320D 150кс тресе на празен ход, след ремонт на дюзи

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

320D 150кс тресе на празен ход, след ремонт на дюзи

Мнение от Fozzy1991 » 02 Окт 2017, 1:20

Здравейте, сигурен съм, че има такива теми, но за жалост не намирам нищо близко до моя случай и реших да ви попитам. Колата е автоматик. Сменени са тампоните на двигателя и на скоростите, дюзите са рециклирани току що. Колата тресе на място, както и когато натисна спирачка и колата е пред спиране и автомата е на наутрална, секунди преди самото спиране започва тресенето. БМВ е46 2003 320Д commonrail, по моя преценка е над 200 000км, въпреки че пише друго. Помагайте преди да са ме почнали майторите на метода проба - грешка, преди да съм сменил здрави и работещи части, благодарение на този метод. Благодаря за помощта предварително. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Re: 320D 150кс тресе на празен ход, след ремонт на дюзи

Мнение от bobreti » 02 Окт 2017, 12:49

Fozzy1991 написа:Здравейте, сигурен съм, че има такива теми, но за жалост не намирам нищо близко до моя случай и реших да ви попитам. Колата е автоматик. Сменени са тампоните на двигателя и на скоростите, дюзите са рециклирани току що. Колата тресе на място, както и когато натисна спирачка и колата е пред спиране и автомата е на наутрална, секунди преди самото спиране започва тресенето. БМВ е46 2003 320Д commonrail, по моя преценка е над 200 000км, въпреки че пише друго. Помагайте преди да са ме почнали майторите на метода проба - грешка, преди да съм сменил здрави и работещи части, благодарение на този метод. Благодаря за помощта предварително. :)

Като я закачиш на диагностика какви грешки дава,какви са живите данни на дюзите, дебитомера и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Окт 2017, 13:57

Fozzy1991 написа:Здравейте, сигурен съм, че има такива теми, но за жалост не намирам нищо близко до моя случай и реших да ви попитам. Колата е автоматик. Сменени са тампоните на двигателя и на скоростите, дюзите са рециклирани току що. Колата тресе на място, както и когато натисна спирачка и колата е пред спиране и автомата е на наутрална, секунди преди самото спиране започва тресенето. БМВ е46 2003 320Д commonrail, по моя преценка е над 200 000км, въпреки че пише друго. Помагайте преди да са ме почнали майторите на метода проба - грешка, преди да съм сменил здрави и работещи части, благодарение на този метод. Благодаря за помощта предварително. :)

Проверява се как работят цилиндрите- дюзи, компресия, ако проблема не е там се търси в системите за ниско и високо налягане на горивото. След като проблема се е появил след рециклиране на дюзите, има голяма вероятност да е в тях, особено ако са рециклирани за 100лв.

Потребител
Аватар

Мнение от Fozzy1991 » 02 Окт 2017, 14:59

bobreti написа:

Като я закачиш на диагностика какви грешки дава,какви са живите данни на дюзите, дебитомера и т.н.

Честно казано не знам, ще проверим тези неща и ще кажа.

Потребител
Аватар

Мнение от Fozzy1991 » 02 Окт 2017, 15:05

zvetiko написа:

Проверява се как работят цилиндрите- дюзи, компресия, ако проблема не е там се търси в системите за ниско и високо налягане на горивото. След като проблема се е появил след рециклиране на дюзите, има голяма вероятност да е в тях, особено ако са рециклирани за 100лв.

Супер грешно съм се изразил - тресеше преди това, но продължава да тресе и след ремонт на дюзи. А иначе отностно самото рециклиране - в бош сервиз ги рециклирахме срещу малко по-малко от 1000 лева.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 03 Окт 2017, 15:46

Карам ръчка и не претендирам, че разбирам от автоматици. Все пак по пътя на логиката ще се опитам да разсъждавам и аз с вас. След като проблема се проявява след натискане на спирачката при ниска скорост и тихи обороти - не е ли по-вероятно причината да е в автоматичната кутия? Доста теми четох от любопитство и навсякъде при тресене и вибрации всички обясняваха, че причината е в торк конвертор?
Последна промяна VladiE на 04 Окт 2017, 7:49, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: 320da
Детайли за колата: e46 320da 150hp touring

Мнение от slavi7575 » 03 Окт 2017, 20:10

Провери ЕГР-клапана. Пробвай да го изолираш да не пуска газове на празен ход. Сложи някаква тапа на тръбата и пробвай, ако има ефект го изключи софтуерно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 03 Окт 2017, 22:07

Ако се тресе купето някой тампон не е наред,от скорости ме съмнява и моята е автомат. Когато е студено времето и някоя подгревна свещ не работи мотора при запалване тресе после утихва. При натискане на спирачка сервото вакумите да няма скъсан маркуч.Ако е в движение провери си гуменото каре и висящия лагер на кардана.

Назад към E46