Повреда след "човешка" намеса"
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Повреда след "човешка" намеса"
Здравейте,
Вероятно на никой не му се е случвало до момента, но пък винаги има първи път.
В следствие на дългите години както и при много други коли се разсвири вентилатора на купето. Опитвайки старата техника прилагана на руските телевизори двуразово, не се промени звука
. Третия път ударих дошманската през средата на таблото и престана да духа вовеки
. Последствията са, че спря да духа и спрs при палене и гасене да си "намества" клапите и системата си е направо умряла (надявах се да е в накдаун, но...
). Странното е, че в следствие на удара два пъти подред след една нощ престояване ми пада акумулатора. В момента съм махнал бушоните, които са свързани с климатроника и карам така.
Сега се чудя каква може да е повредата. Блокирала клапа или разместени четки на двигателя и оттам някаква отечка по инсталацията. Клоня към първото, защото пак ще се повторя при контакт и при изкарване на ключа го няма характерния звук от наместване на карантиите в таблото.
До моторчето за купето се достига относително лесно, но до тези клапи нямам идея дали може някак, освен със сваляне на таблото.
Ще съм благодарен на всякакво мнение или предположение предвид спецификата от понесения побой.
BMW E46 320d facelift.
Вероятно на никой не му се е случвало до момента, но пък винаги има първи път.
В следствие на дългите години както и при много други коли се разсвири вентилатора на купето. Опитвайки старата техника прилагана на руските телевизори двуразово, не се промени звука

Сега се чудя каква може да е повредата. Блокирала клапа или разместени четки на двигателя и оттам някаква отечка по инсталацията. Клоня към първото, защото пак ще се повторя при контакт и при изкарване на ключа го няма характерния звук от наместване на карантиите в таблото.
До моторчето за купето се достига относително лесно, но до тези клапи нямам идея дали може някак, освен със сваляне на таблото.
Ще съм благодарен на всякакво мнение или предположение предвид спецификата от понесения побой.
BMW E46 320d facelift.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Re: Повреда след "човешка" намеса"
След като е блокирала системата с удар отгоре, логичното е с няколко ритника отдолу да тръгне пак.
Ако не, те чака доста разглобяване.

- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Достъпа е от към двигателя. Свалят се легена на климатичния филтър, корите под и зад него. От там е достъпа да свалиш вентилатора на купето, има достъп и до клапите. Разглабянето не е толкова много но е неудобно и вентилатора се вади под ъгъл с много псувни.
Благодаря за отговорите. Ще сваля вентилатора и ще видя клапите, ако мога да стигна до тях.
4 мнения
• Страница 1 от 1