лампа за акумулатора
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shumaher77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 320Д
- Мечтае да кара: БМВ Е46 330Д
лампа за акумулатора
като запаля свети слабо като дам гас и светва по силно,какво е това според вас
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: лампа за акумулатора
shumaher77 написа:като запаля свети слабо като дам гас и светва по силно,какво е това според вас
Кое точно какво прави - от написаното ,не се разбира особено - лампата за акумулатора ли светва по-силно ,светлини в купето ли,фаровете ли ?
Ако са фаровете ,след като дадеш газ да светват по-силно залагам на алтернатор ..но без повече инфо - трудна работа
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Щом свети тази лампа значи,че генератора не работи и съответно не ти зарежда акумулатора.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Колега по добре не я карай така,че и аз бях като тебе и след три дена светна постоянно.Закарах я на майстор и първото нещо което ме пита беше постоянно ли свети лампата за акумулатора каза,че ако съм дошъл на време щяло да минал само с четки но след като те са свършили ротора е задрал и сега трябва и той да се смени.С две думи
ротор+четки=180лв.
ротор+четки=180лв.новият ми номер: 0877787835
- shumaher77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 320Д
- Мечтае да кара: БМВ Е46 330Д
лампата на акумулатора светва по силно а дали са четки, тя преди светва и загасва но сега само свети
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Лампата за зареждането свети, когато генератора не зарежда или презарежда. Именно това ме кара да мисля (казваш че на ниските свети слабо, а като подадеш газ светва по-силно) че при теб е вариант 2, или с други думи презарежда. Както и да е няма да минеш без да се свали генератора, а свалиш ли го веднъж е най добре да се направи пълна профилактика включително и четки. Има професионални сервизи в които се занимават със стартери и генератори, разполагат със стендове за проба и при демонтиран детайл не мисля че ще ти струва много пари профилактиката.
Поздрави
Поздрави
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
имам един въпрос.смених четки и лагери на генератора , и след 6 месеца взе да свири и след 5 мин спре.лятото го занесох в бълария и ми смениха лагерите със други, и уви още при паленето засвири отново...сега зимата свири по далго трябва да го чакам да спре ,после като пусна фарове пак почва или парното като пусна...трябва да се мине 30 мин че да е наред всичко.лампата на таблото не ми свети,свири само при палене когато колата не е карана от порядака на 4-5 часа на горе...лагери отпадат...ремака не е,някои може ли да ми даде идеа какво му има защото е нетърпимо?
акомулатора ми е нов..на 1 година, един път на един фр. му беше паднал акомулатора отидох и при закачането на щипките почна да свири..с една дума се товари от нещо ама от какво ?
акомулатора ми е нов..на 1 година, един път на един фр. му беше паднал акомулатора отидох и при закачането на щипките почна да свири..с една дума се товари от нещо ама от какво ?
- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 318i 143кс
Здравейте, днес и на мен ми светна лампата за акумулатора - свети постоянно. Интересното е, че лапата угасва, когато подам повечко газ - приблизително на около и над 2600-2800 оборота, но само при тези обороти, после пак светва... Акумулатора е нов бош, на около година..
gtdriver написа:Здравейте, днес и на мен ми светна лампата за акумулатора - свети постоянно. Интересното е, че лапата угасва, когато подам повечко газ - приблизително на около и над 2600-2800 оборота, но само при тези обороти, после пак светва... Акумулатора е нов бош, на около година..
A динамото ново ли е?
- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 318i 143кс
BMDrago написа:gtdriver написа:Здравейте, днес и на мен ми светна лампата за акумулатора - свети постоянно. Интересното е, че лапата угасва, когато подам повечко газ - приблизително на около и над 2600-2800 оборота, но само при тези обороти, после пак светва... Акумулатора е нов бош, на около година..
A динамото ново ли е?
Нямам си идея, колата я купих преди половин година... Днес за първи път светна и остана да свети. Интересно, че като я покарах отново и като стигна около 3000 оборта и угасна напълно ... Но при последващо запалване пак светна...
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
И на мен ми светна лампата за акумулатора. Първо замерих напрежението на акумулатора и се оказа, че изобщо не идва ток от генератора. След свалянето му майстора установи за смяна четки и колектор.
Общо ремонта ми излезе с частите 75 лева.
Поправката беше направена в Търново. Не знам дали се счита като реклама да напиша къде го отремонтираха, но ако някой има нужда да пише на ЛС.
Общо ремонта ми излезе с частите 75 лева.
Поправката беше направена в Търново. Не знам дали се счита като реклама да напиша къде го отремонтираха, но ако някой има нужда да пише на ЛС.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
gtdriver написа:Здравейте, днес и на мен ми светна лампата за акумулатора - свети постоянно. Интересното е, че лапата угасва, когато подам повечко газ - приблизително на около и над 2600-2800 оборота, но само при тези обороти, после пак светва... Акумулатора е нов бош, на около година..
Прочети поста на колегата Rosendo. Той го е казал много точно.....свети ли постоянно и премигва докато подаваш газ, значи не зарежда генератора. И обратното, премигва и свети постоянно докато подаваш газ - значи генератора презарежда акумулатора (според мен това е по-лошият вариант от двата.

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Същото ми се случи преди 2 седмици. Карах така цял ден понеже бях зает, изключиха ми се ABS и ASC и накрая отказа да пали - напрежението на акумулатора паднало т.к. не се е зареждал и защитата блокира стартера, само релето цъка. Бягай утре директно към някой еладжия дето прави алтернатори и се моли да са заминали само четките. Успех!
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2