Издраскани интериорни детайли...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Денис-Белята!!!
Аватар

Издраскани интериорни детайли...

Мнение от 00Cool » 04 Апр 2012, 0:07

Някой знае ли как и справял ли се е с издраснкани интериорни детайли ,като капа4ката на пепелника .......
ако се обели обели цялостно дали 6те е по добре (верно 4е 6те ти трябват 2 г да се обели вси4ко )и с какво ???с короселин или ???

някакво ре6ение ....
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Re: Издраскани интериорни детайли...

Мнение от minimalcoholic » 04 Апр 2012, 0:15

тези които са на пепелника и горното шкафче ги минах с водна шкурка 400 и след това ги пръснах с черен мат...станаха много добре
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...

Мнение от Wolfeye » 04 Апр 2012, 2:02

И мен ме интересува по какъв начин е удачно да се въстановят тези капачета.
Моите имат следи от нокти..
( баси тея натоканите мадами много дращат с нокТШити си като пипнат някъде :mhihi: )
Тука намерих примерна снимка, мислех да ги облепя с фолио карбоново,
ама незнам дали няма да стане грозно, поне лайсните са ми черен махагон :mhihi: , не са карбонови.
Изображение
В една тема, колега беше писал, че ги киснел във вода и след това се отстранявала надрасканата част от покритието
с обикновена гъба за съдове... и после с някъв спрей (примерно черен мат, както казва minimalcoholic),
но не знам дали е добър вариант. Обаче за тая манипулация, трябва да се сваля цялата конзола...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136к.с.

Мнение от ivanofff » 04 Апр 2012, 8:27

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ч

Мнение от ljubo73 » 04 Апр 2012, 9:08

Да споделя и моя опит с тези гумирани чаркалъци . Свалих ги с идеята да ги пръсна . С какво ли не ги мъчих да ги почистя -ацетон,спирт,топла вода,шкурка .....е не става и не става .Винаги си продължава да има макар и малко от гумираното . И най-накрая ги налепих с карбоново фолио . На мен ми харесва , а и драскотините се скриха . Щом си с махагоновите лайстни избери си подходящ цвят на фолиото и мисля ,ще ти хареса резултата .
Колега Ivanoff намерил си много готино и подробно описание със снимки . Обаче и на тях не им се е получило .Пръснали са нова боя ,обаче драскотините стоят . Според мен единствено ще стане с китване ,но това е адската играчка и нямам нерви за това . Затова пляснах фолио .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Апр 2012, 9:25

ljubo73 написа:Да споделя и моя опит с тези гумирани чаркалъци . Свалих ги с идеята да ги пръсна . С какво ли не ги мъчих да ги почистя -ацетон,спирт,топла вода,шкурка .....е не става и не става .Винаги си продължава да има макар и малко от гумираното . И най-накрая ги налепих с карбоново фолио . На мен ми харесва , а и драскотините се скриха . Щом си с махагоновите лайстни избери си подходящ цвят на фолиото и мисля ,ще ти хареса резултата .
Колега Ivanoff намерил си много готино и подробно описание със снимки . Обаче и на тях не им се е получило .Пръснали са нова боя ,обаче драскотините стоят . Според мен единствено ще стане с китване ,но това е адската играчка и нямам нерви за това . Затова пляснах фолио .

Вие хубаво си коментирате,ама никой не ползва темите .Темата е "боядисване на лайсните в купето"http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=56030&hilit=%D0%B1%D0%BE%D1%8F%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2+%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BE&start=270
И това,че при онзи от фанатиците всички седи като драскотини - еми щото е некадърен - при мен всичко заспа :mhihi: стана като ново

До колегата пуснал темата - не мога да разбера какво казваш по начина ,по който си го написал кви 2г ?- 2години,2грама :dunno:
Покритието най-лесно се сваля с разредител,никви шкурки не ти трябват,иначе ще има да шкуриш до сутринта..във въпросната тема се споменава и да се накиснат във вода :dunno:
Вчера видя на мой приятел,пръснати от бояджия с лак в цвета на оригиналните сиви - станали са пекрасно просто
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 04 Апр 2012, 9:26

Аз за тия детайли оправия не съм виждал, затова ги и смених. Покритието е много странно, леко гумирано седи и лично за мен със Шпрей после няма да е в унисон с останалата част от конзолните елементи.

Куче проскубано, т'ва моята снимка ли е бе?! :D
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Апр 2012, 9:29

Archangel написа:Аз за тия детайли оправия не съм виждал, затова ги и смених. Покритието е много странно, леко гумирано седи и лично за мен със Шпрей после няма да е в унисон с останалата част от конзолните елементи.

А :shock: ...оправия има,въпроса е до колко му се занимава на човек - естествено има и вариант карбон,втора ръка и т.н но нови са близо 600лв :banghead:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 04 Апр 2012, 9:40

Тази тема е преекспонирана, но преди да се заключи- най-лесно го направих с обвиване с изкуствена кожа- почти се слива с другите части на купето, много евтино и бързо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136к.с.

Мнение от ivanofff » 04 Апр 2012, 9:53

ljubo73 написа:Да споделя и моя опит с тези гумирани чаркалъци . Свалих ги с идеята да ги пръсна . С какво ли не ги мъчих да ги почистя -ацетон,спирт,топла вода,шкурка .....е не става и не става .Винаги си продължава да има макар и малко от гумираното . И най-накрая ги налепих с карбоново фолио . На мен ми харесва , а и драскотините се скриха . Щом си с махагоновите лайстни избери си подходящ цвят на фолиото и мисля ,ще ти хареса резултата .

Така се е получило защото просто не е почистено както трябва! :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 04 Апр 2012, 12:20

Gqbriel написа:
Archangel написа:Аз за тия детайли оправия не съм виждал, затова ги и смених. Покритието е много странно, леко гумирано седи и лично за мен със Шпрей после няма да е в унисон с останалата част от конзолните елементи.

А :shock: ...оправия има,въпроса е до колко му се занимава на човек - естествено има и вариант карбон,втора ръка и т.н но нови са близо 600лв :banghead:

Тая конзолка по спомен струваше 60-на лв., централната конзола за телефона/поставките за чашки(без тях) и около ръчната беше към 80лв., а поставката за телефон беше също 60на.
Разбира се това беше 2008ма, сега не знам как са цените.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 04 Апр 2012, 12:46

Wolfeye написа:И мен ме интересува по какъв начин е удачно да се въстановят тези капачета.
Моите имат следи от нокти..
( баси тея натоканите мадами много дращат с нокТШити си като пипнат някъде :mhihi: )
Тука намерих примерна снимка, мислех да ги облепя с фолио карбоново,
ама незнам дали няма да стане грозно, поне лайсните са ми черен махагон :mhihi: , не са карбонови.
Изображение
В една тема, колега беше писал, че ги киснел във вода и след това се отстранявала надрасканата част от покритието
с обикновена гъба за съдове... и после с някъв спрей (примерно черен мат, както казва minimalcoholic),
но не знам дали е добър вариант. Обаче за тая манипулация, трябва да се сваля цялата конзола...

Ще споделя специално за капака на пепелника как се получи при мен. Преди него сравнително лесно
свалих покритието от всички останали компоненти в салона с лакочистител за нокти . Първо пробвах с кореселин,
но той е силен и ако не се отстрани бързо ,започва да разяжда и самата пластмаса на елементите които почистваме и
се получават на места нещо като язви на иначе идеално гладката повърхност на пластмасите . Затова специално аз
предпочетох лакочистител ,нанася се с четка по детайлите и след малко боята почва да се надува.
Като дойде ред на пепелника обаче ,специално при мен се оказа че слоя е доста дебел и не се раздува както
при останалите детайли ,а само съвсем леко повърхностно се размеква . Така съвсем случайно с тампон памук
напоен добре с лакочистител при опита ми да свалям боята ,установих че при усърдно търкане на повърхността драскотините
започнаха да изчезват , и така с напоения тампон изгладих идеално повърхността на капака на пепелника.
След това за боядисването на всички детайли първо използвах основа за пластмаси /спрей/ , и след това боя .
За лайстните сребърен металик ,като цвета на колата ми ,а за пепелника и останалите детали от средната конзола зад
него - черен мат . Специално на мен много ми хареса както се получи ,два дена си играх почти ,но сега вътре направо
е като нов салона. Вече близо 4 месеца нищо не се е надраскало и боята се държи отлично . :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Апр 2012, 12:54

Archangel написа:
Gqbriel написа:

Тая конзолка по спомен струваше 60-на лв., централната конзола за телефона/поставките за чашки(без тях) и около ръчната беше към 80лв., а поставката за телефон беше също 60на.
Разбира се това беше 2008ма, сега не знам как са цените.

Мда не се съобразих - за тези конзоли си прав не са скъпи...само че ако останалите лайсни са зле излгежда мн кофти :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 04 Апр 2012, 13:58

Добре бе хора, като ги пребоядисвате как уцелвате същия цвят? Няма как да не си личи разликата в цвета, не е ли грозно после?
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Апр 2012, 14:17

makaveli316 написа:Добре бе хора, като ги пребоядисвате как уцелвате същия цвят? Няма как да не си личи разликата в цвета, не е ли грозно после?

Значи,колегата който ги е боядисал е отишъл при бояджия..а за уцелване на цвета - има си хора за всичко - 100% няма да е точно 1към1 защото липсва код на боята,и все пак добре набито око с опит ще го уцели според мен :dunno:

Следваща

Назад към E46