ,всички уплътнения, водни съединения , абе кажи речи почти всичко по мотора) .
Но нещо не върви като хората. Имам база за сравнение с други такива.
След 4000 оборота все едно я скопява нещо.Нови свещи , чистен дросел и е като нов , сменена генерация заради запушено резонаторно гърне.
Записва като грешка само диса клапа.
Прави ми впечатление , че като изключа дебитомера да пробвам дали е от него , колата се влошава ?!? А на другите няма разлика.
Колата я взех с блокирал мотор , следваше ревизия (Сегменти , гумички , припасване клапани ,всички уплътнения, водни съединения , абе кажи речи почти всичко по мотора) .
След 4000 оборота все едно я скопява нещо.Нови свещи , чистен дросел и е като нов , сменена генерация заради запушено резонаторно гърне.
Прави ми впечатление , че като изключа дебитомера да пробвам дали е от него , колата се влошава ?!? А на другите няма разлика.
- Guberkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: N46b20
- Мечтае да кара: BMW F10 M550i V8 TT
Re: E46 318 - не върви
Дисата и дебитомера за този мотор и без това слаб , са най рещаващи да му попредадат поне-малко силица.PaLMaL написа:Здравейте , става въпрос за М43Б19.
Аз минах през това и ефекта беше доволен.
Сега имам 3-та година Е90 320i , при нея пък лятото правих ремонт на валвтроник-системата която придава силица на 2-литровия 4 цилиндъра мотор до 150 коня по същия начин , но пак не е това,което трябва...
Бензинов мотжр - само 6-так над 200 коня, за да ти хареса като динамика....
Иначе дизел+турбо 150-260 коня и всичко си идва както си трябва на мястото....
Изпратено от моят SM-A715F с помощта на Tapatalk
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Не съм от най-разбиращите, ама гориво подаването как е? Филтри, помпи...
It's not who You are, it's who You know...
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Е като ти излиза грешка за дисата , почни от там..!?
Ти каква генерация си сложил,колега?
По принцип тая кола е две сонди , една преди и една след катализатора.Виж си първо по генерацията дали всичко ти е наред , сондите ги прекарай през тестер да ги видиш как работят.
Ако там всичко ти е наред , според мен се насочикъм картерната вентилация.Маркуча който влиза в капака на клапаните , обикновено е разяден и нацепен.А тва много влошава работата на мотора.
Ти каква генерация си сложил,колега?
По принцип тая кола е две сонди , една преди и една след катализатора.Виж си първо по генерацията дали всичко ти е наред , сондите ги прекарай през тестер да ги видиш как работят.
Ако там всичко ти е наред , според мен се насочикъм картерната вентилация.Маркуча който влиза в капака на клапаните , обикновено е разяден и нацепен.А тва много влошава работата на мотора.

- Moni_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d
- Мечтае да кара: 850 CSI E31
- Детайли за колата: E90 M47D20TU2 2005
475 Black Sapphire Metallic
M3- package, 18” wheels Style 260
Моята след като смених маркуча на картерната вентилация и клапана на картерните газове и стъпково моторче доста промени вървенето. Стъпковото моторче го свали и го почисти, аз го чистя периодично с WD40. И както е казал колегата виж ламбда сондите дали работят и как работят.
///M power
- PaLMaL
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 320d 04'
Всичко съм го обслужил безкомпромисно докато мотора беше на земята. Всяко едно уплътнение , маркучле или клапанче е сменено. Няма да коментирам колко бяха само частите за тая "млада" кола
(мерака е гадно нещо). Дисата днес я свалих и й изолирах клапата в отворено положение и като че ли има разлика. А тая диса влияе ли за рязкото падане на оборотите когато я изключа от скорост или само стъпковото е отговорно за това (разгложено и почистено е). Защото като я пусна по инерция пада на 1000 оборота и като спра на място отиват на 800 , но понякога директно си падат на 500-1000(колебливо) , а даже и загасва ?

- Moni_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d
- Мечтае да кара: 850 CSI E31
- Детайли за колата: E90 M47D20TU2 2005
475 Black Sapphire Metallic
M3- package, 18” wheels Style 260
PaLMaL написа:Всичко съм го обслужил безкомпромисно докато мотора беше на земята. Всяко едно уплътнение , маркучле или клапанче е сменено. Няма да коментирам колко бяха само частите за тая "млада" кола![]()
(мерака е гадно нещо). Дисата днес я свалих и й изолирах клапата в отворено положение и като че ли има разлика. А тая диса влияе ли за рязкото падане на оборотите когато я изключа от скорост или само стъпковото е отговорно за това (разгложено и почистено е). Защото като я пусна по инерция пада на 1000 оборота и като спра на място отиват на 800 , но понякога директно си падат на 500-1000(колебливо) , а даже и загасва ?
Влияе и диса клапата за падането и не задържането на обороти.
///M power
- R.Konkyov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: E46 323 купе
PaLMaL написа:Всичко съм го обслужил безкомпромисно докато мотора беше на земята. Всяко едно уплътнение , маркучле или клапанче е сменено. Няма да коментирам колко бяха само частите за тая "млада" кола![]()
PaLMaL намери ли някакво решение за проблема , че от скоро и моята започна да ги прави тези мизерии както преди . И друго интересно е че сега когато вляза в INPA-та и рестартирам ( изтрия ) адаптациите , колата почти е готова да изгасне . Смисъл оборотите падат и след това се държат по ниски и колата работи по грубо един вид .
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Това с пропадането на обороти по инерция и на мен ми се е случвало. Пускаш на свободна и оборотите се клатят около 500. При мен беше от датчика на разпределителния вал, като в началото не го даваше като грешка, но след известно време си излезе. Като се сложи нов, трябва едно поне 10 км каране за адаптация...веднага след смяна поведението остава същото, но след известно време нещата си идват на мястото.
Gesendet von meinem Mi A3 mit Tapatalk
Gesendet von meinem Mi A3 mit Tapatalk
9 мнения
• Страница 1 от 1