Фири предното стъкло на е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- refractory1899
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d 2007
Фири предното стъкло на е46
Здравейте. При скорост по-висока от 70-80 доста осезаемо почва да влиза вятър в купето, привидно точно от долната част на стъклото (там където таблото и стъклото се срещат). Чува се точно както все едно съм пуснал на максимални обороти климатика да духа на прозореца. При скорости от 140-150 км/ч в купето вече почти не може да се чуе какво си говориш с пасажера. Видях 1 друга тема по този въпрос, но нямаше конкретен отговор какво точно може да се направи по въпроса, и прецених, че нова такава може би ще получи отговор от колега, сблъскал се с този проблем. Пробвах да залепя тиксо долу в основата на прозореца, където е онази разядената лайсна, дето всички я имаме, предполагах, че може би тя като е нова и не разядена оплътнява, но уви, резултат никакъв. Адски благодарен ще съм, ако някой може да помогне, защото на 600 км път тва просто ме унищожи.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Фири предното стъкло на е46
Има доста теми за Фиренето на предния прозорец, след като е бил калпаво сменян
Иди да ти го презалепят
И, не всички имаме "онази разядената лайсна" защото сме си я сменили или някои са сложили набивна гума!
Иди да ти го презалепят
И, не всички имаме "онази разядената лайсна" защото сме си я сменили или някои са сложили набивна гума!
- refractory1899
- кандидат ентусиаст
-
dr.peshev написа:Има доста теми за Фиренето на предния прозорец, след като е бил калпаво сменян
Иди да ти го презалепят
Аз набивна гума също имам, просто я написах като ориентир лайсната. А относно това с лепенето, сигурен ли си, че само ако е калпаво лепен се получава това, има ли друг вариант освен да ми го презалепят, и може ли като ориентир да ми кажеш горе/долу за какви пари говорим ако искам да ми го презалепят?
Благодаря.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Щом влиза въздух в купето , няма какво друго да е
Звъниш на Кобра да кажем и ги питаш колко
- refractory1899
- кандидат ентусиаст
-
dr.peshev написа:Щом влиза въздух в купето , няма какво друго да е
Бая хора гледам пишат, че огледалата им фирили, ама въздухът се чува по цялото продължение отпред в основата на стъклото. Дали има вероятност да фири огледалото, и въздухът да влиза под такъв ъгъл, че се чува в основата на стъклото все едно то фири? Или щом се чува по цялата продължителност на предното стъкло е много невероятно да не е то?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Мислех, че е просто техническа грешка, но гледам продължаваш да използваш тази дума, която ми е убягнала, какво значи "фири"?
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
И аз се кикотя тука с това фирене
Явно го има като израз по неговия край на човека, отворил темата.
Иначе на проблема си му бе отговорено още в началото. Към автора: Няма как от огледалата да ти вее вятър в купето бе човек, иди да ти презалепят стъклото, с тиксо не става.

Иначе на проблема си му бе отговорено още в началото. Към автора: Няма как от огледалата да ти вее вятър в купето бе човек, иди да ти презалепят стъклото, с тиксо не става.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- refractory1899
- кандидат ентусиаст
-
Мислех, че е достатъчно разпространена и често използвана дума, от Пловдив съм иначе. Та, да "фири" означава да влиза вятър, да не е уплътнено, ползва се и за дрехи, като да ти фири вятър в пазвата, да не ти пазят топло и така нататък. Дано това изчисти недоразумението, хаха.
А по темата - утре съм запазил час за презалепяне, дано се оправи проблема, ЧИ СА НИ ТРАЙ.
А по темата - утре съм запазил час за презалепяне, дано се оправи проблема, ЧИ СА НИ ТРАЙ.
Последна промяна refractory1899 на 21 Фев 2019, 22:26, променена общо 1 път
- refractory1899
- кандидат ентусиаст
-
ivoaudi написа:И аз се кикотя тука с това фиренеЯвно го има като израз по неговия край на човека, отворил темата.
Относно това с огледалата колега, в грешка си (или може би ТОЧНО ЗА Е46 НЕ СИ), но има предостатъчно клипове в YouTube на доста по-нови коли с неуплътнени стъкла, от които влиза вятър в купето. А мисля, че на е36 четох за колега, дето му ударили огледалото при разминаване и почнал да влиза въздух, че дори и вода от там. Като се замислиш, огледалото си е с капачка, и се монтира за вратата от вътрешната страна. Какво му е толкова невероятното да влиза от там вятър?
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Може би аз не съм се изразил правилно. По-скоро имах предвид, че дори и да влиза въздух през огледалата от счупени, разместени или зле монтирани такива, то просто няма как да се извърти този вятър и да дойде отпред, в средата на таблото, както описваш. Може да го усетиш във вратите и то с доста условности, но не отпред.
Иначе "фири", може да идва от Родопи например, вие там не сте далеч. А тя Родопската реч.....българин не мой я разбра:) Добре, че не си приел с лошо предното ми мнение и дано се оправи колата само с лепене!
Всъщност, преди да лепите каквото и да е, огледайте все пак хубаво коша в двигателния отсег. Едва ли ще е от там белята, ама всякакви безумни рязаници съм виждал от газаджии, алармаджии и просто ентусиасти.
Иначе "фири", може да идва от Родопи например, вие там не сте далеч. А тя Родопската реч.....българин не мой я разбра:) Добре, че не си приел с лошо предното ми мнение и дано се оправи колата само с лепене!
Всъщност, преди да лепите каквото и да е, огледайте все пак хубаво коша в двигателния отсег. Едва ли ще е от там белята, ама всякакви безумни рязаници съм виждал от газаджии, алармаджии и просто ентусиасти.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- refractory1899
- кандидат ентусиаст
-
ivoaudi написа:Може би аз не съм се изразил правилно. По-скоро имах предвид, че дори и да влиза въздух през огледалата от счупени, разместени или зле монтирани такива, то просто няма как да се извърти този вятър и да дойде отпред, в средата на таблото, както описваш. Може да го усетиш във вратите и то с доста условности, но не отпред.
Ааа, ясно. Да, и аз предположих, че е доста невъзможно да се чува вятъра по цялата продължителност на таблото, ама знам ли... Кви ли не по-ненормални неща съм виждал и чувал, та тва ли.. Благодаря все пак за мненията, утре ще се презалепя джама и ще видим кво е положението след това, много се надявам на добър резултат. А тва относно коша в двигателния отсег, за какво става дума? Има ли начин да пратиш снимка и/или да обясниш за какво точно говориш, защото колата ми е обръщана, и като каза рязаници и като нищо може от там да се окаже...
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Ами имах предвид "стеничката", която те разделя теб от двигателя. Вдигаш капака и оглеждаш внимателно всичко де, що се вижда в задната част на мотора. После, така и така ще сваляте "разядената" кора, огледай и под нея. По принцип е46 се обръщат сравнително лесно и едва ли имаш проблем с обръщането, но все пак просто огледай. Дупки, евентуални рязаници, извадени или изтърбушени маншони, всичко. Не трябва да има абсолютно никаква възможност какъвто и да е въздух от двигателния отсег да прониква при теб, че понякога и малка дупчица може да те накара да си скъсаш нервите.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- refractory1899
- кандидат ентусиаст
-
ivoaudi написа:Ами имах предвид "стеничката", която те разделя теб от двигателя. Вдигаш капака и оглеждаш внимателно всичко де, що се вижда в задната част на мотора. После, така и така ще сваляте "разядената" кора, огледай и под нея. По принцип е46 се обръщат сравнително лесно и едва ли имаш проблем с обръщането, но все пак просто огледай. Дупки, евентуални рязаници, извадени или изтърбушени маншони, всичко. Не трябва да има абсолютно никаква възможност какъвто и да е въздух от двигателния отсег да прониква при теб, че понякога и малка дупчица може да те накара да си скъсаш нервите.
Ясно. Ами поогледах, проблеми не изглежда да има, а и момчето, дето я е обръщал е адски добър в професията си, и ми е личен приятел, и се кълне, че точно тая кола я е изпипал. Относно презалепянето - днес дойдоха момчетата, едвам го отлепиха, казаха, че адски много лепило има сложено, също казаха и че пробойни няма реално, не видяха проблем в лепилото, свалиха ми го качиха го наново и така. Сега чакам да откара 10-11 да стегне лепилото и ще я пробвам, ама не съм много обнадежден, при положение, че проблеми с лепилото е нямало. Като я пробвам ще пиша пак.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Лошо, да. Все пак нека да мине теста
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- refractory1899
- кандидат ентусиаст
-