Утечка от заден десен стъклоповдигач

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 530d LCI
Мечтае да кара: X6 M50d

Утечка от заден десен стъклоповдигач

Мнение от banan4i » 28 Мар 2020, 19:51

Здравейте колеги,

Днес открих, че имам утечка от заден десен стъклоповдигач чрез INPA. При четене на стойности, всички стъклоповдигачи седят на 0 и при натискане на копче за вдигане или сваляне на стъкло, променят стойността си, но заден-десен стъклоповдигач показва променлива стойност от 0.23-0.24 A (според INPA са ампери), като при натискане на копчето променя стойността си. Според мен и четирите би трябвало да показват 0.
Факт е, че откакто колата е при мен забелязвам, че пали една идея по-мудно, дори с чисто нов акумулатор, мерил съм го за утечки, но бише някаква мн ниска цифра, която уж била приемлива. При ежедневно каране, никога не е имало проблем - лете, зиме, пали без проблем (може би по-мудно отколкото трябва, но никога не ме е оставяла. Лошото е, че в момента с цялото “кризисно положение” колата не се кара и днес - 7 дни след последното палене се позачуди доооста, запали доста по-бавно, но все пак запали. Предните стъклоповдигачи са сменяни, задните са фабричните. Акумулатора е Varta Silverline, вече на 3 години, при замерване в покой, на контакт и при запален двигател е в норми,подгревни свещи и реле са сменяни преди две години, на диагностика не излизат в момента. Вариантите според мен са стартер или утечка.
Та да не се отплесвам - по какъв начин мога да отстраня тази утечка, къде да я търся :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Утечка от заден десен стъклоповдигач

Мнение от zvetiko » 29 Мар 2020, 12:31

Колега, след като казваш, че си измерил тока при покой и след като е в рамките на нормалното, може повече да разчиташ на тази информация, отколкото на показаният на INPA. Не виждам смисъл да търсиш утечка и може да се насочиш към нещо друго- както си писал стартер, лош контакт на електрически връзки... Може да провериш и акумулатора с тестер за състоянието му- какъв е сегашният стартов ток, спрямо фабрично зададеният.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 530d LCI
Мечтае да кара: X6 M50d

Re: Утечка от заден десен стъклоповдигач

Мнение от banan4i » 01 Апр 2020, 15:01

Това ще направя, благодаря за отговора. Притеснението ми, освен тока беше, че ИНПА дава изглед веригата да е постоянно активирана, и по-конкретно евентуални последствия, като това да изгори машинката, например, или пък да се побърка и да свали прозореца до долу някоя нощ (не знам дали е възможно, но няма да се учудя) :ok:
Все пак, преди половин година имах проблем, че двигателя гаснеше 2 секунди след завъртане на ключа и загасване на таблото и уредите... оказа се, лоша маса на малките стопове на багажника (които вече бях оправял) :lol: та... електрониката на е46 вече не може да ме учуди..

Назад към E46