Програмиране на EWS, обучаване на допълнителен ключ.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Програмиране на EWS, обучаване на допълнителен ключ.
Здравейте.
Закупих преди време bmw e46 coupe само с един ключ. Исках да си направя и втори, трети евентуално. В България има реплики на оригиналния ключ тип "диамант?" и отзивите са, че много бързо пада батерията, корпуса се пука лесно и на допир не е приятен. Търсих нещо различно и поръчах този от снимките.
Днес ми пристигна програматор AK90+ от Китай, както и новия ключ. Тежък, масивен, много приятен на допир.
Ключа е с id44 вътре.
Инсталирах софтуера, следвах стъпките от pdf и youtube клипове, прочетох двата ключа (за тест). Свалих EWS модула, разглобих го и го прочетох, после написах ключа в стария файл и качих новия. Буквално работа за 20 минути, ако си подготвен теоритично. След това ключар само ми го наряза.
Обучих и дистанционното (няма да навлизам в подробности). Вече съм с по-съвременен втори ключ.
Реших да споделя опита си за евтин и приятен вариант за допълнителен ключ. Надявам се да бъда полезен на някого.

Изпратено от моят Redmi Note 9S с помощта на Tapatalk
Закупих преди време bmw e46 coupe само с един ключ. Исках да си направя и втори, трети евентуално. В България има реплики на оригиналния ключ тип "диамант?" и отзивите са, че много бързо пада батерията, корпуса се пука лесно и на допир не е приятен. Търсих нещо различно и поръчах този от снимките.
Днес ми пристигна програматор AK90+ от Китай, както и новия ключ. Тежък, масивен, много приятен на допир.
Ключа е с id44 вътре.
Инсталирах софтуера, следвах стъпките от pdf и youtube клипове, прочетох двата ключа (за тест). Свалих EWS модула, разглобих го и го прочетох, после написах ключа в стария файл и качих новия. Буквално работа за 20 минути, ако си подготвен теоритично. След това ключар само ми го наряза.
Обучих и дистанционното (няма да навлизам в подробности). Вече съм с по-съвременен втори ключ.
Реших да споделя опита си за евтин и приятен вариант за допълнителен ключ. Надявам се да бъда полезен на някого.

Re: Програмиране на EWS, обучаване на допълнителен ключ.
Само дето този няма да ти вдига/сваля стъклата, но важното е ти да си доволен в крайна сметка!
Вдига и сваля стъклата, но на 2 пътиxm_net написа:Само дето този няма да ти вдига/сваля стъклата, но важното е ти да си доволен в крайна сметка!

Задържам, вдига до половина, задържам още веднъж и до горе. Явно са по-кратки сигналите. Тук вече някой ключар с апаратура може да каже.
Никой ключар не може да помогне колега, това е универсално дистанционно "налято" с файл за BMW, което може да се ползва за поне още 20 марки и два пъти повече модели автомобили. Няма опция да ти вдига и сваля стъклата, като оригинален ключ или афтърмаркет "ромб", но това да е проблемът, дето се казва!
аз си направих същия ключ преди около 6 месеца и съм супер доволен. купих и AK90 за да си препрограмирам чипа. проблема с прозорците въобще не ми пречи, че не се свалят и вдигат. Ключа ми излезна 40 лв със всичко, защото китайците ми върнаха пари за AK90, че не пристигна във срок е просто идеален.

- h0r4ex
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
Колеги, от къде сте си поръчали AK-то. Понеже при мен не иска да открива никакъв ключ No key ми дава ерор. В интернет не намерих решение на проблема. И моята машинка въобще не цъка като се свърза с компютъра.
Bayerische Motoren Werke AG
Е46 '02 320D
E61 '08 525D
Е46 '02 320D
E61 '08 525D
Моя е от Китай, по-точно от Чешки склад. За София мога да съдействам, че може да са ти дали дефектен.h0r4ex написа:Колеги, от къде сте си поръчали AK-то. Понеже при мен не иска да открива никакъв ключ No key ми дава ерор. В интернет не намерих решение на проблема. И моята машинка въобще не цъка като се свърза с компютъра.
- h0r4ex
- кандидат ентусиаст
-
sente99 написа:Моя е от Китай, по-точно от Чешки склад. За София мога да съдействам, че може да са ти дали дефектен.h0r4ex написа:Колеги, от къде сте си поръчали AK-то. Понеже при мен не иска да открива никакъв ключ No key ми дава ерор. В интернет не намерих решение на проблема. И моята машинка въобще не цъка като се свърза с компютъра.
Моя е от ali-то, пак от чешки склад. Явно ще трябва да поръчам от друг търговец. Мерси за информацията

Е46 '02 320D
E61 '08 525D
Е46 '02 320D
E61 '08 525D
h0r4ex написа:Колеги, от къде сте си поръчали AK-то. Понеже при мен не иска да открива никакъв ключ No key ми дава ерор. В интернет не намерих решение на проблема. И моята машинка въобще не цъка като се свърза с компютъра.
А правилно ли инсталира драйвърите, може би там да е проблема ти .
след като инсталираш програмата в папката трябва да има драйвъри, които се инсталират.

- h0r4ex
- кандидат ентусиаст
-
kolov написа:h0r4ex написа:Колеги, от къде сте си поръчали AK-то. Понеже при мен не иска да открива никакъв ключ No key ми дава ерор. В интернет не намерих решение на проблема. И моята машинка въобще не цъка като се свърза с компютъра.
А правилно ли инсталира драйвърите, може би там да е проблема ти .
след като инсталираш програмата в папката трябва да има драйвъри, които се инсталират.
Всичко правя по инструкции, но явно съм оцелил скапана бройка. Пробвах и на компютъра и на лаптопа, но без успех. Въобще не иска да издава онези звуци в началото, като отворя програмата реално се свързват, но не иска да намери нито ключа, нито EWS-а. Което го приемам за скапана бройка машинка

Е46 '02 320D
E61 '08 525D
Е46 '02 320D
E61 '08 525D
- h0r4ex
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, сега се загледах, че иска 32бит-а Windows. И че не работило на 64битов. Това истина ли е ? Понеже и 2-те ми машини са с 64битов windows.
Е46 '02 320D
E61 '08 525D
Е46 '02 320D
E61 '08 525D
Работните ми машини и двете са с уин7 64. Всичко работи. Все пак можеш да вдигнеш една виртуалка за тест.h0r4ex написа:Колеги, сега се загледах, че иска 32бит-а Windows. И че не работило на 64битов. Това истина ли е ? Понеже и 2-те ми машини са с 64битов windows.
sente99 написа:Работните ми машини и двете са с уин7 64. Всичко работи. Все пак можеш да вдигнеш една виртуалка за тест.h0r4ex написа:Колеги, сега се загледах, че иска 32бит-а Windows. И че не работило на 64битов. Това истина ли е ? Понеже и 2-те ми машини са с 64битов windows.
на виртуална машина тръгва без проблем. преди да си взема комп само за диагностика бях с виртуална нямах проблеми.

Здравейте колеги имам едно питане?Гледах един клип в тубата за адаптиране на ромбоиден ключ за е 46 който се мушка в ключалката задържа се за по малко от 5 сек. вади се и се задържа копчето за отваряне и се натиска копчето за затваряне 3 пъти и след това колата се отключва и заключва като знак че всичко е ок!Та въпроса ми е когато адаптирам единия ключ всичко е ок но другия не отключва и не заключва с две думи само последния адаптиран работи.Преди адаптацията работеха и двата без проблем.Някой знае ли как могат да работят и двата едновременно без да се налага всеки път да правя това.Благодаря ви предварително и се извинявам ако съм публикувал на грешното място!
1. turn key to position 1 five times very quicklyanas74 написа:Здравейте колеги имам едно питане?Гледах един клип в тубата за адаптиране на ромбоиден ключ за е 46 който се мушка в ключалката задържа се за по малко от 5 сек. вади се и се задържа копчето за отваряне и се натиска копчето за затваряне 3 пъти и след това колата се отключва и заключва като знак че всичко е ок!Та въпроса ми е когато адаптирам единия ключ всичко е ок но другия не отключва и не заключва с две думи само последния адаптиран работи.Преди адаптацията работеха и двата без проблем.Някой знае ли как могат да работят и двата едновременно без да се налага всеки път да правя това.Благодаря ви предварително и се извинявам ако съм публикувал на грешното място!
2. remove \nkey
3. Hold unlock button then press lock button 3 times, release unlock \nbutton.
4. If you have another key do the same button pressing within 30 \nseconds
5 turn on ignition to finalize
Тази процедура при мен се оказа правилната.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2