Изгуби ток в движение

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320д 136к.

Изгуби ток в движение

Мнение от Tattooman93 » 29 Апр 2019, 21:54

Здравейте колеги. Надявам се, че няма да дублирам ъема. Вчера тръгнах да пътувам от Пловдив до Слънчев Бряг и посредата на магистралата ми светна abs и удувителния. Спрях да проверя дали всичко е наред и като се качих да тръгвам колата не искаше да пали. С едни момчета я бутнахме запали от размен. Обаче лампичките на таблото продължиха да светятго. 20тина километра по-късно светна и ръчната като подам газ звука беше ужасен. Тръгнах да намалям, а таблото направо замръзна показва си 100км и 2000 оборота, а аз съм спрял. Ток няма завуртя ли само прещраква. Предишните седми и не съм карал колата почти, а последните дни я ползвах за къси разстояния. Според вас къде е проблема дава на късо или алтернатора е, за смянада. Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Изгуби ток в движение

Мнение от Superexstatic » 30 Апр 2019, 9:32

Според мен 99% е алтернатор. Подобна изненада ми направи и на мен. Рязко заби нос, а таблото - дискотека.. даже и климУтроника се включваше и изключваше сам
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 01 Май 2019, 8:54

Четки на алтернатор. Би трябвало вече да са те дръпнали. Така на мен се случи през миналата година в дупката на Кранево и там си остана колата, но като ми ги смениха и до ден днешен работи.
Иначе може да е датчик на колянов вал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от xterminator » 06 Май 2019, 19:09

Когато на мен ми сдаде алтернатора на предишното Е46 започна точно така - първо светна ABS И DSC после и други лампички светнаха (Но не и тази на незареждащ алтернатор), фаровете взеха да мъждукат и в един момент ВСИЧКО ИЗГАСНА. Беше вечер и стана рок тъмница. Супер психарско... В първия момент си се насрах, защото се движех със 60-70 по дефиле. :ranting:
Та и аз си мисля, че алтернатора ти е пътник. Втора ръка ти е 80-100 лв, сменяш му четките за 10-20 лв и монтаж.
Изображение

Назад към E46