E46 Brake Force индикация на стоповете

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 25 Авг 2012, 19:09

Тъй като това е част от друга тема, прехвърлям най-същественото тук, за да има актуална информация (ако някой пожелае да сподели опит, разбира се).
В общи линии, това е функция която се активира в модула за светлините. Когато се приложи рязко усилие върху спирачките (има внезапно спиране) , стоповете започват да мигат или да светят по-силно. Последното май се отнася предимно за LED-стоповете, при които се активира допълнителна секция диоди.
Обикновено е налично за автомобили след фейслифта, след 09.2002 и серия/версия на модула от 32 нагоре.
И тъй като фейслифта реално започва от 09.2001, питането ми е някой има активирана тази функция на автомобил с по-ранна дата на производство от 09.2002?

http://www.youtube.com/watch?v=CKIFFZ-Cjp0

stilko написа:
Gqbriel написа:
UBAH5 написа:
stilko написа:
UBAH5 написа:Аз доколкото съм чел, екстрата я има само на оригинални лед стопове, тоест седан/комби автоматично отпадат :yes:

Има го при всички модели след 2002 година в два варианта. Включване на допълнителни секции от стоповете или мигането им. Аз избрах мигане на третия стоп защото се вижда най-добре.
http://www.youtube.com/watch?v=VW6MAnlu ... ature=plcp

Би ли споделил как се активира?

Да ако обичаш,сподели - това е мн добре особено зимата или дъждовно време,този зад ще усети веднага,за какво става дума :yes:

Добавя се във VO-то "BFDY". Не се поддържа от Е46 преди фейслифта, освен ако не са с по-нов модул.

stilko написа:Както съм написал и по-горе трябва да се добави BFDY във VO(FA) на автомобила. Аз го правя с NCS. VO(FA) е списък от кодове с екстрите на автомобила.

stilko написа:
vavilon написа:
stilko написа:
vavilon написа:За лайт модула ли имаш на предвид? :)

:yes:

Веднага ти забивам още един въпрос. :mhihi: След коя версия на лайт модула, позволява пускане на екстричката? Мисля, че след 2003г е над вер.2.0.

След 32-ра, което е след 09/2002. Поне по-стари с този модул не съм срещал.
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Re: E46 Brake Force индикация на стоповете

Мнение от 100imenov » 25 Авг 2012, 19:40

От доста време и аз искам тоя адаптив брейк,ама тц при мен не стана.В нета четох,че го има в модула след 01.04,ако става с "наливане" на софт както е писал колегата е друга работа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 02'
Мечтае да кара: e90 m3
Детайли за колата: Сива и лоша

Мнение от P.Markovski » 26 Авг 2012, 0:34

И на мен ми е интересно дали ще стане. Аз съм от първите фейсове 09.01 ако някой може да го направи за района на Търново или Плевен може да тестваме :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 26 Авг 2012, 23:42

P.Markovski написа:И на мен ми е интересно дали ще стане. Аз съм от първите фейсове 09.01 ако някой може да го направи за района на Търново или Плевен може да тестваме :bchug:

При теб няма да стане.

100imenov написа:От доста време и аз искам тоя адаптив брейк,ама тц при мен не стана.В нета четох,че го има в модула след 01.04,ако става с "наливане" на софт както е писал колегата е друга работа.

След 2004 става активирано на всички. От 2002 го има като опция.

pazokolarov написа:...В общи линии, това е функция която се активира в модула за светлините. Когато се приложи рязко усилие върху спирачките (има внезапно спиране) , стоповете започват да мигат или да светят по-силно. Последното май се отнася предимно за LED-стоповете, при които се активира допълнителна секция диоди.
Обикновено е налично за автомобили след фейслифта, след 09.2002 и серия/версия на модула от 32 нагоре.
И тъй като фейслифта реално започва от 09.2001, питането ми е някой има активирана тази функция на автомобил с по-ранна дата на производство от 09.2002?

http://www.youtube.com/watch?v=CKIFFZ-Cjp0

Може да се активира и допълнителна секция при нормалните стопове и да мига третият стоп.

http://www.youtube.com/watch?v=VW6MAnluC78&feature=plcp

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 27 Авг 2012, 8:24

A за София има ли кой може да удари едно рамо с тази активация :dunno: ако знае как става,определено искам да свети по подобен начин - според мен е доста полезно за колите зад нас на пътя
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 27 Авг 2012, 23:52

Добавя се във VO-то "BFDY".
Добавя се като текст. След това във файла на ALSZ ще се добавят всички възможности.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Трите букви да крещят

Мнение от ///ALPINA\\\ » 31 Авг 2012, 11:58

аз съм го виждал и при коли със стариа феис но с лед стопове става въпрос за 2001г дори пи4а си беше направил както си работят нормално габаритите изкл за секунда и се пускаха от доло на горе като вълна вкл и мига4а много е ефектно но и аз си нямам идеа как се прави моята е 2оо3 6 месец мисля предполагам 4е трябва да може да се направи но как кои нз :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i 98

Мнение от meraklia_pz » 01 Сеп 2012, 8:26

То, че има начин трябва да има, но като не се знае :) Добре де как ще разбере компа, лайт модула, колко силно е натисната спирачката за да произведе въпростният сигнал. Той реално е спрял, но продължаваха да светят стоповете, реално значи е от спирачният педал. Идва ми едно на ум, но е малко вероятно. Може да се възпроизведе такъв сигнал според мен и чрез механично състояние на сигнала. До колкото си спомням отзад зад педала има някаква шина за поставянето на прекъсвач за автопилота за тези които са със жило - като мен. Възможно е да се сложи там някакъв ключ, който при по силно натискане на педала да го задейства, а от там е лесно да се измисли как да се подаде ел. сигнала към стоповете. може да си го направиш като коледна елха :))). реално да не минава през софтуера на компа, просто със някакъв филтър да се прекъсва ел. сигнала в определен период. Това сега го измислих, някаква моя "фантасмагория", но не е невъзможна ;) Дерзайте народе, невъзможни неща няма.
Изображение
Как искам да създам това, което сътворява сърцето ми !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Трите букви да крещят

Мнение от ///ALPINA\\\ » 01 Сеп 2012, 10:00

прекъсва4а на автопилото си е направо стоп машинката но те са магнитни
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 01 Сеп 2012, 10:12

Днес ще се пробваме с един колега и ако стане както си мисля ще дам малко повече инфо
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 01 Сеп 2012, 15:03

meraklia_pz написа:То, че има начин трябва да има, но като не се знае :) Добре де как ще разбере компа, лайт модула, колко силно е натисната спирачката за да произведе въпростният сигнал. ....

Казва му системата за ABS/DSC :winky:
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i 98

Мнение от meraklia_pz » 02 Сеп 2012, 9:55

pazokolarov написа:
meraklia_pz написа:То, че има начин трябва да има, но като не се знае :) Добре де как ще разбере компа, лайт модула, колко силно е натисната спирачката за да произведе въпростният сигнал. ....

Изпредвари ме :) снощи ми се наложи да разчитам на ABS-са и ми светна лампичката ;) няма от къде другаде да е :)))
Изображение
Как искам да създам това, което сътворява сърцето ми !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 02 Сеп 2012, 11:30

meraklia_pz написа:
pazokolarov написа:

Изпредвари ме :) снощи ми се наложи да разчитам на ABS-са и ми светна лампичката ;) няма от къде другаде да е :)))

Kоя лампичка ти е светнала :mhihi: имаш ли го активно като опция brake force display-а?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 02 Сеп 2012, 18:09

stilko написа:Добавя се във VO-то "BFDY".
Добавя се като текст. След това във файла на ALSZ ще се добавят всички възможности.

Кой е номера на опцията за BFDY, която се записва в FA/VO?
И в кои модули се правят промени, освен в ALSZ?
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 22 Сеп 2012, 14:03

И аз смених стоповете с Led оригинални ако сменя и лайт модума с такъв от кола с лед стопове дали ще стане?
Колата е 328ci 1999г.
Изображение

Следваща

Назад към E46