въпрос за торка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е46 330D
Мечтае да кара: M5

въпрос за торка

Мнение от red_bull330 » 13 Ное 2020, 21:51

здравейте колеги от скоро карам автоматик е46 330д 184к.с
забелязвам че при зацепване на торка понякога има вибрации в купето,друг път пък колата върви доста гладко.Най-изразени са въбрацийте след като колата е карана дълго време градско и излезе на дълъг път(не знам дали има някакво влияние :confused: ),не съм сменял и маслото на кутията все още.Та въпросите ми са:
1.Има ли как диагностиката да хване заминалия торк(правил съм диагностика на делфи,пише грешка съединител 4-5 предавка)
2.втора употреба торк за такава кутия(184к.с. дизел)пасва ли от други модели и кой?
3.можете ли да ми кажете добър специалист в търновско?
благодаря предварително!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330xi

Re: въпрос за торка

Мнение от stefan_suny » 14 Ное 2020, 0:01

1. Има как диагностика да хване заминал торк, но когато не успее да заключи, ако има вибрации не. Направи читава диагностика, това делфи е не особено надеждно. Ако грешката е вярна че имаш проблем със съединител за 4-5, то това не е торка. Ако торка ти прави вибрации при опит за заключване има голяма вероятност цялата кутия да е пълна със стружки и всичко да е леш. Маслото и да го смениш най-вероятно няма да помогне при такива проблеми, единствено ще видиш в старото дали и какви мизерии има. Факта че усещаш влошаване при загряване на маслото \градското каране\ говори че то наистина си е заминало, но започне ли да приплъзва съединител това води до бързата му смърт и ново масло няма да го възкреси.
2. да слагаш торк втора ръка е почти като да наливаш втора ръка масло в двигателя \или другаде\. Разликата е че от двигателя маслото се изкарва като развиеш само един болт, а да смениш торка си е цяла сватба.
3. не знам

Назад към E46