накладки

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

накладки

Мнение от Ахил » 14 Авг 2006, 19:23

Здравейте.Всетна лампата на накладките.Смених прадните(задните са ок) и продължи да всети.Идей?
Колата е Е46 320д
Последна промяна Ахил на 18 Авг 2006, 17:31, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d

Мнение от hyena » 14 Авг 2006, 19:35

ako датчика ти е читав, ще изгасне след 20тина км ;)
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 14 Авг 2006, 21:46

hyena написа:ako датчика ти е читав, ще изгасне след 20тина км ;)

колега само да те осведомя,че гасне веднага,ако са здрави(те са два-предно ляво и задно дясно колело)
ако ли не смени си датчиците струват около 10 лв единия
старите се издърпват внимателно и има една овална пластина която трябва да се сложи в жлеба на накладката и върху нея ляга дат4ика(играе роля на пружина)

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 14 Авг 2006, 21:49

На мен нищо не ми е светкало, обаче като скоча на спирачката и се чуваше зверско дращене (метал в метал). Днес отидох и смених предни и задни, обаче после като се прибирах, при рязка спирачка - същото дращене :shock: Като покарах малко, като че изчезна :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 15 Авг 2006, 9:49

absix написа:На мен нищо не ми е светкало, обаче като скоча на спирачката и се чуваше зверско дращене (метал в метал). Днес отидох и смених предни и задни, обаче после като се прибирах, при рязка спирачка - същото дращене :shock: Като покарах малко, като че изчезна :roll:

Не ти ли казаха, че като смениш накладките ти трябват около 100км да караш без рязко натискане на спирачките докато се нагодят накладките! :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 15 Авг 2006, 9:54

bate borko написа:

колега само да те осведомя,че гасне веднага,ако са здрави(те са два-предно ляво и задно дясно колело)
старите се издърпват внимателно и има една овална пластина която трябва да се сложи в жлеба на накладката и върху нея ляга дат4ика(играе роля на пружина)

Това за 10-те лева, втора употреба ли е, защото аз сменях накладки и датчик в Камор и датчика ми струваше само 36 кинта.
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 15 Авг 2006, 11:36

Eli написа:
absix написа:На мен нищо не ми е светкало, обаче като скоча на спирачката и се чуваше зверско дращене (метал в метал). Днес отидох и смених предни и задни, обаче после като се прибирах, при рязка спирачка - същото дращене :shock: Като покарах малко, като че изчезна :roll:

Не ти ли казаха, че като смениш накладките ти трябват около 100км да караш без рязко натискане на спирачките докато се нагодят накладките! :!:

Мамицата им! :evil: Ми не, не ми казаха! Фатално ли е, че скочих няколко пъти на тях веднага след като ги сложиха? :confused:

Сори за офф-топика :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 15 Авг 2006, 15:33

аре стига .... датчикьт трябва да изгасне сам, моментално след като смениш накладките(правил сьм го сам няколко пьти).Проблемьт е от датчика.Някои пьт се вади лесно при слагането на накладките, а някой пьт и тьпият маистор го кьса от небрежност.... а на спирачките може да си скачаш колкото си искаш, нищо няма да им стане

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ахил » 15 Авг 2006, 17:33

Здравейте.Ето и решението на проблема:
датчика на накладките работи по следния начин:по самия кабел вървят 2 кабела,които са съединени на самия край на датчика и са залети с пластмаса.В момента в който накладките свършат започва да се изтрива пластмасата и се оголва снадката на 2-та кабела.Веригата се прекъсва и лампата светва.Това е.Менкаш кабела и веднага ти огасва лампата.:)

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 15 Авг 2006, 19:15

Ахил написа:Здравейте.Ето и решението на проблема:
датчика на накладките работи по следния начин:по самия кабел вървят 2 кабела,които са съединени на самия край на датчика и са залети с пластмаса.В момента в който накладките свършат започва да се изтрива пластмасата и се оголва снадката на 2-та кабела.Веригата се прекъсва и лампата светва.Това е.Менкаш кабела и веднага ти огасва лампата.:)

А бе ти да не смени накладките без за смениш кабела?!!! :kuku:
Това е А-то и Б-то.... в БМВ науката, а и не само там. Всеки средностатистически механик го знае!

ха-ха-ха, а колегите се потят ли потят над проблема ти!!! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 15 Авг 2006, 20:10

Eli написа:
bate borko написа:

Това за 10-те лева, втора употреба ли е, защото аз сменях накладки и датчик в Камор и датчика ми струваше само 36 кинта.

там е толкова но има дат4ици по магазините и са по евтини(вършат същата работа) :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ахил » 18 Авг 2006, 17:32

Помагайте.Лампата не угасва:(Накладките са сменени.кабела също(от зад всичко е наред)и лампата пак свети.Трябва ли да се занулява на комп?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ахил » 20 Авг 2006, 12:33

никой ли не знае?

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Мнение от тони6600 » 20 Авг 2006, 17:01

Ако си от Варна прати едно ЛС и ще те пратя при едно момченце много е в час тия работи даже има и най-новият софт на БМВ така,че ще я погледнат и ще ти кажат от какво е?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ахил » 20 Авг 2006, 19:21

:(

Следваща

Назад към E46