E46 Brake Force индикация на стоповете
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Тъй като това е част от друга тема, прехвърлям най-същественото тук, за да има актуална информация (ако някой пожелае да сподели опит, разбира се).
В общи линии, това е функция която се активира в модула за светлините. Когато се приложи рязко усилие върху спирачките (има внезапно спиране) , стоповете започват да мигат или да светят по-силно. Последното май се отнася предимно за LED-стоповете, при които се активира допълнителна секция диоди.
Обикновено е налично за автомобили след фейслифта, след 09.2002 и серия/версия на модула от 32 нагоре.
И тъй като фейслифта реално започва от 09.2001, питането ми е някой има активирана тази функция на автомобил с по-ранна дата на производство от 09.2002?
http://www.youtube.com/watch?v=CKIFFZ-Cjp0
В общи линии, това е функция която се активира в модула за светлините. Когато се приложи рязко усилие върху спирачките (има внезапно спиране) , стоповете започват да мигат или да светят по-силно. Последното май се отнася предимно за LED-стоповете, при които се активира допълнителна секция диоди.
Обикновено е налично за автомобили след фейслифта, след 09.2002 и серия/версия на модула от 32 нагоре.
И тъй като фейслифта реално започва от 09.2001, питането ми е някой има активирана тази функция на автомобил с по-ранна дата на производство от 09.2002?
stilko написа:Gqbriel написа:UBAH5 написа:stilko написа:UBAH5 написа:Аз доколкото съм чел, екстрата я има само на оригинални лед стопове, тоест седан/комби автоматично отпадат
Има го при всички модели след 2002 година в два варианта. Включване на допълнителни секции от стоповете или мигането им. Аз избрах мигане на третия стоп защото се вижда най-добре.
http://www.youtube.com/watch?v=VW6MAnlu ... ature=plcp
Би ли споделил как се активира?
Да ако обичаш,сподели - това е мн добре особено зимата или дъждовно време,този зад ще усети веднага,за какво става дума
Добавя се във VO-то "BFDY". Не се поддържа от Е46 преди фейслифта, освен ако не са с по-нов модул.
stilko написа:Както съм написал и по-горе трябва да се добави BFDY във VO(FA) на автомобила. Аз го правя с NCS. VO(FA) е списък от кодове с екстрите на автомобила.
stilko написа:vavilon написа:stilko написа:vavilon написа:За лайт модула ли имаш на предвид?
Веднага ти забивам още един въпрос.След коя версия на лайт модула, позволява пускане на екстричката? Мисля, че след 2003г е над вер.2.0.
След 32-ра, което е след 09/2002. Поне по-стари с този модул не съм срещал.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Re: E46 Brake Force индикация на стоповете
От доста време и аз искам тоя адаптив брейк,ама тц при мен не стана.В нета четох,че го има в модула след 01.04,ако става с "наливане" на софт както е писал колегата е друга работа.
- P.Markovski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 02'
- Мечтае да кара: e90 m3
- Детайли за колата: Сива и лоша
И на мен ми е интересно дали ще стане. Аз съм от първите фейсове 09.01 ако някой може да го направи за района на Търново или Плевен може да тестваме 

P.Markovski написа:И на мен ми е интересно дали ще стане. Аз съм от първите фейсове 09.01 ако някой може да го направи за района на Търново или Плевен може да тестваме
При теб няма да стане.
100imenov написа:От доста време и аз искам тоя адаптив брейк,ама тц при мен не стана.В нета четох,че го има в модула след 01.04,ако става с "наливане" на софт както е писал колегата е друга работа.
След 2004 става активирано на всички. От 2002 го има като опция.
pazokolarov написа:...В общи линии, това е функция която се активира в модула за светлините. Когато се приложи рязко усилие върху спирачките (има внезапно спиране) , стоповете започват да мигат или да светят по-силно. Последното май се отнася предимно за LED-стоповете, при които се активира допълнителна секция диоди.
Може да се активира и допълнителна секция при нормалните стопове и да мига третият стоп.
http://www.youtube.com/watch?v=VW6MAnluC78&feature=plcp
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
A за София има ли кой може да удари едно рамо с тази активация
ако знае как става,определено искам да свети по подобен начин - според мен е доста полезно за колите зад нас на пътя

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Добавя се във VO-то "BFDY".
Добавя се като текст. След това във файла на ALSZ ще се добавят всички възможности.
Добавя се като текст. След това във файла на ALSZ ще се добавят всички възможности.
- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
аз съм го виждал и при коли със стариа феис но с лед стопове става въпрос за 2001г дори пи4а си беше направил както си работят нормално габаритите изкл за секунда и се пускаха от доло на горе като вълна вкл и мига4а много е ефектно но и аз си нямам идеа как се прави моята е 2оо3 6 месец мисля предполагам 4е трябва да може да се направи но как кои нз 

- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i 98
То, че има начин трябва да има, но като не се знае
Добре де как ще разбере компа, лайт модула, колко силно е натисната спирачката за да произведе въпростният сигнал. Той реално е спрял, но продължаваха да светят стоповете, реално значи е от спирачният педал. Идва ми едно на ум, но е малко вероятно. Може да се възпроизведе такъв сигнал според мен и чрез механично състояние на сигнала. До колкото си спомням отзад зад педала има някаква шина за поставянето на прекъсвач за автопилота за тези които са със жило - като мен. Възможно е да се сложи там някакъв ключ, който при по силно натискане на педала да го задейства, а от там е лесно да се измисли как да се подаде ел. сигнала към стоповете. може да си го направиш като коледна елха
)). реално да не минава през софтуера на компа, просто със някакъв филтър да се прекъсва ел. сигнала в определен период. Това сега го измислих, някаква моя "фантасмагория", но не е невъзможна
Дерзайте народе, невъзможни неща няма.

- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
прекъсва4а на автопилото си е направо стоп машинката но те са магнитни

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Днес ще се пробваме с един колега и ако стане както си мисля ще дам малко повече инфо
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
meraklia_pz написа:То, че има начин трябва да има, но като не се знаеДобре де как ще разбере компа, лайт модула, колко силно е натисната спирачката за да произведе въпростният сигнал. ....
Казва му системата за ABS/DSC

- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i 98
pazokolarov написа:meraklia_pz написа:То, че има начин трябва да има, но като не се знаеДобре де как ще разбере компа, лайт модула, колко силно е натисната спирачката за да произведе въпростният сигнал. ....
Изпредвари ме

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
meraklia_pz написа:pazokolarov написа:meraklia_pz написа:То, че има начин трябва да има, но като не се знаеДобре де как ще разбере компа, лайт модула, колко силно е натисната спирачката за да произведе въпростният сигнал. ....
Изпредвари меснощи ми се наложи да разчитам на ABS-са и ми светна лампичката
няма от къде другаде да е
))
Kоя лампичка ти е светнала

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
stilko написа:Добавя се във VO-то "BFDY".
Кой е номера на опцията за BFDY, която се записва в FA/VO?
И в кои модули се правят промени, освен в ALSZ?
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
И аз смених стоповете с Led оригинални ако сменя и лайт модума с такъв от кола с лед стопове дали ще стане?
Колата е 328ci 1999г.
Колата е 328ci 1999г.