Ски багажник (сак)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Ски багажник (сак)

Мнение от slitter » 13 Ное 2011, 11:02

Да ви попитам, ако случайно някой знае! Купих си това:
Изображение
Някой има ли представа как се монтира??? Установих, че отзад зад подлакътника на задната седалка има отвор, закрепен с ламарина с точкова заварка. Махнах ламарината с една отвертка, стана доста лесно и си мислях, че като се наложи ски багажника всичко ще е плъг енд плей. Е да, ама не - оказва се, че отворът отзад е по-голям отгоре и отдолу и сега не знам как да го фиксирам. Гледах в realoem, да видя дали не трябва да се вземе още нещо, което да центрира, ама не намирам! Някой наясно ли е това как се монтира???

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Re: Ски багажник (сак)

Мнение от Runnaway » 13 Ное 2011, 12:04

Мога да ти покажа на моята кола как е монтирано, че го имам ски сака по default.

:bchug:

Ако си от София, де :driving:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 13 Ное 2011, 12:26

Koлега, а мога ли да те помоля да му щракнеш една снимка с телефона и да я сложиш тук, когато имаш време! От София съм си, но, за да не се разкарваме взаимно, на мен просто ми е необходимо да хвърля едно око как е сложено и има ли нещо допълнително, което трябва да се сложи, а ми се губи!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 13 Ное 2011, 20:53

Ето как е при мен. Снимките са от страната на багажника. Ако размерът на отвора отговаря на багажника, би трябвало само да се натисне според мен. Държи се на едни пластмасови палци, които се виждат на последната снимка. Ако нямах такъв сигурно щях да си взема горен. Не е много удобен, защото всеки път трябва да си почистваш ските много добре за да не стане кочина вътре, когато се разтопи снега.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 16 Ное 2011, 16:37

slitter написа:Да ви попитам, ако случайно някой знае! Купих си това:
Изображение
Някой има ли представа как се монтира??? Установих, че отзад зад подлакътника на задната седалка има отвор, закрепен с ламарина с точкова заварка. Махнах ламарината с една отвертка, стана доста лесно и си мислях, че като се наложи ски багажника всичко ще е плъг енд плей. Е да, ама не - оказва се, че отворът отзад е по-голям отгоре и отдолу и сега не знам как да го фиксирам. Гледах в realoem, да видя дали не трябва да се вземе още нещо, което да центрира, ама не намирам! Някой наясно ли е това как се монтира???

Колега би ли споделил от къде го купи, че и аз бих си купил?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е91
Детайли за колата: 325i Automatic

Мнение от shitizreal » 17 Ное 2011, 11:44

Колега Slitter,кажи за ски сака откъде и колко че и аз май искам да сложа такъв и ще следа темата да кажете и да видя как се слага.Също така дали е достатъчно широк да влезе snowboard :roll:
:OT: скоростите са чук,много добре се усеща промяната :lalala:
$ anotha day anotha dollar $

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 17 Ное 2011, 11:57

julkata1 написа:Колега би ли споделил от къде го купи, че и аз бих си купил?

Oт един БМВист :), който на мястото на ски багажника сложи туба и за да му се чува по ясно тряскането на баса вътре искаше да го изхвърли, та му отправих една оферта и си стиснахме ръцете! Иначе се продава в дару, обаче не знам за колко пари, трябва да провериш в сайта!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 17 Ное 2011, 12:16

shitizreal написа:Колега Slitter,кажи за ски сака откъде и колко че и аз май искам да сложа такъв и ще следа темата да кажете и да видя как се слага.Също така дали е достатъчно широк да влезе snowboard :roll:

:nono: Забрави да вкараш сноуборд там. Няма достатъчно място дори и да го разглобиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 17 Ное 2011, 12:33

Борд не се събира. Ако возя и бордисти, свалям малката част на задната облегалката. Така могат да се съберат доста ски и бордове и 4 човека (с малко зор и ако са по-слабички).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Ное 2011, 17:23

virtualchild написа:
shitizreal написа:Колега Slitter,кажи за ски сака откъде и колко че и аз май искам да сложа такъв и ще следа темата да кажете и да видя как се слага.Също така дали е достатъчно широк да влезе snowboard :roll:

:nono: Забрави да вкараш сноуборд там. Няма достатъчно място дори и да го разглобиш.

Ти сериозно ли ?Без значение как е разположен борда и каква ширина е :dunno: значи изобщо да не гледам за такова нещо в следващата,точно затова го исках - уви по добре да отрежа ламарината тогава има пре достатъчно да се вкарат дъски :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 17 Ное 2011, 17:38

Gqbriel написа:
virtualchild написа:

Ти сериозно ли ?Без значение как е разположен борда и каква ширина е :dunno: значи изобщо да не гледам за такова нещо в следващата,точно затова го исках - уви по добре да отрежа ламарината тогава има пре достатъчно да се вкарат дъски :mhihi:

Всички ми предлагат ди си сложа багажник на покрива :mrgreen: .. оригинален на BMW.
Е точно това нещо ще е най-голямата грешка, защото брутално ти променя пропорциите на колата. Направо си губи спортния дух.

Решението или с магнитен багажник или със смъкната задна седалка. :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е91
Детайли за колата: 325i Automatic

Мнение от shitizreal » 17 Ное 2011, 17:52

Предполагах че няма да стане борд :roll: ,но все пак да попитам,ако става да взема и аз да си сложа.Нищо де решението е ясно,пада малката задна и така.Тулето е много обемно и наистина променя аеродинамиката на колата (макс 120-150 км/ч) ,а за откритите багажници минусът е ясен: много мръсни ски и дъски :!:
$ anotha day anotha dollar $

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Ное 2011, 18:04

virtualchild написа:
Gqbriel написа:
virtualchild написа:

Всички ми предлагат ди си сложа багажник на покрива :mrgreen: .. оригинален на BMW.
Е точно това нещо ще е най-голямата грешка, защото брутално ти променя пропорциите на колата. Направо си губи спортния дух.

Решението или с магнитен багажник или със смъкната задна седалка. :ok:

Ти пък спортния дух :mhihi: е те направиха CCX с багажник отгоре :mhihi: ,зависи ако седи постоянно отгоре - не е особено красиво,но мен лично ми харесва,изглежда 'сериозно".А ако сме 4-ма в колата,като минала година само моята екипировка едва се сабира,камо ли на още 3-ма :mhihi: та багажник отгоре е :yes: ( а бях с комби :kuku: )
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Назад към E46