Проблем с пистов ремък (демфер и/или амортисиор на оптегача?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с пистов ремък (демфер и/или амортисиор на оптегача?
Здравейте колеги проблема е следния , преди година смених демферната шайба с нова няква реплика с мн по малко гума от оригиналната , и от тогава вече за 3-ти път ще сменям амортисиорчето на отпегача като последния път смених и опптегача с оригинален на бмв, и в момента ремъкът ми не стой стегнат изобщо , като запаля от вибрациите направо ще изкочи.Възможноли е заради шайбата която явно неубира вибрациите да ми заминава амортиосиорчето?Но дори да ми е за смяна демфера и амортисиора нормално ли е ремъкът ми при загъсена кола да е отпуснат? 

- Alex-parts
- Потребител
-
Re: Проблем с пистов ремък (демфер и/или амортисиор на оптег
Здравей колега , малко възможно е да е от шайбата , амортисьорчето е с много здрава пружина не би трябвало да му влияе чак толкова . Погледни дали са ти дали точният на размер ремък за твойта кола . Успех 
Ремъка е точния размер.....а освен от демфера и амортиосиора немисля че има друг вариант...
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега,когато се слага реплика демферна шаиба,има модели които са с малко по-малки и тогава се слага малко по-къс ремак.преди на един колега беше така и се чудят и ваикат от какво е,сменя и тои амортесиор на двигателя и накрая излезе това че е от ремака.или къс ремак,или оригинална шаиба с точния размер.то 3 амортисиора за сигорно колкото една нова шаиба.А може и шаибата да е отишла на кино-това че си я сменял преди 1 година не означава че е здрава.Аз сменях за 2 години 3 шаиби-докато несложих оригинална и ще видим колко ще искара.

- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D 99г.
Здравейте и от мен,значи и аз съм със същия проблем само че при мен амортесиорчето е ОК,но за сметка на това вече за 4-ти,а може би и 5-ти път да ми къса ремък
Абсолютно всички ролки +амортесиорчето + демпфера са сменени.И аз като колегата взех некав италиански демпфер с много малко гума.Утре ще проверя дали наистина не е с по малък диаметър,само ще помоля някои ако знае на оригиналната размера...
И колко по къс ремък да взема по каталог е 2030 оригинал...
Абсолютно всички ролки +амортесиорчето + демпфера са сменени.И аз като колегата взех некав италиански демпфер с много малко гума.Утре ще проверя дали наистина не е с по малък диаметър,само ще помоля някои ако знае на оригиналната размера...И колко по къс ремък да взема по каталог е 2030 оригинал...
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Освен демпферната шайба ,си проверете и шайбата
на алтернатора ако е от тия еднопосочните . От нея
също много зависи за плавната работа на целия
ремъчен механизъм.
на алтернатора ако е от тия еднопосочните . От нея
също много зависи за плавната работа на целия
ремъчен механизъм.
Здравейте колеги смених демферната шайба с оригинална и проблема е решен.....извода като стане за смяна шайбата никога несменяйте с заместител 
7 мнения
• Страница 1 от 1