накладки
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hyena
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 320d
ako датчика ти е читав, ще изгасне след 20тина км 

"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."
- bate borko
- кандидат ентусиаст
-
hyena написа:ako датчика ти е читав, ще изгасне след 20тина км
колега само да те осведомя,че гасне веднага,ако са здрави(те са два-предно ляво и задно дясно колело)
ако ли не смени си датчиците струват около 10 лв единия
старите се издърпват внимателно и има една овална пластина която трябва да се сложи в жлеба на накладката и върху нея ляга дат4ика(играе роля на пружина)
absix написа:На мен нищо не ми е светкало, обаче като скоча на спирачката и се чуваше зверско дращене (метал в метал). Днес отидох и смених предни и задни, обаче после като се прибирах, при рязка спирачка - същото дращенеКато покарах малко, като че изчезна
Не ти ли казаха, че като смениш накладките ти трябват около 100км да караш без рязко натискане на спирачките докато се нагодят накладките!

bate borko написа:hyena написа:ako датчика ти е читав, ще изгасне след 20тина км
колега само да те осведомя,че гасне веднага,ако са здрави(те са два-предно ляво и задно дясно колело)
старите се издърпват внимателно и има една овална пластина която трябва да се сложи в жлеба на накладката и върху нея ляга дат4ика(играе роля на пружина)
Това за 10-те лева, втора употреба ли е, защото аз сменях накладки и датчик в Камор и датчика ми струваше само 36 кинта.

Eli написа:absix написа:На мен нищо не ми е светкало, обаче като скоча на спирачката и се чуваше зверско дращене (метал в метал). Днес отидох и смених предни и задни, обаче после като се прибирах, при рязка спирачка - същото дращенеКато покарах малко, като че изчезна
Не ти ли казаха, че като смениш накладките ти трябват около 100км да караш без рязко натискане на спирачките докато се нагодят накладките!
Мамицата им!

Сори за офф-топика

- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
аре стига .... датчикьт трябва да изгасне сам, моментално след като смениш накладките(правил сьм го сам няколко пьти).Проблемьт е от датчика.Някои пьт се вади лесно при слагането на накладките, а някой пьт и тьпият маистор го кьса от небрежност.... а на спирачките може да си скачаш колкото си искаш, нищо няма да им стане
Здравейте.Ето и решението на проблема:
датчика на накладките работи по следния начин:по самия кабел вървят 2 кабела,които са съединени на самия край на датчика и са залети с пластмаса.В момента в който накладките свършат започва да се изтрива пластмасата и се оголва снадката на 2-та кабела.Веригата се прекъсва и лампата светва.Това е.Менкаш кабела и веднага ти огасва лампата.
датчика на накладките работи по следния начин:по самия кабел вървят 2 кабела,които са съединени на самия край на датчика и са залети с пластмаса.В момента в който накладките свършат започва да се изтрива пластмасата и се оголва снадката на 2-та кабела.Веригата се прекъсва и лампата светва.Това е.Менкаш кабела и веднага ти огасва лампата.

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Ахил написа:Здравейте.Ето и решението на проблема:
А бе ти да не смени накладките без за смениш кабела?!!!

Това е А-то и Б-то.... в БМВ науката, а и не само там. Всеки средностатистически механик го знае!
ха-ха-ха, а колегите се потят ли потят над проблема ти!!!

- bate borko
- кандидат ентусиаст
-
Eli написа:bate borko написа:hyena написа:ako датчика ти е читав, ще изгасне след 20тина км
Това за 10-те лева, втора употреба ли е, защото аз сменях накладки и датчик в Камор и датчика ми струваше само 36 кинта.
там е толкова но има дат4ици по магазините и са по евтини(вършат същата работа)

- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Ако си от Варна прати едно ЛС и ще те пратя при едно момченце много е в час тия работи даже има и най-новият софт на БМВ така,че ще я погледнат и ще ти кажат от какво е?
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2