Проблем с отчитането на горивото в резервоара.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с отчитането на горивото в резервоара.

Мнение от DontBeDamn » 01 Фев 2013, 22:23

Добър вечер колеги, днес имах малко премеждия и веднага влязох във форума, защото съм силно притеснен. Имам е46 купе от 2000г. 318. Днес запалих колата карах около 1 км. и изключих за 5 минути след това се опитах пак да я запаля, но не стана, бутнаха ме около 2 метра и веднага запали, но стрелката на горивото се заби в 0-та отидох на бензиностанцията и налях за 40 лв бензин, но не се и помръдна. Веднага отидох в най-близкия сервиз и попитах дали може горивото да ми изтича нещо, но каза че няма опасност и просто някакъв датчик под задните седалки има, който трябва да се рестартира. Карах колата от София до Пловдив без никакъв проблем но стрелката на бензина все още си е в 0-та. Искам да попитам някой може ли да ми каже дали наистина е от датчика или акумулатора ми е за смяна.. Или каквото и да било просто за да може да се оправи този проблем. Прегледах темите 30 страници назад и в търсачката търсих не успях да открия нищо по въпроса. Ако може дори да ме пренасочите към някоя тема, в която е подробно обяснено ще бъда благодарен. Мерси много и лека вечер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34
Мечтае да кара: М3,М5

Re: Проблем с отчитането на горивото в резервоара.

Мнение от flawless » 02 Фев 2013, 12:42

Колега на мен е36 м40ка и сега м43ка стрелката за бенза се спича датчика нещо .. и примерно като заредя давам контакт нищо отчетено .. давам 2 3 пъти контакт и стрелката заема правилната позиция така че пробвай с 2 3 пъти контакт един след друг .. ако не стане най малкото си извади клеймите и рестартирай акумулатора .. и ако тогава не стане се чуди за по сериозно :bchug: :bchug:
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лоша F30-ка

Мнение от kozela » 02 Фев 2013, 21:05

След разкачането на акумулатора направи и тест на таблото, да видиш дали всичко е както трябва!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 03 Фев 2013, 23:58

kozela написа:След разкачането на акумулатора направи и тест на таблото, да видиш дали всичко е както трябва!!

след това провери датчиците в резервуара 2бр през скритото меню ако някой от двата дава грешка ще ти покаже, ако не си запознат със скритото меню, погледни във важните теми и ще намериш инфо за вс опции на менюто

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320D 2003

Мнение от pekicha » 04 Фев 2013, 11:38

Имах подобен проблем и стрелката не падаше продължително време. След като изведнъж отива почти на нулата. Както са писали колегите имаш два датчика за двете части на резервоара по един. Възможно е обаче всичко да е наред с тях. При мен се оказа, че и резервоара ми е пълен с боклуци и за това не отчита правилно. Така че, ако не се оправи след проверка на датчиците, може да се наложи отваряне и почистване на резервоара. Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 04 Фев 2013, 22:50

Да колегите са прави, провери първо датчиците от скритото меню, ако неанаеш как в темта скрити екстри в Е46 на 3 страница е описано, и ако не е от тях найстина и аз четох, че причина може да е задръстен резервоар, но по добре, ако не стане с теста от таблото, първо, я закачи на цялостна диагностика,че другото си е играчка :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

Назад към E46