N42B18 профилактика на двата соленоида
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
N42B18 профилактика на двата соленоида
Преди няколко месеца докато се ровех по чуждите форуми попаднах на тази тема:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=705850
При мен няма теч от О пръстените, но ми хареса идеята за профилактика на соленоидите. Често се случва да се запушат частично и тогава валветроника не работи на 100%. Някой правил ли е тази профилактика и мога ли да ги продухам с въздух под налягане? Предполагам, че нищо няма да му стане, но все пак да не олекна с 400лв ей така от мерак да се чепкам по мотора
.
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=705850
При мен няма теч от О пръстените, но ми хареса идеята за профилактика на соленоидите. Често се случва да се запушат частично и тогава валветроника не работи на 100%. Някой правил ли е тази профилактика и мога ли да ги продухам с въздух под налягане? Предполагам, че нищо няма да му стане, но все пак да не олекна с 400лв ей така от мерак да се чепкам по мотора

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- overclock
- младши ентусиаст
-
Re: N42B18 профилактика на двата соленоида
За днес си бях планувал въпросната профилактика. "О" пръстените струват 16,80лв комплекта за двата соленоида. След като ги свалих се оказа, че скоро са сменявани, тъй като гумата си беше мека и нямаше теч на масло, но все пак ги смених. Процедурата е елементарна и според мен полезна. От снимките можете да видите боклуците по предпазната мрежичка която има функцията на филтър.

преди почистването:

след почистването:

преди монтирането на почистения соленоид трябва хубаво да се почисти леглото. Ползвайте парче плат, а не отвертка, тъй като алуминия се надира много лесно:

накрая всичко е чисто и подредено:

За почистване на буксите съм ползвал контактен спрей и сгъстен въздух, но забравих да ги снимам.
Успех

преди почистването:

след почистването:

преди монтирането на почистения соленоид трябва хубаво да се почисти леглото. Ползвайте парче плат, а не отвертка, тъй като алуминия се надира много лесно:

накрая всичко е чисто и подредено:

За почистване на буксите съм ползвал контактен спрей и сгъстен въздух, но забравих да ги снимам.
Успех

- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
Благодаря за идеята! А от къде си купи комплекта пръстени? Гумени ли са и под какво наименование са известни при продавачите на части?
- overclock
- младши ентусиаст
-
Аз ги взех от Дару кар. Номер 2 и 3 от схемата:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=15
Part Number: 11367546379
Part Number: 11367506178
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=15
Part Number: 11367546379
Part Number: 11367506178
- volk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316ti M; BMW E61 525ix
- Мечтае да кара: M
Търсих о-пръстените по различни магазини, но ги нямаше и двата в наличност. Взех ги от Дару кар за 13,80лв. комплекта.
- oldirtydog
- кандидат ентусиаст
-
Наскоро и аз ги смених тези О пръстени
моите бяха станали като пластмаса и почнаха да текат след смяна на масло :Д сега е огън колата някъде отзаде имам още някакво о пръстенче но тези дни ще го видя и него ...а това за почистване не го знаех не съм го и правил де 

6 мнения
• Страница 1 от 1