проблем при м52б25ту
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
проблем при м52б25ту
Колеги помагайте че ми побеля косата вече
Значи ситуацията е че сложих на е36цата м52б25ту мотор всичко е вързано по книга.Но имам проблем на място двигателя тресе и като му дам газ се дави това го прави от време на време като позагрее двигателя гася паля върви си нормално няма никакви ядове покарам малко и пак се почва и от там почвам да сменям аз наред всички маркучи са сменени за картерни газове , маркучите за въздуха че бяха нацепени, сменени са ламбда сондите и 4-те, стъпковото моторче , дебитомера , датчици на разпределителен и колянов вал , чистих и дюзите , свещите и те са сменени, бензинов филтър и общо взето нещата за който се сещам че от тях може да идва проблема. На диагностиката като я закача не ми дава никакви грешки освен за модулите който е46цата ги има а на е36 ги няма и не са вързани. Да споделя че компютъра който съм сложил е от м52б28ту но ме съмнява да идва това от него защото ги дават еднакви и на двата мотора но в крайна сметка само него остана да сменя и да пробвам да видя какво ще стане някой ако се е срещал с такъв проблем нека сподели че акъл не ми го побира вече.
Темата я пуснах тук защото мотора е от е46
Темата я пуснах тук защото мотора е от е46„Така, както сам можеш да си счупиш колата, никой друг не може да ти я счупи.“ — Божинката 

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: проблем при м52б25ту
Войводата написа:Колеги помагайте че ми побеля косата вечеЗначи ситуацията е че сложих на е36цата м52б25ту мотор всичко е вързано по книга.Но имам проблем на място двигателя тресе и като му дам газ се дави това го прави от време на време като позагрее двигателя гася паля върви си нормално няма никакви ядове покарам малко и пак се почва и от там почвам да сменям аз наред всички маркучи са сменени за картерни газове , маркучите за въздуха че бяха нацепени, сменени са ламбда сондите и 4-те, стъпковото моторче , дебитомера , датчици на разпределителен и колянов вал , чистих и дюзите , свещите и те са сменени, бензинов филтър и общо взето нещата за който се сещам че от тях може да идва проблема. На диагностиката като я закача не ми дава никакви грешки освен за модулите който е46цата ги има а на е36 ги няма и не са вързани. Да споделя че компютъра който съм сложил е от м52б28ту но ме съмнява да идва това от него защото ги дават еднакви и на двата мотора но в крайна сметка само него остана да сменя и да пробвам да видя какво ще стане някой ако се е срещал с такъв проблем нека сподели че акъл не ми го побира вече.
![]()
Темата я пуснах тук защото мотора е от е46
Колега добре е да си намериш същият комп.....Провери всичко ли е свързано по двигателя ! На двигателя играят ли му оборотите на празен ход ?
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- Войводата
- младши ентусиаст
-
По двигателя съм сигурен че всичко е вързано оборотите на оборотомера не играят 5 трансплантаци на такива мотори съм правил даже и на едно м54. Поне 10 пъти всичко отвръзвах и връзвах на ново и неще и неще на едно приятелче от стара загора сложи м52б28ту с компютър от м52б25ту и ми каза че има някакво зачудване на 3000 оборота и ми се струва че на мен ми черпи много бензин и затова ми прави тая мизерия а него е от недостиг но едва ли да е много голяма разликата в дюзите на двата мотора. Тези дни ще ида да разменим компютрите да видим дали ще се оправи тая чудесия..
Някой ако се сеща за нещо друго да сподели 

„Така, както сам можеш да си счупиш колата, никой друг не може да ти я счупи.“ — Божинката 

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Войводата написа:По двигателя съм сигурен че всичко е вързано оборотите на оборотомера не играят 5 трансплантаци на такива мотори съм правил даже и на едно м54. Поне 10 пъти всичко отвръзвах и връзвах на ново и неще и неще на едно приятелче от стара загора сложи м52б28ту с компютър от м52б25ту и ми каза че има някакво зачудване на 3000 оборота и ми се струва че на мен ми черпи много бензин и затова ми прави тая мизерия а него е от недостиг но едва ли да е много голяма разликата в дюзите на двата мотора. Тези дни ще ида да разменим компютрите да видим дали ще се оправи тая чудесия..Някой ако се сеща за нещо друго да сподели
Лично спред мен е добре да си сложиш оригиналният комп...По въпроса щом не играят оборотите може да е от закрепването на самият двигател тампони или нещо друго рязал ли си по коша ?
- Войводата
- младши ентусиаст
-
ilia1984 написа:Войводата написа:По двигателя съм сигурен че всичко е вързано оборотите на оборотомера не играят 5 трансплантаци на такива мотори съм правил даже и на едно м54. Поне 10 пъти всичко отвръзвах и връзвах на ново и неще и неще на едно приятелче от стара загора сложи м52б28ту с компютър от м52б25ту и ми каза че има някакво зачудване на 3000 оборота и ми се струва че на мен ми черпи много бензин и затова ми прави тая мизерия а него е от недостиг но едва ли да е много голяма разликата в дюзите на двата мотора. Тези дни ще ида да разменим компютрите да видим дали ще се оправи тая чудесия..Някой ако се сеща за нещо друго да сподели
Лично спред мен е добре да си сложиш оригиналният комп...По въпроса щом не играят оборотите може да е от закрепването на самият двигател тампони или нещо друго рязал ли си по коша ?
Колега всичко от към техническата страна е направено както трябва , неможе да ми глъхне двигателя и да забива муцуната заради тампоните на мотора в почивните дни ще взема компютъра да видя какво ще стане
„Така, както сам можеш да си счупиш колата, никой друг не може да ти я счупи.“ — Божинката 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Как е датчик всумактелен разпределителния вал ? Не знам дали се казваше точно така , но както го описваш ми звучи точно като това . Чест проблем е . Самия датчик (ако е това) си купувай само оригинал 200лв (или 2ра ръка) защото ментетата не се сработват хубаво и от време на време пак се бъгват .
7 мнения
• Страница 1 от 1