EGR софтуерно изключване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
EGR софтуерно изключване
Здравейте! Може ли да ми помогнете как да изключа софтуерно EGR клапана така че да не записва грешка след второто палене. Пробвах с ISTA-D но нестана. Иначе съм затапил тръбата с ламаринка, но ме дразни много светещата лампа на таблото. Колата е Е46 320D произведена 09/2003г. Благодаря предварително за помоща.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: EGR софтуерно изключване
jino007 написа:Здравейте! Може ли да ми помогнете как да изключа софтуерно EGR клапана така че да не записва грешка след второто палене. Пробвах с ISTA-D но нестана. Иначе съм затапил тръбата с ламаринка, но ме дразни много светещата лампа на таблото. Колата е Е46 320D произведена 09/2003г. Благодаря предварително за помоща.
С иста не става и с никаква диагностична програма.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз съм го правил на моята кола с иста-д, при колегата по различно ли е?

- oci
- старши ентусиаст
-
Чете се моторната с Kess или друг програматор и се преработва файла, същото се прави при изключване на дпф на по-новите и връщам обратно вече без егр.
Това е EDC16C31 затова светва и чека ако беше EDC15 моторната електроника не го следи така прецизно.
Това е EDC16C31 затова светва и чека ако беше EDC15 моторната електроника не го следи така прецизно.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Еми няма ли някой, които да обясни кои адреси се променят, за да се изключи ЕГР-а? Ето един туториал за EDC16C31...
Тоя форума нали е, за да си помагаме
Сигурен съм, че колегата oci може да хвърли повече светлина по въпроса
Тоя форума нали е, за да си помагаме

Сигурен съм, че колегата oci може да хвърли повече светлина по въпроса

- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
Колеги, понеже не съм запознат много много по въпроса и ми стана интересно, защото напоследък от доста хора чувам за изключването на EGR-a. Някой от вас изключил ли го е, по-доволен ли е ? Защото съм слушал, че колата намалява черния пушек, започва да върви повече, гори по-малко..
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Аз търсих темата, но не можах да я намеря
А помня, че имаше...

Аз си го изключих сам и наистина не е толкова сложно, следвайте туториала, който качих по-горе. Усещам колата да дърпа по-добре в ниските от преди и да върви с една идея по-голяма лекота. Отделно съм затапил и самия ЕГР, така че не влизат никакви газове. Интересно ми е колегите какви пари искат за тази услуга?iNfoster` написа:Колеги, понеже не съм запознат много много по въпроса и ми стана интересно, защото напоследък от доста хора чувам за изключването на EGR-a. Някой от вас изключил ли го е, по-доволен ли е ? Защото съм слушал, че колата намалява черния пушек, започва да върви повече, гори по-малко..
С каква програма променяте бинарния файл? Темата за ЕГР я изчетох цялата но софтуерно как се изключва никой не споделя. Всичко е бизнес 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
jino007 написа:С каква програма променяте бинарния файл? Темата за ЕГР я изчетох цялата но софтуерно как се изключва никой не споделя. Всичко е бизнес
Е нали съм ти споделил или не го виждаш. И колега @oci ти е написал как става. Първо изчиташ ДДЕ-то, после с WinOls или дори с notepad четеш файла, следваш туториала, който съм ти постнал, и си готов

И мен супер много ме дразни как някои хора обръщат форума на печалбарство, бях останал с други впечатления от преди години, когато за пръв път почнах да го чета... Особено пък ме дразни, как като ги питаш нещо мълчат или спират да ти вдигат все едно ще им вземеш хляба или си някакъв сервиз и изкарваш кинти, все едно те сами са го измислили, а не са го прочели в някой форум

- oci
- старши ентусиаст
-
Ето малко светлина с "notepad четеш файла, следваш туториала" не става освен ако не искаш да постигнеш ефекта на омазването както беше при твоята кола колега dextuar.
Всака моторна електроника си има особености ти го знаеш най-добре и махаш ли нещо софтуерно трябва да си наясно на 100 процента какво правиш, разни калкулатори от рода на еку сейф или ползване на туториали си е чисто и просто игра на руска ролетка.
А това как точно се изключва и какво се променя в даден бинарен файл най-добре питайте колегите от платения раздел ама за тази информация ще искат $. Все едно да питаш един доктор как да си направиш сам операция

Всака моторна електроника си има особености ти го знаеш най-добре и махаш ли нещо софтуерно трябва да си наясно на 100 процента какво правиш, разни калкулатори от рода на еку сейф или ползване на туториали си е чисто и просто игра на руска ролетка.
А това как точно се изключва и какво се променя в даден бинарен файл най-добре питайте колегите от платения раздел ама за тази информация ще искат $. Все едно да питаш един доктор как да си направиш сам операция

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
EGR софтуерно изключване
oci написа:Ето малко светлина с "notepad четеш файла, следваш туториала" не става освен ако не искаш да постигнеш ефекта на омазването както беше при твоята кола колега dextuar.
А това как точно се изключва и какво се променя в даден бинарен файл най-добре питайте колегите от платения раздел ама за тази информация ще искат $. Все едно да питаш един доктор как да си направиш сам операция![]()
Ти много добре знаеш, че моя софтуер не съм го омазал аз, а някой човек от платения раздел, но не на този форум

Така че колегата най-добре да се зачете в тунинг форумите, там много хора биха му помогнали безвъзмездно /ама не българските, поне аз не съм гледал там/

П.с: Нали не мислиш сериозно, че бих използвал Екусейф

- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d 150hp
dextuar написа:jino007 написа:С каква програма променяте бинарния файл? Темата за ЕГР я изчетох цялата но софтуерно как се изключва никой не споделя. Всичко е бизнес
Е нали съм ти споделил или не го виждаш. И колега @oci ти е написал как става. Първо изчиташ ДДЕ-то, после с WinOls или дори с notepad четеш файла, следваш туториала, който съм ти постнал, и си готов![]()
И мен супер много ме дразни как някои хора обръщат форума на печалбарство, бях останал с други впечатления от преди години, когато за пръв път почнах да го чета... Особено пък ме дразни, как като ги питаш нещо мълчат или спират да ти вдигат все едно ще им вземеш хляба или си някакъв сервиз и изкарваш кинти, все едно те сами са го измислили, а не са го прочели в някой форум![]()
Само аз ли не виждам къде е постнат този туториал и къде е обяснено как става...

- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
Имаше качен туториал, аз лично го бях свалял, но вече не го намирам също. Не е чак толкова просто като да се следват 2-3 стъпки. Както oci e написал, хората от платения раздел могат да ти помогнат, разбира се не безплатно. Това е положението 

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2