Изгуби ток в движение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Tattooman93
- Потребител
-
- Кара: Е46 320д 136к.
Изгуби ток в движение
Здравейте колеги. Надявам се, че няма да дублирам ъема. Вчера тръгнах да пътувам от Пловдив до Слънчев Бряг и посредата на магистралата ми светна abs и удувителния. Спрях да проверя дали всичко е наред и като се качих да тръгвам колата не искаше да пали. С едни момчета я бутнахме запали от размен. Обаче лампичките на таблото продължиха да светятго. 20тина километра по-късно светна и ръчната като подам газ звука беше ужасен. Тръгнах да намалям, а таблото направо замръзна показва си 100км и 2000 оборота, а аз съм спрял. Ток няма завуртя ли само прещраква. Предишните седми и не съм карал колата почти, а последните дни я ползвах за къси разстояния. Според вас къде е проблема дава на късо или алтернатора е, за смянада. Благодаря предварително.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Re: Изгуби ток в движение
Според мен 99% е алтернатор. Подобна изненада ми направи и на мен. Рязко заби нос, а таблото - дискотека.. даже и климУтроника се включваше и изключваше сам

Четки на алтернатор. Би трябвало вече да са те дръпнали. Така на мен се случи през миналата година в дупката на Кранево и там си остана колата, но като ми ги смениха и до ден днешен работи.
Иначе може да е датчик на колянов вал.
Иначе може да е датчик на колянов вал.
- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10
Когато на мен ми сдаде алтернатора на предишното Е46 започна точно така - първо светна ABS И DSC после и други лампички светнаха (Но не и тази на незареждащ алтернатор), фаровете взеха да мъждукат и в един момент ВСИЧКО ИЗГАСНА. Беше вечер и стана рок тъмница. Супер психарско... В първия момент си се насрах, защото се движех със 60-70 по дефиле. 
Та и аз си мисля, че алтернатора ти е пътник. Втора ръка ти е 80-100 лв, сменяш му четките за 10-20 лв и монтаж.

Та и аз си мисля, че алтернатора ти е пътник. Втора ръка ти е 80-100 лв, сменяш му четките за 10-20 лв и монтаж.
4 мнения
• Страница 1 от 1