318и загрява
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- svetozar94
- Потребител
-
- Кара: BMW X3 E83 LCI 3.0D
- Мечтае да кара: самолет
318и загрява
Здравейте колеги, имам следния проблем: онзи ден напънах моята бима по едни баири и видях температурата от скритото меню беше
118-9градуса
според мен това не е нормално??? Ходих да сменя термостата, защото ми даваше грешка при диагностиката и пак вдига температурата
направиха ми тест на перката и я развърта но не на пълни обороти мисля, че са изгорели последните степени на перката...та въпроса ми е следния възможно ли е това да не е от перката а от водната помпа и има ли някаква връзка с това, че радиатора леко ми капе? Откакто я имам доливам по 100-150мл. антифриз. Колата е 318и е46 98г. с ГИ. Ще съм благодарен, ако споделите мнение

118-9градуса
според мен това не е нормално??? Ходих да сменя термостата, защото ми даваше грешка при диагностиката и пак вдига температурата
направиха ми тест на перката и я развърта но не на пълни обороти мисля, че са изгорели последните степени на перката...та въпроса ми е следния възможно ли е това да не е от перката а от водната помпа и има ли някаква връзка с това, че радиатора леко ми капе? Откакто я имам доливам по 100-150мл. антифриз. Колата е 318и е46 98г. с ГИ. Ще съм благодарен, ако споделите мнение

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: 318и загрява
1. Смени си перката
2. Смени си водната помпа
3. Оправи си радиатора.
Не е тоlко сра[но като пари. Иначе загряването е почти 99% от тва, че не ти работи перката като хората и евентуално намалялото кол. антифриз.
2. Смени си водната помпа
3. Оправи си радиатора.
Не е тоlко сра[но като пари. Иначе загряването е почти 99% от тва, че не ти работи перката като хората и евентуално намалялото кол. антифриз.
Последна промяна Моджо на 04 Сеп 2013, 13:48, променена общо 1 път
Хм,хм...
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
прегледай и самата букса на перката да не е дала фира. при мене се беше откачила съвсем леко (привидно не), но достатъчно за да не включва и тва го установих след водна помпа, радиатор и термостат 

- alex_sn1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E46 330d
- Детайли за колата: Touring
И като допълнителен въпрос, колеги... Колко е нормалната работна температура на 318 1.9 двигател?
No pain , No gain !
- svetozar94
- Потребител
-
Аз доколкото знам е 105 градуса. При мен в града си даржи от 102 до 106 градуса обаче като ида на баир и загрява доста, така че ще сменя перката и ще пиша дали е имало промяна
Към колегите които им губят антифриз колите...аз сложих една добавка за антифриз и спря да го губи или поне загубите са минимални и немога да забележа 
Към колегите които им губят антифриз колите...аз сложих една добавка за антифриз и спря да го губи или поне загубите са минимални и немога да забележа - svetozar94
- Потребител
-
Пичове днес смених перката тази върти доста по сериозно от старата, когато следя температурата от скритото меню стига 105-108градуса не повече, когато двигателят е на по високи обороти температурата спада малко. Утре ще го пробвам на балкана как ще е и ще пиша ама малко ме самнява и водната помпа
Радиатора се оправи с тази добавка и вече не губи антифриз 
Радиатора се оправи с тази добавка и вече не губи антифриз 
- alex_sn1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E46 330d
- Детайли за колата: Touring
И моята в града стига до 108. Пиши как е по баирите...
P.S. Тази по - висока работна температура на 1.9 (105 градуса) , не е ли предпоставка за по - бързото "сдухване" на двигателя???
P.S. Тази по - висока работна температура на 1.9 (105 градуса) , не е ли предпоставка за по - бързото "сдухване" на двигателя???
No pain , No gain !
- svetozar94
- Потребител
-
Нямам представа колега, по баира достигна мах 111градуса,
незнам това дали е нормално ама не я напъвах много. Забелязах, че когато съм на голяма предавка по баира загрява а когато включа на по малката си достига 105 градуса. Общо взето градусите при мен играят от 98 го 112-13 може и нагоре
Нека някой колега със същия мотор сподели неговите наблюдения, че вече ме разори тая кола 
Нека някой колега със същия мотор сподели неговите наблюдения, че вече ме разори тая кола 
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
svetozar94 написа:Нямам представа колега, по баира достигна мах 111градуса,незнам това дали е нормално ама не я напъвах много. Забелязах, че когато съм на голяма предавка по баира загрява а когато включа на по малката си достига 105 градуса. Общо взето градусите при мен играят от 98 го 112-13 може и нагоре
Извади водната помпа колега и я прегледай, ако е оригинална турбината и е пластмасова, тя старее и се чупят парчета от нея, ако намалял дебита и затова на висока предавка загрява защото оборотите на мотора съответно и на помпата са по-ниски, а като вдигнеш оборотите съответно на по-ниска предавка всичко е нормално.
На този мотор работната температура е 105 градуса, аз карам същата кола и всичко и е изрядно работи точно на 105 градуса и не ги минава.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
svetozar94 написа:Нямам представа колега, по баира достигна мах 111градуса,незнам това дали е нормално ама не я напъвах много. Забелязах, че когато съм на голяма предавка по баира загрява а когато включа на по малката си достига 105 градуса. Общо взето градусите при мен играят от 98 го 112-13 може и нагоре
viewtopic.php?f=34&t=230208&hilit=%D0%9D%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%83%D1%81%D0%B0+%D0%B2%D0%B8+%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0+%D0%94%D0%92%D0%93
- svetozar94
- Потребител
-
Колеги, днес забелязах когато карам на 5-та с 3000 оборота и следя температурата от скритото меню минава 105-106-107-108-109 градуса и се покачва достраша ме и намалих и температурата си падна на 105 градуса
това нормално ли е??? Повишава се също когато карам на голям наклон 2-ра 3-та също стига до 109-10 градуса и пада а стрелката на таблото си стои на 12 часа :х Смених термостат и перка... моля дайте съвети 
това нормално ли е??? Повишава се също когато карам на голям наклон 2-ра 3-та също стига до 109-10 градуса и пада а стрелката на таблото си стои на 12 часа :х Смених термостат и перка... моля дайте съвети 
- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
Какво е това скрито меню? Трябва ли да имаш борд. комп. за да имаш такова скрито меню?
Имам 320д 150 к.с. и държи точно на средата стрелката - 90 C. Не мисля че трябва да ти е така колега. Моята водна помпа беше оригиналната, с пластмасова турбинка и я смених с нова с метална турбинка. Смених я защото имаше лек луфт, иначе самата турбинка си беше здрава - и дори преди да я сменя, също си поддържаше тези градуси без изключение - градско извънградско!
Имам 320д 150 к.с. и държи точно на средата стрелката - 90 C. Не мисля че трябва да ти е така колега. Моята водна помпа беше оригиналната, с пластмасова турбинка и я смених с нова с метална турбинка. Смених я защото имаше лек луфт, иначе самата турбинка си беше здрава - и дори преди да я сменя, също си поддържаше тези градуси без изключение - градско извънградско!

- svetozar94
- Потребител
-
Колега и моята стрелка си стои точно на средата, но тя застава там от 70 до 115 градуса това е дефект и е така на почти всички бензинови бмв-та! Скритото меню е писано за него много задържаш лявата врътка на таблото появява ти се тест .. натискаш за да стигнеш до тест 19 след това ти се появява Lo_of/on то само се сменя ти просто трябва да натиснеш отново когато е на Lo_of за да влезнеш след това има подтестове влизаш в тест 7 там са 7.0-градуси на охладителната течност 7.1-външна температура не помня кое точно беше но имаше да гледаш оборотите и километрите.
Нека някой друг колега от форума да каже своето мнение по моя проблем

Нека някой друг колега от форума да каже своето мнение по моя проблем

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Не е дефект - замисъла е друг.
И не не е само при бензиновите, а и при дизеловите.
И не не е само при бензиновите, а и при дизеловите.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Прегледай си водната помпа - преди години ми беше изгоряла перката и дори без нея колата не прегряваше (естествено работеше на по-висока температура от нормалната).
Първо си виж помпата, а после и перката. Едно миене на радиатора също помага.
Първо си виж помпата, а после и перката. Едно миене на радиатора също помага.
Si non confectus, non reficiat.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2