Задържат задни спирачки (когато си поискат)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Задържат задни спирачки (когато си поискат)
Здравейте, задните ми спирачки задържат.
Майстор: Сменени накладки, почистени апарати, цилиндри, водачи абсолютно всичко е наред. Излизам от сервиза всичко добре, след два дни се връщам, защото пак грее и усещам как спира сама. Тоест два дни нямаше проблем...отивам колелото се върти нормално и майстора ми вика "Нищо й няма, сипвай и карай". Едба седмица всичко ОК. Посше същия филм чак замалко да подпаля диска, пушеше като печка. Чак ми отказаха задните спирачки, педала хващаше най-долу и забиваше муцуната.И така пет дни ОК, после пак същата история... Съмняваме се за маркучи, които са нацепени отвътре и правят тапа, защото отвън са в перфектно състояние.
Майстор: Сменени накладки, почистени апарати, цилиндри, водачи абсолютно всичко е наред. Излизам от сервиза всичко добре, след два дни се връщам, защото пак грее и усещам как спира сама. Тоест два дни нямаше проблем...отивам колелото се върти нормално и майстора ми вика "Нищо й няма, сипвай и карай". Едба седмица всичко ОК. Посше същия филм чак замалко да подпаля диска, пушеше като печка. Чак ми отказаха задните спирачки, педала хващаше най-долу и забиваше муцуната.И така пет дни ОК, после пак същата история... Съмняваме се за маркучи, които са нацепени отвътре и правят тапа, защото отвън са в перфектно състояние.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Задържат задни спирачки (когато си поискат)
washky написа:Здравейте, задните ми спирачки задържат.
Почистени,а пробва ли с нов ремонтен комплект за буталцата...и двата ли блокират или само единия?
Според мен въпреки че си правил процедурата (това наведнъж трябва да реши проблема) - цялостна промивка на системата+ нова течност + ремонтен комплект за задните апарати ,почистваш прах,мръсотия с телена четка и препарати за ръжда и т.н да светнат и не трябва да имаш проблем повече
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Пръскани са, чистени са с четка от ръжда, смазвани са с препарат, забравих да добавя:
Снощи я усетих да задържа спрях и лява задна беше гореща, дясната беше перфектна. Изчаках 10 мин. и потеглих, след 30 км. слизам, въпросната лява беше вече студена, а дясната супер гореща...понякога задържат и двете, друг път задържа някоя от двете ...
Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
Снощи я усетих да задържа спрях и лява задна беше гореща, дясната беше перфектна. Изчаках 10 мин. и потеглих, след 30 км. слизам, въпросната лява беше вече студена, а дясната супер гореща...понякога задържат и двете, друг път задържа някоя от двете ...
Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Продължи така да караш и като се осерат дисковете + накладките, смени:
- както каза колегата по-горе - буталцата и уплътненията по апаратите;
+ 2та спирачни маркуча
+ вече осраните дискове и накладни
- идва малко скъпо така, но щом си решил да минеш тънко с телената четка,..твой си е избора
и всичко ще си дойде на мястото...
- както каза колегата по-горе - буталцата и уплътненията по апаратите;
+ 2та спирачни маркуча
+ вече осраните дискове и накладни
- идва малко скъпо така, но щом си решил да минеш тънко с телената четка,..твой си е избора
и всичко ще си дойде на мястото...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Батман написа:+ 2та спирачни маркуча
Виновниците

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И аз съм за спирачни маркучи - сменяй ги.
Si non confectus, non reficiat.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Току що смених маркучите с чисто нови марка АТЕ. Надуха с уста старите и казаха, че не са запушени и да очаквам нови проблеми.
Според тях един път да задържа едното, друг път другото и трети път и двете наведнъж е малко вероятно да са маркучи.
Не знам вече дадох 160 лв.
ABS-a не показва никакви грешки, работи си нормално, при занасяне се вкл. и изкл., като набия рязко спирачки всичко си работи. Ще следя сега пак нещата. Ако отново задържат къде да търся проблема?
Водачите са идеално почистени, смазани и раздвижени.
Сменени накладки.
Сменени маркучи.
Почистено и излъскано всичко.
Ще след нещата и ще пиша.
Според тях един път да задържа едното, друг път другото и трети път и двете наведнъж е малко вероятно да са маркучи.
Не знам вече дадох 160 лв.

Водачите са идеално почистени, смазани и раздвижени.
Сменени накладки.
Сменени маркучи.
Почистено и излъскано всичко.
Ще след нещата и ще пиша.
- LoadBoy
- Потребител
-
- Кара: '01 330d
вземи си купи нов апарат,ама нов нов. аз изхвърлих фабричния и един втора употреба след като ми казаха,че с ремонтен комплект шансовете са 50:50. а до колкото си спомням ремонтните комплекти не бяха жълти стотинки. на мен ми намериха нов апарат от Австрия за 190лв. Мисля,че и от БГ може да намериш горе долу за тези пари. Особено ако си с хубави дискове не си заслужава,мъчиш и колата и себе си.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Странно как никой не спомена нищо за ръчната??Пък никак не е малко вероятно, даже напротив.Аз самия в момента съм в този филм, ма пусто време не остава.И в друг филм бях, пак със задържане на колела и кой ли "майстор" не я прави, къде ли не, в кой ли не прехвален сервиз.Та се наложи накрая пак аз да си я правя.Както винаги повредата при мен се оказа доволно сложна и олигофренска.В сервото има два пръта, които водят мембраната, а те се водят в едни втулки, та единия беше крив и съответно като се изкриви мембраната се отваря клапанчето за вакуума и си бие сама спирачки когато си реши тя.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ivoaudi написа:Странно как никой не спомена нищо за ръчната??
Моя грешка, ръчната е проверена, не е от нея. А й нарочно не съм я дърпал от 1 месец насам, за да видя дали наистина не е от нея.
Ето и малко развитие по темата:
Сменени маркучи с чисто нови, след 1 седмица градско каране не се усеща да греят.
Вчера излязах извън града и с висока скорост задно дясно беше толкова горещо, че ако опреш кожата си, ще се изгориш. Буквално като котлон. Останалите три колела бяха студени.
Вдигнах я на крик задните колелета имат инерция, но е от сорта на 2-3 оборота и спират доста рязко.
Предните колелета завъртени със същата сила имат инерция около 9-10 оборота и спират плавно.
Предложения?
Сменени маркучи с чисто нови, след 1 седмица градско каране не се усеща да греят.
Вчера излязах извън града и с висока скорост задно дясно беше толкова горещо, че ако опреш кожата си, ще се изгориш. Буквално като котлон. Останалите три колела бяха студени.
Вдигнах я на крик задните колелета имат инерция, но е от сорта на 2-3 оборота и спират доста рязко.
Предните колелета завъртени със същата сила имат инерция около 9-10 оборота и спират плавно.
Предложения?

- gogoferrari
- Потребител
-
- Кара: e46 330d touring
- Мечтае да кара: f30
Колега моята е 36ца имаше същият проблем. Оказа се буталото на спирачният цилиндър - имаше язви по него. След смяната му и смяната на спирачната течност вече 9 месеца нямам никакви проблеми!
gogoferrari написа:Колега моята е 36ца имаше същият проблем. Оказа се буталото на спирачният цилиндър - имаше язви по него. След смяната му и смяната на спирачната течност вече 9 месеца нямам никакви проблеми!
Не знам и аз, огледаха всички неща без помпата...казаха, че всички е ок и е раздвижено, изчистено, смазано. В Петък съм в нов сервиз да видим там какво, ще направят и кажат. Ще пиша пак отзиви.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Bavarcho написа:С други водачи пробвай..
washky написа:Водачите са идеално почистени, смазани и раздвижени.
да няма няма някой крив...

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2