Болтове капак клапани М43-моля за съвет

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46

Болтове капак клапани М43-моля за съвет

Мнение от Ico PZ » 30 Яну 2021, 13:31

Здравейте колеги, преди дни извърших уж лесната процедура по смяна гарнитурата на капака на клапаните, но срещнах следното препядствие, взех комплект гарнитурата заедно с уплътненията за болтовете(Елринг) но самите болтове, които са на колата имат някакъв ограничител и О-пръстенчето е между главата на болта и ограничителя и няма махане,айде старите мога да ги изрежа но новите уплътнители нямат влизане, поне не и на ръка.Може би ако ги набия, но ме съмнява че ще ги повредя така, ще се разшльокат или може и да се скъсат. Ако някой го е правил ще се радвам на съвет, защото сега направих половинчата работа, нова гарнитура със старите уплътнения на болтовете.Когато си купувах гарнитурата никъде не видях да се продава с болтове в комплект, а сега прегледах че се продават болтове но са обикновенни, без тоя ограничител, освен и болтове да купя, но ако има някакъв чалъм да си ползвам старите ще е по-добре. Качвам снимка дано да се вижда. 5год.никви
IMG_20210129_102603_compress65_resize_97.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Re: Болтове капак клапани М43-моля за съвет

Мнение от Binev_OuT » 30 Яну 2021, 13:34

Е мажи с масло де или грес и така , то няма друг начин.
Между другото , каква е цената на тия гумички?Преди време ги бях мернал в ибея и заедно с болтовете цената им беше некви 10 12 евро на бройка :kuku:
И един съвет - тия болтове , не ги напъвай при стягането че толко лесно скапва резбата , че не ти се вярва.Стягаш много финно с малката тресчотка , аз дори мажа и със селикон за гарнитури , за да съм сигурен че няма да текне от някъде , ако не съм стегнал някой болд.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46

Мнение от Ico PZ » 30 Яну 2021, 14:04

Binev_OuT написа:Е мажи с масло де или грес и така , то няма друг начин.
Между другото , каква е цената на тия гумички?Преди време ги бях мернал в ибея и заедно с болтовете цената им беше некви 10 12 евро на бройка :kuku:
И един съвет - тия болтове , не ги напъвай при стягането че толко лесно скапва резбата , че не ти се вярва.Стягаш много финно с малката тресчотка , аз дори мажа и със селикон за гарнитури , за да съм сигурен че няма да текне от някъде , ако не съм стегнал някой болд.

Комплект с гарнитурата за капака ги взех 32лв.само гумичките нз. не съм обърнал внимание. Абе помислих си го това с масло да намажа ама пак няма да стане на ръка ще трябва да се удря, просто е супер стегнато, то ква е файдата ако го прекарам и се разшльока ще ми уплътнява ....... :lol: баси уплътнителя, тва е голяма недомислица или просто е измислено да си ги вземеш готови в комплект с болтове ама то става майка си и баща си :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 30 Яну 2021, 17:44

Пробвай да ги нагрееш с топъл въздух за да омекнат.
Но си мисля ,че целта им е да уплътняват по външния им радиос.Тва че вътре в отвора,където минава болта е възможно да ги деформираш , няма значение.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: E46 323 купе

Мнение от R.Konkyov » 04 Фев 2021, 19:23

Binev_OuT написа:Пробвай да ги нагрееш с топъл въздух за да омекнат.
Но си мисля ,че целта им е да уплътняват по външния им радиос.Тва че вътре в отвора,където минава болта е възможно да ги деформираш , няма значение.

С пистолета може да ги деформира , по-добре да опита да ги накисне с съд с топла вода.

Назад към E46